-
Zaawansowany Użytkownik
Powiem ci tak .
Ustawianie się na sezon jest ryzykowne nie zależnie od miejsca , nigdy nie wiesz jaka będzie pogoda. Weź to pod uwagę!! Zaraz po inwestycji będziesz potrzebował 2-uch dobrych sezonów żeby " złapać wiatr w żagle" i tu jest to ryzyko . Jeżeli twoja inwestycja będzie oparta na kredycie to ryzyko rośnie .
Sam pomysł jest extra , bo ludzie coraz częściej szukają, po wielkiej codziennej gonitwie spokoju i ucieczki od hałasu.
A teraz pomyśl może w tą stronę . Domków letniskowych jest spora ilość ,, a domków całorocznych to na palcach zliczysz. Wiem bo chciałem wynająć taki domek na okres świąt czy nowego roku . I jak po dzwonisz po tych domkach to okazuje się że większość już teraz jest zajęta na 2011. Sprawdź na internecie ile takich domków możesz teraz wynająć, pewnie nie wiele .
Wiem że to jest może droższa opcja , ale daje większe możliwości: lato ryby i co tam jeszcze wymyśliłeś, zima kuligi , ryby, święta itd . To daje ci większe szanse.
Musisz odpowiedzieć sobie na jakiego klienta się nastawiasz , bo to co wystarczy przeciętnemu kowalskiemu , to dla biznesmenów może być nie wystarczające ( a niestety to właśnie tą klasę najczęściej jest stać na hobby i wypoczynek na łonie natury )
z wynajmu dla małolatów to ty kasy nie zarobisz , tylko będziesz miał wieczny problem.
To tylko takie moje spostrzeżenia
Pozdro
Uprawnienia umieszczania postów