Jak chcesz mega wypas to szukaj Safrane Bi-turbo Baccara 4x4 262 konie.
Jak chcesz mega wypas to szukaj Safrane Bi-turbo Baccara 4x4 262 konie.
Taa, i od razu odłóż sobie z 15-20 tyś na serwis :D Fajna fura, ale koszty części i robocizny 8/
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
Tymi propozycjami to chłopaka do grobu wpędzicie.Safrane lubi się popsuć,a kolega chce auto którym będzie jeździł a nie skarbonki.Może od razu citroena XM niech sobie walnie,za takie pieniądze coś tam wynajdzie,też duże,a jakie wygodne....Tyle że na dojazdy do pracy będzie musiał wykupić miesięczny na PKS..
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową
No już mówiłem stronę wcześniej. Safrana za 3 tyś to kupa złomu. Jak kupować, to zadbaną, za 8-10 tyś i wtedy powinna w miarę bezproblemowo jeździć. Kolega kupił sobie jakiś rok temu 2.2 po lifcie, klima, welur w prądzie itp, no generalnie bardzo zadbana. Dał za nią 13 tyś i była to wtedy najdroższa na allegro. Do tego założył gazociąg za prawie 3 tyś. I nie powiem, przez rok 100% bezawaryjnie.
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
Safrane jest naprawdę niezłe , moi rodzice posiadali taką z 1994 w dieslu przez cztery lata i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że przez ten okres zmienili : tarcze+klocki ,amortyzatory przód ,raz świece żarowe i padł sterownik od nadmuchu . Rewelacyjnie wygodne auto i do tego jak na swoją masę i osiągi / 170km/h nie stanowiło problemu ;) / paliło od 5,7-8,0 ON . Co do ceny to można kupić taką słabo wyposażoną ,ale w niezłym stanie za około 4 000.
Marek.
czas leci... fundusze zachowują się... płynnie - więc zaczynam rozglądać się za co nieco droższymi niż wspomniane 3k ;)
Siłą przyzwyczajenia, może rozsądkiem lub jego brakiem wciąż jednak powracam do E32... Przeglądam te najtańsze na allegro i zaczynam szukać takiej która będzie sprawna i z zewnątrz nieponiszczona. Taka porzucona miłość, niekoniecznie na wypasie, niekoniecznie 100% ori/zgodna z VIN
Niebawem będę w okolicy Ostródy przez tydzień i zaczynam rozważać pojazdy z tamtej okolicy. I tak np. w Grudziądzu widzę coś takiego - biała perła: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11377785 dzwoniłem, właściciel wydaje się być uczciwy i nie ściemnia że lepszej nie znajdę :] więc może ktoś przypadkiem coś więcej wie o tej betce? Maskę (ewentualnie grill) się wymieni - detale mnie nie zniechęcają.
usługi i bezpieczeństwo IT
BMW E32 750iA '91 (magia V12) | Ex: BMW E32 735i '87
Honda VT 1100 chopper
Schematy E32 (czytelna lista plików)
to jeszcze się dołączę.
aktualnie (tak jakby posiadam Safrane) jako że ja w UK to ono jeździ po PL.
to jest silnik 2.0 chyba 101 KM, zagazowany z 1993 roku oczywiście automat :)
jeśli chodzi o wygodę .. to na prawdę mało które auto można porównać, tak samo jeśli chodzi o przestrzeń dal wszystkich w środku.
autko kupiłem w 2007? czy jakoś tak i na naprawy do tego czasu poszło ok. 5000zł , więc nie tak żle. ogólnie miał problem z hamulcami , później silnik, ale jak na razie jeździ jak strzała , ( no może nie za szybko )
ale spalanie to 10 l gazu, jakby nie patrząc, czy miasto czy trasa, no miasto czasem ok 12l
samochód kosztował równo 5000zł .
gdybym miał polecić to w 100%
naprawdę człowiek czuje się bezpiecznie , mimo iż renault to jakoś wykonania jest na wysokim poziomie.
ps. nie jest na sprzedaż :)
Ok, Panowie. Jestem bliski zakupu tego pojazdu: Lancia Dedra '93 - jest ode mnie z miasta. Byłem, obejrzałem. Cenię sobie wasze zdanie, więc zgłaszam się z zapytaniem o to co sądzicie?
Po rozmowach cena stanęła na 2200 PLN. Nie uważam tego za żaden sukces... dlatego że np. identyczna stoi we Wrocławiu, za 1999 PLN ;) [ ogłoszenie na otomoto ]... tyle że jak doliczyć koszty dojazdu nawet PKP/PKS to wyjdzie mi na jedno... lub okazać się może że jest warta jeszcze mniej zachodu i wrócę do tej.
Lancia Dedra - bo kobiecy głos zadecydował. Dlatego że wylatuję w październiku na kilka miesięcy, więc autko zostanie jej w spadku :]
OK. KONKRETY. Do zrobienia: tłumik (ostatni tłumik to zlepek rdzy, struktura sitka), uszczelki nad osłonką klawiaturki, kable (bo aż kopią po ręce... można by rzec że coś iskrzy między nami... :/ ), świece widać wymienione, dmuchawa działa wyłącznie na ostatnim biegu, jakiś liść utknął w dmuchawie i popiskuje naprawdę cichutko.
LPG. Auto dławi się na gazie. Pedał w podłogę a ono ledwo utrzymuje 500 na obrotomierzu. Odjąć pedał i gaśnie. Właściciel sugeruje filtr, ale dostęp do niego możliwy jest tak jak do parownika wyłącznie od spodu... a kanału nie ma. Ja rozważam: filtr, parownik, świece, przewody.
usługi i bezpieczeństwo IT
BMW E32 750iA '91 (magia V12) | Ex: BMW E32 735i '87
Honda VT 1100 chopper
Schematy E32 (czytelna lista plików)
Ja jestem na NIE. Z opisu wynika że dużo pracy przy samochodzie a tym samym € a jak wiadomo coś jeszcze może wyjść w czasie. Poza tym bardziej jestem za samochodami z niemiec niż z włoch.
Sporo do zrobienia, tym bardziej, że ceny części do najtańszych nie należą.Zamieszczone przez amato
Półtorej roku przejeździłem Kappą i ze spokojnym sumieniem mogę powiedzieć, że tylko na części eksploatacyjne + sprzęgło które padło, poszło około 5000 + robocizna.
Nie zawiodła mnie ani razu, ale zanim się zdecydujesz, wejdź nawet na stronę inter-cars i poznaj w przybliżeniu ceny części. Przykładowo końcowy tłumik do mojej Kappy dostępny był tylko w oryginale i kosztował 980 PLN ... sprzęgło jak do samochodu klasy LUX - 1600 ... a rozrząd + pompa + roli , które zostały na szczęście wymienione przed zakupem kosztowały ponad 2k ...
Jak się zdecydujesz zajrzyj na stronę http://www.lanciapolska.org/ i dopytaj kolegów, na pewno ktoś z Tobą podjedzie abo już ją widział. Na pewno dostaniesz rzeczowe opinie.
Łukasz
Oczko w głowie