Dlaczego ASC można wyłączyć .Zamieszczone przez ELVIS
1. Bo ASC nie pozwoli ci nabrać odpowiedniej szybkości a czasami jest ona potrzebna np:
ja ma taką sytuację , rondo potem długi lewy łuk ( pod górkę) w połowie łuku skręcam w prawo 90 st, 15 met. prostej pod górkę i tu się zaczyna, bo ten odcinek jest wyślizgany . Potem jeszcze raz 90 w prawo i jeszcze bardziej pod górkę 50m i dom. Jak ma ACS na ON to na pierwszym prawym on zaczyna swój proces i do drugiego prawego to nigdy nie dojeżdżam. Za mały dystans żeby nabrać odpowiedniej szybkości do pokonania najbardziej wyślizganego odcinka . Pamiętaj że rozmawiamy o naprawdę małych szybkościach , a przy takich to lepiej radzę sobie bez wspomagaczy. Przykładów można podawać setki . Najlepiej jak każdy sobie spróbuje gdzieś na parkingu co jest lepsze w jego przypadku.
2. Scanii nie porównywałem do bumy, nie wiem gdzie to wyczytałeś to był przykład działania wspomagaczy, które nie zawsze są potrzebne .
A co do ASC to poczytaj co to jest i jak działa , obojętnie czy w scanii, volvo , mercedesie czy BMW działa na takiej samej zasadzie. Więc nie wiem co w tym żałosnego.

Odpowiedz z cytatem