Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 72

Wątek: Świeżo obszyta kierownica M-Technic + AMG shift paddles:)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730d
    Wybacz, umknęlo mi zupełnie. Skoro jesteś na tym etapie to prawie na pewno już to widziałeś, ale podsyłam bo może pomoże ;)

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/462216/
    http://www.bimmerboard.com/forums/posts/600730
    http://www.bimmerboard.com/forums/posts/610491

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Głupie pytanie, sorry nie zwróciłem uwagi ze trzeba odpiąć pozycjoner :) chyba już nie zasnę więc zabieram się do dzieła!!

------------------
    EDIT:

DZIAŁA!!!! Wracam z test drive'a i powiem Wam, że to zaje**sty bajer, niesamowicie się z tym jeździ! Rano wrzucę jakieś zdjęcia.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750I Alpina mod
    no to mam pytanie bo się nie doczekałęm fotek.

1. czy nadal działa...
    2. spsób podłączenia łopat. rozumiem ze masa do kiery. a te dwa z lewego i prawego ciągniesz do konsoli środkowej (przez taśmę)

i tam poprostu wpinasz do kostki trybu manualnego
    .................................................. .................................
    żądne zasilanie dodatkowe czy cos nie jest potrzebne ??

dzięki za odpowiedz.
    dwa słuszne wybory w życiu to R6 i V12

BLOG MOJE AUTO
    MOJE AUTO komentarze- te pozytywne jak i negatywne mile widziane.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Lol nikt nie odpisywał że już zapomniałem o tym temacie :D Sorry ale w ostatnich miesiącach miałem duuuużo na głowie (jak najbardziej pozytywnie ;)) i trochę forum zaniedbałem.

Zdjęcia mam pozrzucane z Nokii w folderze, ogarne to trochę wrzucę na serwer i napisze posta z opisem.

Nie potrzeba żadnego zasilania, tylko jest dużo rzeźbienia, co nie każdemu się podoba, no ale suma sumarum wyszły mnie te łopatki 130zł :F miałem farta do cen.

Tasmę przerobiłem w ten sposób że obciąlem z obu stron taśmy tyle zbednego materiału ile sie dało nie niszcząc ścieżek dzięki czemu zyskałem miejsce na boki, usunąłem podkładki, z drugiej taśmy wyciąłem 2 żyły i położyłem obie tasiemki tak przygotowane w szpuli obok siebie odgradzając je jedną z usuniętych podkładek, taśme jest teraz ok 2-3mm grubsza, ale tak że zamyka się jak fabrysznie (dało się jeszcze rozgiąć blaszane uchwyty). Być może ten opis niewiele mówi ale jak się za to zabierzesz to zaczaisz o co chodzi ;)

Ogólnie dobra zabawa i tyle, nie traktuję tego całkie serio.

Ale działa jak oryginał i nie ma widocznej amatorszczyzny, poza słyszalnym cichym szmerem pogrubionej kasety tasmy przy ruchu kierownicy ale to slychac tylko jak się stoi i wyłączone jest radio i to naprawdę cicho.

Samo podpięcie do mechanizmu jest juz banalne, zwierasz kabalek - lub + do masy i wsio :) takze wystarczy puscic 2 kabelki przez kolumne kierowniczą, nastepnie pod tunelem do okolic lewarka. kabelek mozna wpuścić zdejmując tę chudą osłonę podłoga-tunel od kierowcy.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750I Alpina mod
    no pewnie że czekam na relację..
    mi się udało kupić przedliftowa grzaną taśmę więc oprę sygnał w takim razie na grzaniu. mam nadzieję ze zda to egzamin :)

czekam na odpowiedz mailowa koleszki od manetek. bo dopoznania mam za daleko .. jak już zdobęde manetki to zrobię także relację.

pozdrawiam.

BLOG MOJE AUTO

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Skoro masz grzaną taśmę to pewnie na niewiele Ci się przyda relacja z przerabiania taśmy, sam montaż łopatek masz na poprzednich stronach :?

Sorry Koledzy ale na razie wrzucam luzem zdjęcia w paczce, nie mam czasu robić z tego relacji i chyba nie potrzeba ;) W razie czego służę rada na GG 3836133

Link:
    http://c.wrzuta.pl/wo5876/fc7fba47000c46fd4be9de7b/0/nowy%20folder%20(2).zip

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750I Alpina mod
    no to zabawa poszła do przodu... nie będę osobnogo tematu zakładał bo i po co ?

dziś takie oto cudo skleciłem.

i potwierdziłem swoje przekonanie że DA SIĘ do czteroramiennej kierownicy Shift Paddle wsadzić.

trochę dziwnie się przyzwyczaić.. bo w zależności od kąta patrzenia wydaje się ze są krzywo :D ale zapewniam że są idealnie symetrycznie.

Kiera jest brudna bo jeszcze jej nie myłem... stwierzdiłem że to zrobię jak wszystko podłączę..... to nie jest wytarta skóra..

czekam teraz na ślizg węglowy któy zamówiłem i jak tylko mi przyjdzie paka.. to zabieram się za podłączenie.

a tu jeszcze ciekawostka...

grubości kierownicy:
    ZWYKŁA i GRZANA

BLOG MOJE AUTO

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Ale ta grzana to chyba nie jest oryginalnie obszyta????
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750I Alpina mod
    a tego nie wiem.. taką kupiłem.

być może ktoś dodał jeszcze jedną warstwe skóry bo mu ta grzana się wytarła... jak dla mnie bomba!
    Bo jest grubas.... i dośc miękka fajnie się to trzyma w łapie.

BLOG MOJE AUTO

Cytat Zamieszczone przez dzikigrzyb
    a tego nie wiem.. taką kupiłem.
    Jeśli kupiłeś od Macinia ze Skierniewic, to ona jest dodatkowo obszyta skórą na skórę, stąd ta grubość. Kierownice poliftowe są z założenia grubsze i ciut mniejsze.

Uprawnienia umieszczania postów