Tak własnie sądzę. Musze w wolnej chwili ogarnąc temat.
Dzięki
Tak własnie sądzę. Musze w wolnej chwili ogarnąc temat.
Dzięki
Na 99,9% siłowniki.
Na 100% siłowniki klapy! Może byśmy zamówili zbiorowo z ASO z Litwy parę kompletów! Ktoś na forumzbieral chetnych
Ja pisałem bo też miałem problem. U mnie klapa nie podnosiła się(wyciek płynu na siłowniku hydraulicznym). Gdy to naprawiłem klapa ładnie szła do góry ale już opadała gdy przestała działać pompa. Za pomocą kolegów wymieniłem jeden z siłowników(amortyzatorów) i teraz od pół roku wszystko gra. Olej jaki wlałem do zwykły hydrauliczny(czerwony) za 20zł.
System tylnej klapy złożony jest z:
siłownik hydrauliczny wraz z pompą(odpowiada za unoszenie i opuszczanie klapy)
2 sztuki amortyzatorów(odpowiadają za utrzymanie klapy gdy klapa jest w górze+prawdopodobnie pomagają otwierać klapę)
dociąg klapy w etapie samego zamknięcia(dociąg jest na zamku)
No własnie. Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Musze sprawdzic te siłowniki (amortyzatorki)
Pozdro
Nie ma co sprawdzać - na ślepo je zamieniaj :)
mam dokladnie to samo, dolałem płynu, klapa czasami sie otwiera do konca ale po 2-3 minutach opada, jaki numer czesci maja te 2 sztuki siłowników które trzeba wymienić? Słyszałem ze lepiej poszukac od wersji poliftowej niby pasują i są trwalsze
http://www.realoem.com/bmw/pl/showpa...diagId=41_1465
u mnie opada tylko jak stoję pod wzniesieniem. inaczej wszystko ok
nr 23. Wszyscy macie słabe te fedry !
Uwaga lewy i prawy różnią się gdyż lewy ma ucho do którego mocuje się siłownik hydrauliczny.