Witam!
Panowie coś mi puka między skrzynią a silnikiem, wjeżdżałem na kanał więc na pewno w tym miejscu puka. Czy to może być koło dwumasowe lub jakieś łożysko? jak ruszam z miejsca autem nie szarpie, jedzie sie normalnie. Jak myślicie?
Witam!
Panowie coś mi puka między skrzynią a silnikiem, wjeżdżałem na kanał więc na pewno w tym miejscu puka. Czy to może być koło dwumasowe lub jakieś łożysko? jak ruszam z miejsca autem nie szarpie, jedzie sie normalnie. Jak myślicie?
Mi np stuka pod autem na wysokości lewarka skrzyni biegów w moim wypadku jest to tłumik gdyż ten uchwyt jakoś źle trzyma wydech...moze warto sprawdzić wydech...
ja mam to samo co kolega Konrad ale stuka tylko na mokrym!
Zapomniałem dodać że to stukanie słysze na wolnych obrotach i jest to dokladnie na łączeniu silnika ze skrzynią dlatego wydaje mi się, że może to być koło dwumasowe. Jednak podczas jazdy żadnego stukania nie słysze i wszystko chodzi i pracuje w miare normalnie. Wydech raczej to nie jest. Podjade do mechanika to może coś powie konkretnego.
może jakaś osłona sie poluzowała i dostaje wibracji najlepiej wejdź pod auto zobacz czy wszystko dobrze jest dokręcone poszarp tu i tam....moze cos sie ujawni...
Podlacze sie do tematu u mnie tez slychac na laczeniu skrzyni ale nazwalbym to bardziej chrobotaniem gdy zimna dostanie troche temperatury i juz jest ok.
728i
Chrobotanie często dobiega z konwertera, ale trzeba to sprawdzić
Natomiast ciekawe jest to stukanie na łączeniu silnika i skrzyni. To trzeba osłuchać jak stuka z jaka częstotliwością i czy jest to ciężki stuk, bo może się okazać że albo masz strasznie rozwalone koło dwumasowe (brawo za opis w avatarze!!) albo jest kłopot z luzem na panewce/sworzniu tłoka :/
Oby nie. Sprawdzałeś dokładnie na kanale np. stetoskopem?
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Ja mam skrzynie manual więc chyba u mnie konwerter nie wystepuje.
Stetoskopem nie sprawdzalem.
Stukanie jest regularne, żeby usłyszeć trzeba sie schylić koło przednich drzwi, na kanale dzwieg dobiegal dokladnie na łączeniu skrzyni z silnikiem( ze srodka). Ja bym obstawił koło dwumasowe ale jadąc nie czuje żadnego zużucia, a wiem że koło dwumasowe objawia sie szarpaniem przy ruszania jak i gaszeniu itd. u mnie nic takiego nie wystepuje. Na zimnym czy na ciepłym jest to samo, przejechalem juz jakies 1,5tys km od czasu kiedy zaczeło to wystepowac i jest ciągle tak samo.
Mam pytanie czy koło dwumasowe jest takie same w automacie jak i w manualu od modelu 740i.?
koledzy podepnę się do tematu dziś nagle zaczęło stukać i u mnie, stuka coś pod samochodem :) na zimnym jak zapalam.... na ciepłym silniku nie :) stukanie to słychać jak siedzę w samochodzie to pod popielniczką - lewarkiem biegów (centralnie) samochó jeździ normalnie nic nie zauważyłem w jeździe. podpowie ktoś co to może być? czy to wydech?
Byłem dziś na kanale okazało się że mam urwany jeden hak tylniego wydechu, usterka usunięta a stukanie na zimnym dalej zostało, pomoże ktoś co to może być? :)
To jest tylko kwestia czasu ;)
NIE - to są zupełnie różne rozwiązania. A automacie nie ma koła dwumasowego a zwykłe i na dodatek chude ;) Odpowiadając na pytanie - są różneZamieszczone przez kojaker
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci