Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: e38 740 long

użytkownik Awatar tomassi99
    BMW
    e38
    Ktoś ewidentnie winduje cenę ze względu na amerykańską wersję. Jaki sens jest sprowadzac europejski samochód tej klasy z USA? No chyba że po porządnym dzwonie. Pięc lat w kraju więc przy nieodpowiedniej eksploatacji zdążyło się nie jedno popsuc. Kolor ogólnie robi wrażenie pozytywne, ale bardzo jest ciężki w utrzymaniu. Jak na longa to prawie bez wyposarzenia, nawet skrzyni tip-tronic nie ma. No ale decyzja należy do Ciebie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 iL
    Mimo, że moje Maleństwo też amerykańskie, w dodatku starsze ale też w longu wyposażenie ma lepsze.
    Mnie by ta sztuka nie skusiła.

Zaawansowany Użytkownik Awatar bmw7
    BMW
    E38 725 tds
    Dziękuję wszystkim za wypowiedz
    Po tych wszystkich wypowiedziach to chyba sobie odpuszczę

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    A ja powiem tak. Wcale nie ma złego wyposażenia! Owszem, może nie ma stereowanej elektrycznie tylniej kanapy: Ale czy jak by była to byś jej używał ?. Może nie ma steptronicka: No tu to aż mnie śmiech wziął, to jest wersja z USA i ŻADNA 740il nie miała steptronika w USA (wyjątki to is'y, które longami nie są oraz auta bodajże od 2001 roku) No ale tak szczerze, używał byś tego steptronika ? Ja mam w swojej steptronik i nie ze 3 razy używałem a auto mam już chyba z rok.

Co jest na plusie: Bardzo żadki i piękny kolor tej e38 (w Polsce są tylko trzy chyba, Tedego, Wiktora i jakaś tam jeszcze) Piękny beżowy środek komponujący się z całością. Kierownica w drewnie - dość żadki rarytas.

Co jest na minusie: Brak kilku dupereli, których i tak byś nie użył.

Co do stanu technicznego: Niektórzy będą Ci pisać, że stuka coś w prawym kole, albo bita była czy drzwi były zmieniane - ale szczerze: O tym można przekonać się jedynie osobiśćie.

Reasumująć:7mka jest naprawdę piękna i godna uwagi, może nie ma paru dupereli ale i tak byś ich nie używał (jak kwiatki w kiblu) Jeśli stać Cię na nią to jedź i ją oblukaj. Moim zadniem warto!

BMW
    E38 725 tds
    Cytat Zamieszczone przez positiv
    A ja powiem tak. Wcale nie ma złego wyposażenia! Owszem, może nie ma stereowanej elektrycznie tylniej kanapy: Ale czy jak by była to byś jej używał ?. Może nie ma steptronicka: No tu to aż mnie śmiech wziął, to jest wersja z USA i ŻADNA 740il nie miała steptronika w USA (wyjątki to is'y, które longami nie są oraz auta bodajże od 2001 roku) No ale tak szczerze, używał byś tego steptronika ? Ja mam w swojej steptronik i nie ze 3 razy używałem a auto mam już chyba z rok.

Co jest na plusie: Bardzo żadki i piękny kolor tej e38 (w Polsce są tylko trzy chyba, Tedego, Wiktora i jakaś tam jeszcze) Piękny beżowy środek komponujący się z całością. Kierownica w drewnie - dość żadki rarytas.

Co jest na minusie: Brak kilku dupereli, których i tak byś nie użył.

Co do stanu technicznego: Niektórzy będą Ci pisać, że stuka coś w prawym kole, albo bita była czy drzwi były zmieniane - ale szczerze: O tym można przekonać się jedynie osobiśćie.

Reasumująć:7mka jest naprawdę piękna i godna uwagi, może nie ma paru dupereli ale i tak byś ich nie używał (jak kwiatki w kiblu) Jeśli stać Cię na nią to jedź i ją oblukaj. Moim zadniem warto!

Ten kolor niby biały ale coś ma w sobie i mi się bardzo podoba i jak dla mnie ten środek jest ok.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Leon740i
    BMW
    740iA m62b44
    ja tam jednak bym sie czepial tego wyposazenia, niby jest to long do tego hameryka a....
    tylna kanapa standard nawet nie grzana nie mowiac o regulacji
    klamki bez podswietlania
    kiera z drewnem i tylko tyle bo bez raczek i lampek drewnianych
    wiadomo wszystko mozna dokupic, ale wszystko kosztuje a cena wyjsciowa jednak chyba juz jest nie mala

no i zadnego zdjecia przodu.....

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    To może i ja dodam swoje 3 grosze.

Cena to podstawowy minus tego auta. Ktoś na głowę upadł.
    Kolor piękny. I nie sądzę żeby była cała malowana. Bo mało jest takich zapaleńców co komorę silnika by również pomalowali żeby na tip top była.
    W aucie nie ukrywajmy jest bieda. NAWET PDC NIE MA! ;( :? Gdzie w longu jest czym manewrować na parkingu. Jedno szczęście że DSC ma. Brak skrzyni steptronic też uważam za minus. Ja np używam jej non stop. Brak klimy na tył i elektrycznej kanapy jest w longu b.dużym minusem. Ja jak wożę kogoś z tyłu to przede wszystkim zachęcam do zwiększenia komfortu podróżowania.
    W ogóle dziwne że z przodu jest grzanie a na tylnej kanapie nie ma
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Ja tez nie popuszczę tego wyposażenia. Nie za te pieniądze co koleś woła. Jakby była tańsza o 8 tyś, to ok, ale za 40 czy więcej, szukał bym z pakietami (drewno, lampki), prąd z tyłu, grzanie kanapy, masaże itd. O multi-podłokietniku nie mówię, bo to w stanach ustrzelić- graniczy z cudem.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

BMW
    E38 725 tds
    Cytat Zamieszczone przez Leon740i
    ja tam jednak bym sie czepial tego wyposazenia, niby jest to long do tego hameryka a....
    tylna kanapa standard nawet nie grzana nie mowiac o regulacji
    klamki bez podswietlania
    kiera z drewnem i tylko tyle bo bez raczek i lampek drewnianych
    wiadomo wszystko mozna dokupic, ale wszystko kosztuje a cena wyjsciowa jednak chyba juz jest nie mala

no i zadnego zdjecia przodu.....
    Klamki są podświetlane a dodatki drewna jak się nie mylę to w 750 są

BMW
    E38 725 tds
    Cytat Zamieszczone przez Jey
    Ja tez nie popuszczę tego wyposażenia. Nie za te pieniądze co koleś woła. Jakby była tańsza o 8 tyś, to ok, ale za 40 czy więcej, szukał bym z pakietami (drewno, lampki), prąd z tyłu, grzanie kanapy, masaże itd. O multi-podłokietniku nie mówię, bo to w stanach ustrzelić- graniczy z cudem.
    Tu się z kolegą zgodzę co do ceny

Uprawnienia umieszczania postów