Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 105

Wątek: Pasy bezpieczeństwa

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez amato
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Więc tak:
    Prosta sprawa zapinaj nie będziesz miał mandatów
    ergo: nie dyskutuj...???

Pogrzeb ~5.000 PLN... a leczenie? Znacznie więcej... więc?
    W taki sposób możemy tę polemikę prowadzić w nieskończoność i taka jest prawda.

Ktoś kiedyś ileś tam lat temu wynalazł pasy i zauważył że ratują one życie lub zdrowie, zmniejszyła się ilość zgonów w skutek wypadków i ilość i moc obrażeń, tak jest do dziś.

Twoje argumenty że gdzieś tam ktoś zginął bo miał pasy i spłonął albo że nie mogli go wyciągnąc, owszem zdarza się i tego nie neguję, sam znam takie przypadki, ale powiedz mi cóż za problem odciąć pas? Jest jakiś problem? Ja nie widzę żadnego. Oczywiście zaraz coś wymyślisz skąd wziąć nóż, nożyczki itp... to ja Ci odpowiem zawsze znajdziesz szybko coś czym możesz to zrobić.

Druga rzecz byłeś kiedyś naocznym świadkiem wypadku i pomagałeś jego ofiarą? Widziałeś jak się zakleszczają pasy na własne oczy?

Na koniec dodam że nie życzę Tobie anik komuś z Twoich bliskich wypadku a tym bardziej wypadku bez zapiętych pasów.

PS jakieś 14 lat temu moj ojciec miał wypadke kierował polonezem który nie miał z tyłu pasów, jakiś baran wymusił mu pierwszeństwo i wyjechał prosto przed auto na drodze nr 6 z koszalina do słupska, mojemu tacie i sasiadowi z boku nic się nie stało, z tyłu siedziała moja siostra bez pasów bo poldek ich wtedy nie miał, miała wtedy 8 lat, jak zapier...ła w drzwi poldka głową trafiając prosto w korbkę czołem to czaszka pękła jak jabłuszko, więc nie wmawiaj mi tu że pasy nie ratują życia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

Rozumiem wzburzenie ale za to Pan Miodek by cię zniszczył ...
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Bitek, nie przesadzaj z ekspresją w wyrażaniu poglądów. Pamiętaj, że na nasze forum zaglądają również młodsi użytkownicy.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Bitek, nie przesadzaj z ekspresją w wyrażaniu poglądów. Pamiętaj, że na nasze forum zaglądają również młodsi użytkownicy.

sorry Sylwek7 nie chciałem użyć takich mocnych słów ale trochę się wkurzyłem :-)
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    sorry Sylwek7 nie chciałem użyć takich mocnych słów ale trochę się wkurzyłem :-)
    Mylisz Sywków ;)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

sorry Sylwek7
    Przypuszczam, że Sylwek7 się nie gniewa. Natomiast, jeśli nie chcesz zaliczyć ostrzeżenia, to przeedytuj post z wulgaryzmem.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    W taki sposób możemy tę polemikę prowadzić w nieskończoność i taka jest prawda.
    Niestety, nie. Taka nie jest prawda. Prawda jest taka jaka powyżej przedstawiona. Stwierdziłeś że kto nie zapina pasów ten jest kulą u nogi w systemie podatkowym służby zdrowia przez podnoszenie kosztów swojego leczenia w razie wypadku. Ja zwracam uwagę na populistyczną treść takich twierdzeń i przypominam że nie jest winny za leczenie ten kto nie zapina pasów tylko ten co wypadek powoduje - bez względu na to czy ma zapięte pasy.

Ktoś kiedyś ileś tam lat temu wynalazł pasy i zauważył że ratują one życie lub zdrowie, zmniejszyła się ilość zgonów w skutek wypadków i ilość i moc obrażeń, tak jest do dziś.
    Ktoś kiedyś tam wymyślił że winny zawsze jest ten co najedzie z tyłu. Nie zdarzyło się nigdy Tobie na drodze że kierowca przed Tobą nagle zahamował lub wykonał inny manewr zmuszający Ciebie do hamowania? Jeśli go wówczas pukniesz to z mocy prawa jesteś winny... ale czy aby na pewno zachowanie niczym bohatera filmu "JOB" "lubisz to s****" nie jest powodem zdarzenia?

Twoje argumenty że gdzieś tam ktoś zginął bo miał pasy i spłonął albo że nie mogli go wyciągnąc, owszem zdarza się i tego nie neguję
    To był Twój argument ( o tu http://forum.7er.pl/pasy-bezpieczens...928.htm#163797 ), ja tylko gdybałem...

]sam znam takie przypadki, ale powiedz mi cóż za problem odciąć pas? Jest jakiś problem? Ja nie widzę żadnego.
    Heh.. i jakie wszystko momentalnie staje się proste... :]

Oczywiście zaraz coś wymyślisz skąd wziąć nóż, nożyczki itp... to ja Ci odpowiem zawsze znajdziesz szybko coś czym możesz to zrobić.
    np. zęby?

Druga rzecz byłeś kiedyś naocznym świadkiem wypadku i pomagałeś jego ofiarą? Widziałeś jak się zakleszczają pasy na własne oczy?
    dziwne Twoje pytanie... sugeruje mi ono że nie czytasz co (ja) piszę... Powyżej wypowiedziałem się już w tej kwestii. Natomiast sam powiedziałeś że motocyklowe zdarzenia się nie liczą.

Na koniec dodam że nie życzę Tobie anik komuś z Twoich bliskich wypadku a tym bardziej wypadku bez zapiętych pasów.
    Zbyt późno... jednak wszyscy żyją, ale dziękuję na przyszłość :medit:

PS jakieś 14 lat temu moj ojciec miał wypadke kierował polonezem który nie miał z tyłu pasów, jakiś baran wymusił mu pierwszeństwo i wyjechał prosto przed auto na drodze nr 6 z koszalina do słupska, mojemu tacie i sasiadowi z boku nic się nie stało, z tyłu siedziała moja siostra bez pasów bo poldek ich wtedy nie miał, miała wtedy 8 lat, jak zapier...ła w drzwi poldka głową trafiając prosto w korbkę czołem to czaszka pękła jak jabłuszko, więc nie wmawiaj mi tu że pasy nie ratują życia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
    zdecydowanie nie czytasz... w tym wypadku MOŻE by uratowały. Można zatem zapytać a gdzie fotelik???????? Chociaż doskonale pamiętam że i ja z ojcem jeździłem bez fotelika i pasów - bo tych nie było, a fotelikach nikt nie myślał.

wypadek to wypadek - nieprzewidywalny ciąg zdarzeń. Możemy niektórym zapobiegać, ja natomiast cały czas jestem zdania że to należy do mojej decyzji czy czuję się bezpieczniej "w" czy "bez"

To teraz ja również użyję argumentów emocjonalnych. Młodszy braciszek uratował jeszcze młodszego braciszka dzięki temu że na złość nie zapiął, a właściwie WYPIĄŁ swój pas... w momencie zderzenia (auto wypadło z drogi zepchnięte przez wyprzedzającego na 3.go) -fotelik okazał się źle przymocowany (lub źle wykonany). Kiedy wypadali z drogi Ten starszy rzucił się aby zasłonić młodszego i zakrył go ciałem. Starszy stracił wyłącznie zęba i był lekko obity - uderzył gdzieś tam głową będąc na młodszym. Pewnie dziś bym ładował tyle wykrzykników i emocji co Ty gdyby pasy pierwszy miał zapięte.

Sugeruję czytać DWA razy jeśli za pierwszym emocje i krew zalewają białko. Cały czas twierdzę - że nie mi decydować czy uratują Twoje życie. Nigdzie też nie napisałem że PASY ZABIJAJĄ. Sam użyłeś argumentów o płonących w pasach - ja zagdybałem w przypadku moich znajomych, u których jeden został zakleszczony pasem.
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    http://www.youtube.com/watch?v=v_DeS...eature=related

Pasy powinni zapinać wszyscy, to że Ty nie chcesz przeżyć to Twoja sprawa, ale czemu Twoje lecące bezwładnie zwłoki mają zabić innych?

I jeżeli liczycie, że brak pasów pomoże Wam przeżyć, bo akurat siła uderzenia wyrzuci Was z auta w które za kilka sekund uderzy TIR (słyszałem i taką historię) to zacznijcie od razu grać w totka, w obu przypadkach macie niskie prawdopodobieństwo...
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    ach.... zapomniałem... że przecież mądrzy i piękni są ci którzy podporządkują się nakazom i znajdom uzasadnienie... a nie... to nie tu... sorki

...więc - w temacie groszy parę. Skoro już o totku i o pasach - szkoda że wam, tu argumentującym "za", równie dobrze jak wkładanie słów w usta moje (lub innych osób, którym przymus zapinania pasów nie odpowiada) - nie idzie przekonanie mnie "na tak" -||- jak wybitnie staranne próby wywyższenia swojego ego kosztem "głupców i baranów idących na rzeź w ramie z totalizatorem"

Sami podajecie przykłady "kiedy przeżyć można w zdarzeniu kolizyjnym jadąc bez pasów" uzewnętrzniając swoją wyższość intelektualną nad przeciwnikami... a może raczej.. inaczej. Tak, zdecydowanie inaczej to ujmę.

Ironia w waszych wypowiedziach widoczna jest przez brak pewnej konsekwencji swoich twierdzeń. Skoro twierdzicie że nie można zakładać sytuacji w której wypadnie się z auta przed zderzeniem z TIRem, lub wypadnie z niego zanim ono stanie w płomieniach... to czemu twierdzicie że mogę (BA! że muszę!) zakładać że mając zapięte pasy nic takiego mi się nie przydarzy..????? Czy to nie jest ułuda?

PS. czemu zawsze zakładacie że głównym, jak nie jedynym argumentem na "bez" miałoby być wypadnięcie z auta? Ja wolałbym po prostu nie mieć zdarzenia kolizyjnego... ale no tak, mnie nie wolno wierzyć... co innego jakbym zapiął pas - wówczas dostał bym złotą odznakę?
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

amato, spokojnie. Każdy robi jak uważa. Ja jestem zwolennikiem przepisów regulujących rzeczywistość a nie kreujących ją. Stąd mój wewnętrzny sprzeciw względem różnych nakazów. Jeśli ktoś czuje się w pasach bezpieczniej, niech je zapnie. Jeśli komuś przeszkadzają, niech ich nie zapina. Mnie irytuje tylko nadopiekuńczość aparatu administracyjnego, który wydając przepisy i zasłaniając się słupkami statystyk stara się wyciągnąć z mojej kieszeni kolejne pieniądze.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Leon740i
    BMW
    740iA m62b44
    Osobiscie zawsze jezdze w pasach :D

Uprawnienia umieszczania postów