Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 17 z 17

W±tek: gaz sie wy³±cza przy ok 140 km/h rówo jad±c

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar max
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 730D
    Sk±d
    pomorze
    By³em dzisiaj u takiego mega doktora od silników i zbada³ motor :]
    mówi- wê¿e miêkie, ci¶nienia nie ma, nie grzeje sie- uszczelki to nie bed± ! uff...

no ale nic na to nie wskazuje, czasami musze dolaæ troche p³ynu ale mo¿e gdzie¶ uciekaæ , te¿ nie niewiadomo ile...

no wiec stawiam na ten gaz! teraz niech kto¶ napisze czy macie te¿ w ten ¶rodkowy w±¿ wpiêcie ? w 4.0 silniku .

i dam gdzie¶ to prze³o¿yc , wezme rachunek i zaniose Panu .

dzisiaj by³em jeszcze u Foty w Gdyni po tam jaki¶ ko³eczki. Wymieni³em sobie ostatnio podszybie bo by³o ju¿ po¿arte, teraz nówka ! i ko³eczka barkuje wiec trzeba by³o uzupe³niæ :)

Usune³em te¿ otatnio wyciek oleju. A mówili mi ¿e to w±¿ od wspomagania. A nie by³o widaæ.
    I tu ciekawostka ! wiecie z k±d by³ wyciek ¿e miska i wszystko w ko³o by³o za¿ygane ?
    z miarki ! a konkretnie z jego mocowania gdzie wchodzi do silnika. Nie ³atwo by³o doj¶æ co to bo na postoju nie ciek³o i po umyciu zonk. Przejecha³em sie a tu zalane :o
    Jak dosta³ lekko po obrotach :] potem na postoju , dopiero by³o widaæ gdzie leje. Ale ju¿ ok.

Czekam jeszcze na opis jak u Was jest to dok³adnie piête i trzeba dokoñczyæ zak³adanie gazu i polataæ spokojnie.

Dzieki generalnie za porady :)

Na zlocie przy p³ocie szczelimy po browarku za te modre rady ;) :]
    czasami s± bezcenne... :P

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    jak ty jestes z pomorza to ja bede w poniedzialek rano w gdyni i tak okolo 7 rano pod portem mozna sie styknac to ja moge zobaczyc o co chodzi i moze bedzie jakis tolek w tym calym zamieszaniu moze mam mniejszy motorek ale postaram sie pomoc :)

krzywy!!!! ja bede chory w poniedzialek i zapomnij o mnie w pracy CHORY !!!! a samochod juz niby bedzie u nas w izbie celnej wiec ciiiii

Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 730D
    Sk±d
    pomorze
    By³o by bdb sie spotkaæ :) najlepeij u mojego m±drego gazownika :P
    Napisz z k±d bedziesz jecha³ i jak± drog±. ja do portu do Gdyni mam 100km. ale co¶ mo¿e wymy¶limy jak by¶ gdzie¶ bli¿ej nie przelatywa³...

tym czasem mi³ego weekendu :)

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    cholerka nie najlepiej bo ja o 8 rano mam kontener do odebrania a bede jecha³ od strony bia³egostoku czyli w sumie nie wiem ktoredy jak cos jak bedziesz po trasie to chetnie sie stykne ale bede z ojcem i to jest slabe ogniwo ...

jak cos to postaram sie zrobic na czasie jakas fotke w które weze jestem wpiety i bedziesdz wiedzial wtedy wszystko co i jak :) a jak nie to w paincie narysuje !!!! ale cos wymysle

trasy dokladnej nie znam bo nie ja bede prowadzic lawete ....

Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 730D
    Sk±d
    pomorze
    Witam.
    Z gazem ci±gle to samo...
    nie by³em jeszcze u zadnego speca od gazu.
    My te¿ sie nie spotkali¶my... praca niestety...

Napiszcie mi czy to wpiêcie w pierwszy od strony pasa¿era w±¿ wody jest z³e na 100%, najlepiej jak by posiadacze 4-litrowych silników z gazem sprawdzili i zobaczyli gdzie maj± wpiecie , w który w±¿ wody przy kabinie. Ja mam 1 od pasa¿era. Je¶li WY macie w ¶rodkowy i jest ok no to nic tylko pojade gdzie¶ i powiem ¿e by zmienili wpiêcie.

z góry dzieki...

i jeszcze pytanko odno¶nie p³ynu w ch³odnicy. jak odkrêce korek i ten mini bgnecik z kuleczk± sie wysówa a mimo to p³ynu w zbiorniczku nie widaæ to jest ok? te¿ tak macie?
    sprawdza³em na zimnym zgaszonym silniku.

pozdro...

Super Moderator Awatar EVAN
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Sk±d
    Kêtaki
    Bagnet ma byæ na równo z gwintem od zbiorniczka-na zimnym silniku. A p³ynu mo¿esz nie widzieæ ale jak wci¶niesz bagnet i on siê odbije i wróci na swoje miejsce to znaczy ¿e jest oki. Na ciep³ym silniku bagnet powinien troche wychodziæ poza poziom gwintu
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 730D
    Sk±d
    pomorze
    uuuuu....
    to ja nie m±dry... ja niewidz±c p³ynu sobie dolewa³em. i co jakis czas tak robi³em a on sobie ja gdzie¶ wyrzóca³ , a ja dolewa³em... a bagnecik wyp³ywa do góry
    chyba sie nic nie stanie ja za du¿o co?

Panowie napiszcie mi z tym gazem, z tym pod³±czeniem wody. bo jad±c z równ± prêdko¶ci± poprostu zamarznie i sie roz³ancza, a mój gazownik jak ju¿ pisa³em twierdzi ¿e jest ok a roz³ancza sie od czegos innego :( zanim sie za niego wezme musze mieæ race ¿e skopa³ robote !
    poza tym ¿e sie roz³ancza jad±c z równ± prêdkosci± na pograniczu 100-140. t za nim sie prze³±czy na gaz o zimnego to te¿ d³ugo... pewnie ta jego pompka pompuje zimna wode z ca³ego obiegu :( potrafe przejechaæ nawet 15 km zanim sie prze³±czy na gaz.

dzieki za pomoc .
    pozdro.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •