Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: odklejona podsufitka

Zaawansowany Użytkownik Awatar Baja
    BMW
    750i
    to i tak tanio jak sie dowiadywałem koszt 1 mb alcatary ok 600zł. Mi tapicer za obszycie powiedział ok 2400-3000. Uzasadnił że al-kantary sie nie klei tylko zszywa, i dlatego taka cena, a pyzatym sam materiał oryginalny jest bardzo drogi. powiedział że można pseudo al-kantara to zrobić, wtedy koszt byl by ok 1500zl

Zaawansowany Użytkownik Awatar Markos
    BMW
    E38 + E34 = :)
    Z alkantarą czy bez zasada jest jedna, jak ori materiał odejdzie to nie ma sensu podklejać. Kupowanie używanego sufitu moim zdaniem jest rozwiązaniem na krótką metę bo używka też odejdzie za jakis czas. Trzeba poprostu poszukać jakiegoś tapicera, wybrać fajny materiał i wykosztować się te kilka stówek. Temat przerabiałem na sobie i teraz jestem szczęśliwym posiadaczem fajnego czarnego sufitu :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740i
    Markos, a te słupki właśnie itp da rade obszyć/okleić czy trzeba flokować ?

Ja mogę kupić za 850zł komplet czarnego sufitu ze wszystkim ale czy ten czarny sufit też nie zacznie odchodzić ? czy mpasztety robili lepsze... ?

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Cytat Zamieszczone przez kurak Zobacz posta
    Czy ktoś z Was obszywał podsufitkę alcantarą? Jaki był cały koszt obszycia podsufitki?...tapicer krzyknął mi za wszystko łacznie z alcantarą ok 1500 zł ...wg niego metr alcantary kosztuje 400 zł...co Wy na to?
    Kurak jak za Alcantarę to bardzo dobra cena (chociaż upewniłbym się czy jest to napewno Alcantara) bo materiałów imitujących Alcantarę jest na rynku sporo a nią nie są. Tak jak Baja pisał ori Alcantarą nie da się wykleić podsufitki gdyż ona się nie rozciąga i każde załamanie musi być uszyte dlatego tyle to kosztuje tak to wygląda z ori Alcantarą u mnie ;-)

Też miałem u siebie zwykły szary sufit i mocno interesowałem się tym tematem więc uwierz że 1400 zeta za sufit w Alcantarze to "podejrzanie" dobra cena.

Ps: Alcantara robi suuuper robotę, nie mogę się na nią napatrzeć naprawdę warto ją mieć :-)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Baja
    BMW
    750i
    U MC1 widziałem sufit osobiście, nie raz. ROBI WRAŻENIE,a do tego raczki w drewnie BAJKA

Zaawansowany Użytkownik Awatar Markos
    BMW
    E38 + E34 = :)
    Cytat Zamieszczone przez racesupport Zobacz posta
    Markos, a te słupki właśnie itp da rade obszyć/okleić czy trzeba flokować ?

Ja mogę kupić za 850zł komplet czarnego sufitu ze wszystkim ale czy ten czarny sufit też nie zacznie odchodzić ? czy mpasztety robili lepsze... ?
    Da radę obszyć/okleić. W tej cenie to ja bym zamówił zrobienie sufitu i masz większą pewność i jakąś tam gwarancję, że ci to nie spadnie na głowe w każdej chwili.

Uprawnienia umieszczania postów