Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 105

Wątek: Pasy bezpieczeństwa

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Co do argumentu że komuśtam brak pasów uratował życie to stawiam go na równi z tym że komuś życie uratowała wódka.
    Widocznie nie znasz tematu...

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Co do argumentu że komuśtam brak pasów uratował życie to stawiam go na równi z tym że komuś życie uratowała wódka.
    Widocznie nie znasz tematu...
    Mylisz sie, znam. Reszta jak wyżej.
    Czarne e32 w benzynie!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    amato wiesz co Ci powiem?

Dla mnie to mandaty za nie zapinanie pasów mogłyby być 5 raz wyższe tak samo jak za gadanie przez telefon , i jeszcze wyższe jak ktoś gada i przejeżdża przez pasy w momencie kiedy ludzie na nie wchodzą to 10 razy większe mandaty.

Nie chciałbym też amato zderzyć się z Tobą na drodze na czołówkę żebyś mi wpadł przez przednią szybkę i zrobił krzywdę mi lub komuś z kim jadę.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Ja również zapinam pasy, nawet na najkrótszych odcinkach.
    Miałem w życiu 3 poważne dzwony w tym 2 jadąc właśnie po mieście, więc jeśli się niektórym wydaje, że w ruchu miejskim nie ma po co zapinać pasów, to życzę powodzenia Gdybym w którymkolwiek z tych wypadków miał nie zapięte pasy, nie pisałbym teraz tego posta.A ty Amato chyba nigdy dobrze nie huknąłeś w nic autem, bo byś nie wypisywał takich farmazonów.Mam nadzieję że nigdy cię to nie spotka i nie będziesz musiał sprawdzać czy zapinanie pasów jest potrzebne czy nie...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Cytat Zamieszczone przez Słowik
    A ty Amato chyba nigdy dobrze nie huknąłeś w nic autem, bo byś nie wypisywał takich farmazonów.Mam nadzieję że nigdy cię to nie spotka i nie będziesz musiał sprawdzać czy zapinanie pasów jest potrzebne czy nie...
    odrobinę to zabawne że jedynym argumentem "za" jest w waszych wypowiedziach "że jest debilem ten co nie zapina pasów". Po raz wtóry powtórzę, bo widzę że czytanie wybiórcze jest coraz bardziej powszechne: nie, nie miałem "dzwona", w nic "nie huknąłem" (autem, motorem miałem poślizg... ale tam nie ma pasów - i chwała za to... bo bym nóg nie miał).

zabawne dla mnie jest to że do pasów przekonują mnie ludzie którzy odwołują się do bezpieczeństwa - mojego, swojego, pasażerów, osób postronnych - jednakże te same osoby argumentację opierają przede wszystkim na swojej brawurze....

Może inaczej. Dla przykładu, skoro miałeś 3.huknięcia - to może lepiej byłoby abyś za pierwszym razem nie miał zapiętych pasów? Wówczas...

1. zgodnie z argumentacją i przekonaniami @bitek-bitek, nie ujmowałbyś środków ze zbiorowego funduszu zdrowia na swoje ewentualne leczenie...

2. ostatecznie nie brałbyś udziału w 2.. ani pewnie w 3.cim zdarzeniu - i tu ponownie odnieść się można do pkt.1 w/w pomijając kwestie potrąceń z OC, AC oraz straty emocjonalne ofiar zdarzenia.

3. może jeździłbyś ostrożniej... lub ostrożniej dobierałbyś kierowcę.

----- P.S. -----
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Nie chciałbym też amato zderzyć się z Tobą na drodze na czołówkę żebyś mi wpadł przez przednią szybkę i zrobił krzywdę mi lub komuś z kim jadę.
    Nie bój nic - uciekłbym na tylne siedzenie :razz: :razz: :razz: :razz:
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    A dlaczego zakładasz, że wypadki były z mojej winy, bo tak się składa że nie były???
    Wiesz co, z tonu twoich wypowiedzi wnioskuję, że masz wszystkich za idiotów, a siebie za wielkiego erudytę który pozjadał wszelkie rozumy...
    Ja przynajmniej wiem o czym piszę, ty najwyrażniej nie... ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    W mieście jest większe prawdopodobieństwo dzwona,bo jest więcej kręcących się bez celu "zimnych łokci" z subbwoferem zamiast mózgu,nie powinno się wychodzić z założenia że jak jadę tylko kawałek to nic mi się nie stanie.Z drugiej strony nie można też za każdym razem zakładać że każdy wyjazd skoczy się dzwonem,nie popadajmy w paranoję.
    Jeżeli ktoś zapina się tylko po to by nie dostać mandatu to ok.Ja na mieście nie zapinam,może i źle ale nikogo na siłę nie można przekonywać że białe jest dobre a czarne be.Zresztą miasto miastu nie jest równe,moje jest dosyć małe,nie ma się nawet za bardzo gdzie rozpędzić :)

Co do wódki ratującej życie to znam przypadek że tak było.Wypadł koleś z czwartego piętra i jakby był trzeźwy to by pojechał w czarnym worku,a że był uwalony jak meteor to tylko zgubił kilka zębów,a jak przyjechała karetka to sanitariuszy ganiał i nie dał się wziąć.Dopiero zastrzyk w pewną okolicę ciała ostudził temperament.Miałem wtedy z 10 lat ale pamiętam jakby to było wczoraj.Nawet sobie nic nie połamał bo kilka dni później chodzil po osiedlu ze spuchniętą gębą :)
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    @Słowik, dziękuję za interesujące określenie :] Zapewniam że nikogo z forumowiczów wypowiadających się nie ma za idiotę. Ulegam jednak pokusie odpowiedzi na tony niektórych wypowiedzi.

tradycyjnie przypomnę - ani razu nie stwierdziłem że bezpieczniej jest "w" lub "bez". Uważam że powinna być to wyłącznie kwestia wyboru. Natomiast ulegam pokusie odpisania wszystkim wypowiedziom w których podejmowana jest próba udowodnienia mi że moja wolność nie ma tu znaczenia.

Równie dobrze można byłoby zacząć wystawiać mandaty za tankowanie VPower i innych Pb-trunków o wyższych oktanach po których silnik aż rwie się do biegu... bo czy nie jest to bardziej niebezpieczne niż to że nie zapnę pasów? Jak zwykle skupiamy się na skutkach, a nie na objawach.
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IL 2001r
    Witam
    Co do pasów to zawsze JE ZAPINAM , powiem więcej jak ktoś wsiada do auta , które ja prowadzę to nie ruszam zanim nie zapnie się w pasy.
    Zawsze też zapinam pasy w ciężarówce niema innej opcji, ale to jest moja decyzja.

Powiem wam fajna historię na temat zapinania pasów w ciężarówkach.
    Mianowicie kiedyś przy kieliszku jeden z kolesi ( stary kierowca ), przekonywał nas do swojego punktu widzenia.
    Dlaczego on ich nigdy nie zapina :
    Ja opowiedziałem o moich przebojach , jak z góry na zakręcie wyprzedzała mnie własna naczepa .Było ślisko a ja jechałem pusty itd . koniec był taki że nic się nikomu nie stało .ale to był wielki fuks.
    Wtedy powiedziałem że gdybym miał ze dwa pasy więcej to bym się nimi chyba obwiązał , taki byłem obsrany.
    A koleś na to, że gdybym nie miał zapiętych pasów to spokojnie mógłbym wyskoczyć z ciężarówki . ( szybkość około 40 km/h)
    Myślałem że żartuje ale on to na poważnie . Wymiękłem ,bo gdybym umiał skoczyć 15 metrów z miejsca ,to na jaką cholerę mam jeździć, wystarczy pojechać na igrzyska .I jak zawodnicy sprężają się z rozbiegu żeby kicnąć jakieś tam 8 metr.to ja bym z miejsca rypnoł 15 i medal gotowy ;D potem to wiecie sława , reklamy, Kasa. :medit:
    Gość długo się upierał przy swoim. Prawdo podobnie zatrzymał się na epoce berka kucanego ;D ;D ;D . Jak nie masz zapiętych pasów to zawsze możesz wskoczyć pod własną naczepę , albo jeb.....ć w słup lub coś innego. ;D
    Tak na koniec ktoś tu napisał że jeździ bez pasów , i liczy na swoje szczęście ( czy jakoś tak)
    Ja też mam i miałem szczęście , mogę powiedzieć że dwa razy ktoś dał mi szansę .Powiedz mi kolego ,gdzie bym był gdy by ni pasy ? Mi się wydaje że wiem i do dzisiaj ciary mi idą po plecach jak na to patrzę .

Dodam tylko że żadnej kości nie miałem złamanej, sam wezwałem pomoc. Gość z naprzeciwka miał mniej szczęścia. Był bez pasów. Wydaje mi się że tu kłania się stare przysłowie ( jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz .) Oby nie było , mądry polak po szkodzie. Życzę dalej szczęścia ;) .

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Wiecie Co Wam powiem? Amato pisze tu całe wywody , taż że można z tego dobrą rozprawkę ułożyć, i tak jak czytam to sobie myślę kurde inteligentny gość, jeśli się nie zagłębiać w tym co próbujesz udowodnić amato. Dla mnie to jesteś jak:

MAŁE DZIECKO KTÓREMU KIEDYŚ ZABRANO LIZAKA I TERAZ PO PROSTU ROBISZ NA PRZEKÓR... HMM TYLKO KOMU SOBIE, SWOIM BLISKIM? NIE ROZUMIEM . USTAWODAWCY BO CI KAŻĄ ZAPINAĆ PASY TO TY MÓWISZ - NIE!!!!!!!!!!! KURDE DLA MNIE I JAK WIDAĆ WIĘKSZOŚCI OSÓB TO PO PROSTU ŚMIESZNE.

KOLEGO AMATO POWIEM CI JESZCZE JEDNĄ RZECZ:

Nie wiem czy wiesz ale Twoje auto ma AIR BAGI, które jeśli wybuchają a ty nie masz zapiętych pasów i to jest nagła sytuacja że nie zdąrzysz się nawet zorientować co się dzieje, to Twoje AIR BAGI zamiast Ci pomóc złamią CI kark. - OCZYWIŚCIE DLA CIEBIE TO ŻADNA ARGUMENTACJA BO TY JESTEŚ PLASTELINA, SUPERMAN , BATMAN I ZWINIESZ SIĘ JAK WĄŻ WYSKOCZYSZ I NIC CI SIĘ NIE STANIE.

I TAK SOBIE CHŁOPIE W DUSZY POMYŚL JAKIE BZDURY WYPISUJESZ, NIE MUSISZ PISAĆ TEGO NA FORUM BO WIEM ŻE ZARAZ ROZDZIELISZ MÓJ TEKST NA 10 RÓŻNYCH PODPUNKTÓW I BĘDZIESZ MI JECHAŁ.

A JA ZA DUŻO WYPADKÓW W SWOIM ŻYCIU WIDZIAŁEM NA WŁASNE OCZY W KILKU POMAGAŁEM OFIARĄ I RAZ TYLKO RAZ OSOBIŚCIE ZDAŻYŁO MI SIĘ ŻE KOBIETA KTÓRA BYŁA UWIĘZIONA W FIACIE 126P - MALUSZKU BYŁA ZACIŚNIĘTA PRZEZ PAS I SIĘ DUSIŁA - PROBLEMEM NIE BYŁO TO ŻE PAS JĄ DUSIŁ TYLKO TO ŻE 10 OSÓB STAŁO I SIĘ PATRZYŁO I NIE WIEDZIAŁO CO ZROBIĆ, A PRZECIEŻ W KAŻDEJ APTECZCE PIERWSZEJ POMOCY SĄ NOŻYCZKI, TAKIE TO TRUDNE ??

- MALUCH UDERZONY W TYŁ PRZEZ TOYOTE COROLLE , ZEPCHNIĘTY NA PRZECIWLEGŁY PAS I WALNIĘTY PRZEZ TIRA. PODKREŚLAM MALUCH.

A TU amato masz chyba nie widziałeś :

http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/art...AT06/206061415

Mój młodszy kolega, co prawda stracił noge ale żyję, nie miał złamanego ani jednego żeberka jak się okazało, tylko zmiarzdzone nogi i był pokaleczony, tylko dlatego że pas przykuł go do fotela.

Dobra kończę bo wiem że i tak Ci nie przemówię do rozsądku .

PS Darwaso to passat b3 prawda? Ile wtedy jechałeś i z czym ty żeś się zderzył???
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Uprawnienia umieszczania postów