Wybaczcie za poślizg czasowy ale dopiero teraz mam chwilkę ;)
Zacznijmy od tych listew górnych. Tak jak pisałem najpierw trzeba wyjąć tą uszczelkę która jest bezpośrednio nad tą listwą (w sumie to chyba ona jest nawet w tą listwę wciśnięta). Trzeba zacząć od tego miejsca na zdjęciu, na dole jest taki gumowy kołek trzeba go wyjąć i potem uszczelke wyjmujemy dalej.
Wtedy zobaczymy, że ta listwa od góry ma otwory w kształcie prostokątów przez które wystają delikatnie rozchylone blaszki.
Te blaszki trzeba schylić do siebie i wtedy ta listwa wysuwa się do góry. W przypadku przednich drzwi może okazać się, że trzeba zdjąć lusterko, wtedy po zdjęciu plastiku (na fotorelacji w linku poniżej jest to punkt 8. -co prawda tylne drzwi ale w przednich jest tak samo) od środka będą widoczne 3 torxy, trzeba je odkręcić i lusterko odpada od drzwi.
Jeśli chodzi o te listwy pionowe to demontaż tej najkrótszej jest w tym linku, który podałem:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/156676/
Natomiast do tych dłuższych trzeba wyjąć uszczelkę szyby (przy otwartej szybie, fotorelacja punkt 9.) i powinny ukazać się od wewnątrz 3 gwiazdki.
Gdybym o czymś zapomniał pytajcie, jak zrobi się cieplej postaram się pstryknąć jakieś poglądowe zdjęcia co jak gdzie.
P.S. Jeśli nie możecie upolować takich listew zawsze możecie zdemontować swoje stare i oddać lakiernikowi żeby prysnął na czarny połysk. Żeby wszystko wyglądało jak ori pasuje wymienić lub pomalować też ten trójkąt trzymający lusterko.

Odpowiedz z cytatem