Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 81

Wątek: Auto do użytku codziennego

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Cytat Zamieszczone przez gierobiala
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Idąc tym tropem - Opel Senator

Kłopot w tym że to juz wiekowe auta i korozja nie oszczędza.

3.0 24V da wiele radości :)
    A jak przydzwonisz nawet delikatnie to trzeba będzie zezłomować bo części,o ile je dostaniesz,będą kosztować majątek..
    Ten wniosek raczej chybiony... :> [KLIK]

Nawet gdyby wiele razy przydzwonił, to auta takie jak Sierra, Senator, Taurus itp. - wciąż sumarycznie mogą kosztowac taniej od nowszych i teoretycznie "w lepszym stanie" - właśnie przez niską cenę zakupu i niskie ceny części.
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

A to mnie Michał zdziwiłeś. Ceny poszły ładnie w dół a dawno się Senatkiem nie interesowałem

Tanie części - to tylko na plus ;)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Ja akurat tym segmentem rynku trochę się interesuję - stąd historia z Taurusami w mojej rodzinie :)

Generalnie istnieją takie zapomniane/niechciane/słabo znane modele aut - na które warto zwrócić uwagę szukając tanich 4 kółek.

EDIT: przypomniało mi się jeszcze - jeżeli auto ma mieścić wygodnie kilka osób (taki był zdaje się wymóg) - to dobrą i tanią opcją może być Pontiac Trans Sport / Chevrolet Lumina APV / Oldsmobile Silhouette (to wszystko jedno i to samo auto). Np. taki jak ten.
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    O widzisz,a ja myślałem że z takimi autami to kłopot jest z dostaniem czegokolwiek a tu masz.Sugerowałem się chyba rzadkością modelu,ja osobiście widzialem taki kilka razy w życiu :)
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Jako że Opel to moje zainteresowanie to na temat części do Senia mogę coś powiedzieć. Ogólnie wszystko pasuje z Omegi A. Różnią się jedynie przodem, tyłem i wnętrzem. Tyle że przód kompletny pasuje plug&play z Omegi A. A części mechaniczne to typowa Omega. Więc części raczej tanie i wcale nieczęsto się sypiące. Tyle że rdzawa su*a nie oszczędza.

W razie dzwona można kupić drugiego na części od 1500 PLN ;)

I jeśli pod gazownie ma być to lepiej 3.0 12V. Łatwiejszy do zagazowania bo nie ma zakichanego Dual Ram ;)

Pozatym autko duże, wygodne, niedrogie w eksploatacji (biorąc pod uwagę to co oferuje) i łatwo o naprawdę nieźle wyposażony egzemplarz

Jak szajboos pisze. Kiedys sam sporo siedziałem w Oplach i dokładnie tak jest jak powyżej napisane :)

Koszty żadne a Dual Ram daje radę choć nie znosi podciśnieniowych gazowni. Wówczas wtrychy LPG :)

Przerobiłem 2 Senatki i 2 Omegi A. Polecam
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    A Polonez Atu za ile dzisiaj stoi? :x
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    A Polonez Atu za ile dzisiaj stoi? :x
    A to zależy...np tyle
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10938678
    Albo tyle
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11389684
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Równie dobrze warunki spełnia np Renault Safrane - http://www.allegro.pl/item915415482_...tdi_tanio.html

Samochód mega wygodny, w środku miejsca duuuużo więcej niż w E32 + wielki bagażnik z możliwością skladania tylnej kanapy. No i do tego często bogate wyposażenie (klimatronic, abs, wspomaganie, szyby , lusterka, poduszki itp).

A zmieniły się kryteria cenowe? Bo wszystko co proponujecie (Scorpio MKII, Senator, Safrane) w granicach 3 tyś zł to raczej truchła. Każde z nich, żeby było zadbane, to tak raczej w granicach 4,5-5 tyś minimum.
    Ale powiem szczerze, że właśnie znalazłem to:
    http://moto.allegro.pl/item915324992...ora_klima.html

I zwariowałem. Tylna kanapa w prądzie! Ale ja jestem gadżeciaż, więc mnie rajcuja takie bajery :D Pier*** wszystko, bierz tą Safranę. Bo jak nie to ja się chyba skuszę :D
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Uprawnienia umieszczania postów