Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 81

Wątek: Auto do użytku codziennego

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez Weeb
    Cytat Zamieszczone przez amato
    OK. KONKRETY. Do zrobienia: tłumik (ostatni tłumik to zlepek rdzy, struktura sitka), uszczelki nad osłonką klawiaturki, kable (bo aż kopią po ręce... można by rzec że coś iskrzy między nami... :/ ), świece widać wymienione, dmuchawa działa wyłącznie na ostatnim biegu, jakiś liść utknął w dmuchawie i popiskuje naprawdę cichutko.

LPG. Auto dławi się na gazie. Pedał w podłogę a ono ledwo utrzymuje 500 na obrotomierzu. Odjąć pedał i gaśnie. Właściciel sugeruje filtr, ale dostęp do niego możliwy jest tak jak do parownika wyłącznie od spodu... a kanału nie ma. Ja rozważam: filtr, parownik, świece, przewody.
    Sporo do zrobienia, tym bardziej, że ceny części do najtańszych nie należą.
    Półtorej roku przejeździłem Kappą i ze spokojnym sumieniem mogę powiedzieć, że tylko na części eksploatacyjne + sprzęgło które padło, poszło około 5000 + robocizna.
    Nie zawiodła mnie ani razu, ale zanim się zdecydujesz, wejdź nawet na stronę inter-cars i poznaj w przybliżeniu ceny części. Przykładowo końcowy tłumik do mojej Kappy dostępny był tylko w oryginale i kosztował 980 PLN ... sprzęgło jak do samochodu klasy LUX - 1600 ... a rozrząd + pompa + roli , które zostały na szczęście wymienione przed zakupem kosztowały ponad 2k ...

Jak się zdecydujesz zajrzyj na stronę http://www.lanciapolska.org/ i dopytaj kolegów, na pewno ktoś z Tobą podjedzie abo już ją widział. Na pewno dostaniesz rzeczowe opinie.
    Zgadzam się z kolega. Części do włochów do tanich nie należą. Lepiej kupić np. Passata-mój kolega ma passata zdaje się wersję 2 i sobie chwali części tanie dostępność praktycznie od ręki, na gazie śmiga, golfa itp ale nie włocha.

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Wtrącę się jeżeli można...
    Odradzam. Lepszy byle jaki Niemiec niż Makaroniarz Czyli zgadzam się z kolegami że popłyniesz na częściach.. no i ten gaz do roboty.. kiepsko to wygląda.

Miałem trochę do czynienia z dedrami i deltami i jest z nimi trochę jak z alfami. Psują się na potęgę i są raczej dla miłośników marki. Kolega jeździł kilka lat taką i miał na prawdę w dobrym stanie (ten sam silnik) a i tak co chwilę lądował na kanale. Do tego jeszcze ten gaz. Niby taniej w tankowaniu, ale problemów o wiele więcej i suma sumarum wcale tak tanio nie wyjdzie, bo te silniki gazociągów nie lubią. Podobnie jak alfowskie twin sparki. Benzyny po Krakowie to brało 10-11 przy spokojnej jeździe. Jeśli już pakować się w takie auto, to trzeba by wyłożyć ze 3 razy tyle i kupić na prawdę zadbany egzemplarz, to dało by się tym jako tako jeździć. Ale do takiej jazdy jak mówiłeś, to raczej odradzam. No i 3 chłopa z tylu w życiu nie zmieścisz. Po 50km pozabijają albo siebie, albo Ciebie :)
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Amato widze ze niezla mine (Alfe) chcesz zostawic kobiecie ;D ...
    Jesli minimalnie podniesiesz budzet to podobnie jak koledzy proponuje rozwazyc E34 kombi (TDS lub 2,5 benzyna), passat B3/4 Audi C3/4 egzemplarz powiedzmy ze w miare dogladany (niezapuszczony) przez wlasciciela napewno dluuugo ci jeszcze posluzy...
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 750i e30 324td
    Miałem passata b3 1.6 diesla części mega tanie i spalanie 5 litrów ropy w kombi Oo
    Auci c3 2.3 benzyna z gazem to moje pierwsze autko spalalo 17 litrow gazu (3biegoway automat + katowanie) ale jezeli chodzi o silnik i zawieszenie to mile zaskoczenie bo bylo niezniszczalne
    Ekipa BMW DRIVERS POMORZE
    Aktualnie : 750 e32 89' m70b50
    Bylo: 316 e36 95' m43b16
    e32 750
    TANIE NOCLEGI W GDAŃSKU

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Może ktoś powiedzieć coś więcej na temat tej 7er? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11566010 może ma ktoś do niej blisko?
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    Link nie bangla..
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Skończyło się... niestety... Może za rok :]

Dzięki koledzy za pomoc, rady i cenne wskazówki. Ostatecznie zakupiłem WRESZCIE samochód. Priorytety przez ten czas poszukiwań uległy modyfikacji - autko do pracy śmigać będzie sporadycznie i raczej z potrzeby chwili niżeli kaprysu (kto inny będzie transportował mój tyłek na miejsce - taniej, wygodniej - bo dłużej śpię :] )

Być może wbrew zdrowemu rozsądkowi, ale postawiłem na prezentowaną tu m.in. Lancia Dedra '93 1.8 LE. Stoi już u mnie i w weekend zabieram się za reanimację drobiazgów. Umyję ją i wrzucę tu jakieś fotki :D
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

I po sprawie.

Oby dobrze służyła :)

Mój typ był inny, ale coż :)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E39 540iA
    Cytat Zamieszczone przez amato
    Być może wbrew zdrowemu rozsądkowi, ale postawiłem na prezentowaną tu m.in. Lancia Dedra '93 1.8 LE. Stoi już u mnie i w weekend zabieram się za reanimację drobiazgów.
    Włoskie samochody nie kupuje się z rozsądku, oby doprowadzenie do porządku nie stłumiło Twojego zapału ;)

Gratulacje.

Uprawnienia umieszczania postów