Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Poka¿ wyniki od 21 do 30 z 30

W±tek: tiptronic,rêczne prz³±czanie biegów..awaryjne??

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Jordan23
    Do³±czy³
    Jun 2009

mechanika

Lepiej mi podpowiedzcie co z moja skrzyni± ?
    Czy kto¶ z was mnial taki problem ?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Leon740i
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    740iA m62b44
    Sk±d
    Z±bki
    ze skrzynia jedz na kompa i tyle :)
    co do passatow itd no to sory skoro vw jest taki super itd to po co my jezdzimy BMW przeciez taniej mozna kupic golfa czy paska haha
    o nowych passatach nie bede sie wypowiadal wystarczy wejsc na ich forum i poczytac ja znam temat od mojego znajomego i jego floty firmowej, no i napewno nie padaja tam tylko turbinki ogolnie silnik nowy 2,0 tdi obliczony jest chyba na max 200 tys
    Moj brat ma paska 2003r z tiptronic przebieg okolice 180 tys i narazie nie ma problemow zobaczymy jak dalej bedzie bo oleju chyba niewymienia :hihi:

Niez³y OT . Pytanie o skrzynie a wszycy o turbinach i wytrzyma³o¶ci aut koncernu vw audi. Poruszmy w tym temacie jeszcze mo¿e kwestie wyposa¿enia wewnêtrznego albo starzenia siê lakieru :D

“Nadsterowno¶æ wzbudza strach w pasa¿erach. Podsterowno¶æ - w kierowcy”

Do³±czy³
    Jun 2009

mechanika

Dok³adnie .....ja o skrzyni a oni o passatach i audi .....a co to mnie obchodzi ? Nie po to mam betê ¿eby rozprawiaæ o badziewiu ....zapraszam na inne forum.
    Ja siê tylko dopytuje czy kto¶ mnia³ taki problem i tyle.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Supermen
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    Cytat Zamieszczone przez Jordan23
    Cze¶æ a ja mam pytanie w zakresie skrzyni automatycznej.
    Podczas walki z zasp± w³±czy³ mi sie tryb awaryjny w skrzyni automatycznej i od tej pory co kilka dni ten tryb mi siê w³±cza .Jak wy³±cze silnik i odpalê ponownie to tryb awaryjny znika i wszystko jest OK .Jaka jest przyczyna i co z tym zrobiæ . Moje auto to e-38 750 z 2000 r. pozdrawiam
    Pierwsze to na³aduj aku :) Jak jest ma³o pr±du to trans. failt. prog lubi wyskakiwaæ. Ja te¿ tak mia³em. Wyskakiwa³o po odpaleniu auta i jak gasi³em i ponownie zapala³em ju¿ sie nie pojawia³o. Po na³adowaniu aku problemu ju¿ nie ma
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Do³±czy³
    Jun 2009

machanika

I o to mi chodzi³o ! Tak w³a¶nie siê dzieje.
    Super dzieki za pomoc . Pozadrawiam

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    Sporo 7ek z Lublina sie narobi³o na forum. Mo¿e to za spraw± mojej propagandy sianej na brudnym lakierze :hihi:

Jordan23, je¿eli bêdziesz mia³ jeszcze problemy ze skrzyni± to mam znajomego skrzyniarza, siedzi w beemkach od lat (konkretnie skrzynie) tak¿e pisz w razie czego pode¶lê Ci kontakt.

Do³±czy³
    Jun 2009

skrzynia

Je¶li to go¶æ z Lublina to podaj mi ten namiar to sie do niego zg³osze .Dzieki i pozdrawiam

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Cytat Zamieszczone przez Danek25
    Tu sie zgadzam. Je¿dzi³em z DSG i co¶ poprostu piêknego, ¿eby nie obrotomierz to kierowca nie wiedzia³by ¿e wogóle skrzynia przek³ada biegi. Jazda jest wy¶mienita. No ale BMW i nowe skrzynie to te¿ inna epoka ni¿ nasze starsze steptroniki. Jedno jest pewne nawet stare BMW ma lepsze materia³y w ¶rodku ni¿ np nie jedna golfina V czy Jetta.
    No wiêc w³a¶nie :) wsi±d¼ do nowej bawarki i siê przekonasz jak chodz± nowe skrzynie.
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar grze¶73
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    e38 728
    Sk±d
    Warszawa/Ursynów
    W temacie. Ja po za³o¿eniu gazu (do tej pory nie wiem czy to zbieg okoliczno¶ci - ale fakt ¿e skrzynia mia³a olej brudny) mia³em tak± przygodê. Jak delikatnie jecha³em to ok a jak normalnie to przej¶cie w tryb awaryjny. Diagnoza na kompie "ró¿ne prêdko¶ci elementów w ¶rodku". Remont drogi - wymieni³em skrzyniê i trafi³em na dobr±. Nadmieniê, ¿e moja stara jak przyspiesza³em normalnie to zaczyna³a zmieniaæ biegi z szarpniêciem i nastêpnie w³a¶nie przechodzi³a w tryb awaryjny. Powodzonka.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •