Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 81

Wątek: Auto do użytku codziennego

Nie ma co ukrywać, żeby przewieźć 3 normalnych chłopa po 90kg/szt, w wygodnych warunkach, to tylko jakiś van co ma 3 osobne fikołki. Na kanapie, choćby to było L7, to na szerokość i tak będzie im ciasnawo. A czy kolega kupi sobie passata, 100, omegę czy coś innego, to będzie im po prostu o te kilka cm ciaśniej lub luźniej. Jak ma być na prawdę wygodnie, to dołożyć kilka stówek i kupić za 3500zł Espaca II generacji. W przedziale 3-4 tyś jest kilka sztuk- coś w miarę zadbanego powinno się znaleźć. Np. ten http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5901802

A jak nie to już pisałem: Żuk :D
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Jeżeli budżet wyższy, to i o B4 możesz pomyśleć - ale to trzeba mieć od 5tyś.

Było np. coś takiego :

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11301257

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Co szanowne grono sądzi o wyborze: Ford Scorpio '95 z silnikiem 2.9 Cosworth - Pb (bez LPG)...?
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Auto samo w sobie ciekawe i dobrze jeżdżące, ale potrafi być bardzo kosztowne...
    Przede wszystkim bardzo usterkowy automat, a i silnik nie jest wolny od wad, no i trzeba się liczyć ze zużyciem paliwa na poziomie 16-17l/100km w mieście ;)
    Tak więc nie wiem czy to takie dobre auto na dojazdy do pracy...
    Ale tak poza tym, to za 3000 zł to ty dobrego Coswortha nie kupisz.Raczej będzie to skarbonka bez dna...

Cytat Zamieszczone przez Słowik
    Auto samo w sobie ciekawe i dobrze jeżdżące, ale potrafi być bardzo kosztowne...
    Przede wszystkim bardzo usterkowy automat, a i silnik nie jest wolny od wad, no i trzeba się liczyć ze zużyciem paliwa na poziomie 16-17l/100km w mieście ;)
    Tak więc nie wiem czy to takie dobre auto na dojazdy do pracy...
    Ale tak poza tym, to za 3000 zł to ty dobrego Coswortha nie kupisz.Raczej będzie to skarbonka bez dna...
    Sama prawda. Można się pokusi o takie auto, ale na pewno nie w tych pieniądzach
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Może którykolwiek, spośród szanownych kolegów forumowiczów, jest z Tarnowa i mógłby obejrzeć konkretny egzemplarz?
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez amato
    Co szanowne grono sądzi o wyborze: Ford Scorpio '95 z silnikiem 2.9 Cosworth - Pb (bez LPG)...?
    Opisze Ci to auto z poziomu użytkownika, miałem Scorpio prawie 2 lata póki go nie rozbiłem.

Auto wygodne, mięciutkie, mega wygodne fotele, tylna kanapa jak wersalka, 3 osoby siedzą wygodnie bez scisku.

Co do silników to ponad 200 konny cosworth to wysilony motor, paliwożerny, jest też 2,9 który ma coś koło 160 koni to trwała jedostka. Oba są dość paliwożerne spalanie na poziomie v8 4,4 albo i lepiej ( gaz ). Bardzo fajnym silnikiem jest 2,3 trwały i dośc tani w eksploatacji. Pod żadnym pozorem nie kupuj 2.0 16 V, 8 V będzie lepszym i trwalszym rozwiązaniem.

Skrzynie automat jak każdy automat jak kupisz dobrą zadbaną to będzie latała.

Ja miałem wersje MK II po liftingu, nie jest tak awaryjna jak wieloryb MKIII a oprócz zewnętrzengo poszycia nie wiele się różnią.

Jak chesz scorpio to kup zadbaną wersję MKII z silnikiem 2.0 8 V + gaz, nie do zajeżdzenia.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Idąc tym tropem - Opel Senator

Kłopot w tym że to juz wiekowe auta i korozja nie oszczędza.

3.0 24V da wiele radości :)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Idąc tym tropem - Opel Senator

Kłopot w tym że to juz wiekowe auta i korozja nie oszczędza.

3.0 24V da wiele radości :)
    A jak przydzwonisz nawet delikatnie to trzeba będzie zezłomować bo części,o ile je dostaniesz,będą kosztować majątek..
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

A jak przydzwonisz nawet delikatnie to trzeba będzie zezłomować bo części,o ile je dostaniesz,będą kosztować majątek..
    Całkowicie się zgadzam :)

Nie tymi jednak kryteriami myslę kupujac samochód
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Uprawnienia umieszczania postów