Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: długie poranne kręcenie

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    sprzedam e32
    Powiem wam jak rano tak długo kręcicie to - pewno wkładacie kluczyk i palicie od razu. Zaczekajcie na pozycji drugiej jakieś około 10-15sek. pompka do pompuje paliwo i zapalicie od razu. Jak kręcicie szybko to spada napięcie na pompce i nie pompuje ona paliwa i dusicie auto ile wlezie. Przynajmniej ja tak pale ze czekam te 10sek minimum na zimnym i auto pali na raz. :) Nie wiem może tak nie ma być bo np miałem e36 i to to zawsze paliła od szczała, ale tam był silnik 1.8is, a tu jest ponad 3.0.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E39 540i Touring
    tylko z tego co wiem to w e 36 i e 30 pompa paliwa zaczyna działać po przekręceniu stacyjki, a tu pompa zaczyna pracować jak zaczynasz kręcić.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740
    no wlasnie ja raczej nie pale od razu czasmi to 2 czy 3 razy przekrecam kluczyk zeby napewno bylo pb w przewodach i na listwie i nic to nie daje. P.S. pompke sprawdzalem 3 miesace temu jak wymienialem wtryski benzynowe i bylo ok a mam kupiona nowke jakies rok temu wiec nie sadze ze to pompa

Zaawansowany Użytkownik
    U mnie z kolei odwrotnie jest, jak zimny motor to pali na strzała, bez zadnego czekania na drugiej pozycji.
    Zkolei jak sie nagrzeje, to ciut dłuzej zajmuje mu odpalanie, ale wydaje mi sie ze to moze byc spowodowane instalacja gazowa.
    Pozdraiwam.
    Lada Niva do zabaw w terenie...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E39 540i Touring
    No tak bo musi wypalić gaz jeżeli masz zwykła instalację. Ja wczoraj wymieniłem pompkę paliwa i dzisiaj rano odpaliła od strzała, a nie tak jak wcześniej po dłuższym kręceniu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Jak miałem 525i też mi się zaczęło poranne zapalanie za długim lub drugim razem,wymieniłem czujnik ciśnienia paliwa -jak ręka odjął. hulało na dotyk. :hah:

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E39 540i Touring
    :shock: U mnie znowu wróciło do tego samego, wymieniłem pompkę paliwa i zapalała nawet po długi postoju w te mrozy od pierwszego strzała a teraz znowu muszę ja z 3 sek. pokręcić zanim dojdzie paliwo i odpala. Dziwie się bo parę dni było dobrze a teraz znowu to samo. Wiem ze pompka na pewno była trafiona bo słabo jeździła na Pb , ale myślałem że pompka rozwiązała problem odpalania a tu lipa !! Pomóżcie, co to może być !! Regulator ciśnienia ?? W M60 jest cały regulator się wymienia czy tylko wkład??

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Jak masz 3 sek. w zimie na zimnym silniku to nie rób tragedii. Na mój nos jest to w normie.

Równie dobrze może to wynikać z ustawienia zapłonu.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E39 540i Touring
    No może chwilkę dłużej !! :) Aha zapłon ?? Czy stąd mogą się brać te dziwne strzały w wydech jak ja chwilkę podgazuje na postoju- tzn przez zapłon????

Zaawansowany Użytkownik Awatar Jurij
    BMW
    Ex. e32 740iL 92, jest e32 735iL 89
    Tak jest. Może to być spowodowane źle ustawionym zapłonem.

Uprawnienia umieszczania postów