Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Przeróbka migaczy na co¶ w rodzaju obrysówek..

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna

Przeróbka migaczy na co¶ w rodzaju obrysówek..

Witam. Kiedy¶ by³ ju¿ temat obrysówek do e38 a raczej ich migaczy ( czyta³em starsze posty i ju¿ wiem ¿e s± jakie¶ specjalne kombinacje ¿arówki itp itd..) Chcia³bym co¶ takiego zrobiæ u siebie ale szybkim sposobem bez wiêkszych ingerencji (praktycznie bez kosztów) a mianowicie mam taki pomys³ : podprowadziæ dodatkowe kabelki od np. kabelka postojówek. 2 koñcówkê przerobiæ na wtyczkê dla ma³ych ¿aróweczek. Wyj±æ ¿arówki migaczy, wprowadziæ kabelek z ¿aróweczka do klosza migacza (tak by sobie tam le¿a³a nie by³o by tego widaæ), zrobiæ ma³e miejsce na nowe kabelki, wpi±æ ¿arówkê migacza na swoje miejsce i powinno chyba byæ ok??¦wieci³y by równolegle z postojowymi ¶wiat³ami. Je¶li wiecie mo¿e co z tego wyjdzie albo macie jakie¶ podpowiedzi , chêtnie poczytam. dziêki. pozdrawiam!

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

We wszystkich e38 po 98 roku (czyli po lifcie) mo¿na takie co¶ w³±czyæ zmieniaj±c ustawienia modu³u ¶wiate³. W autach, które maj± LCM (a nie LM+CCM), mo¿na zastosowaæ modu³ LCM3, który tak± opcjê umo¿liwia. Mo¿na te¿ kombinowaæ z ¿arówkami.... Niestety, na przegl±dzie raz nie zwracaj± na to uwagi a innym razem po prostu odmawiaj± wbicia stempla.

Ja zrobi³em u siebie trochê inaczej. Na kierunkowskazie jest taka ma³a prostok±tna przestrzeñ. Wwierci³em siê w ni± od ty³u pod odpowiednim k±tem i wklei³em tam matow± diodê podpinaj±c siê pod postojówki. Fakt, ¿e w dzieñ jest to kompletnie niewidoczne, dopiero wieczorem widaæ ¿e co¶ tam siê delikatnie ¶wieci, ale nie zale¿a³o mi na jakim¶ mega ¶wietlnym efekcie widocznym w s³oñcu z kilometra, a i przy kontroli drogowej nawet wieczorem nie by³o problemów bo wygl±da³o to jaki ori :) Generalnie mi siê podoba³o, bo siê kierunki delikatnie tli³y, a o taki efekt mi chodzi³o. No i nie wywala³o na BC ¿adnego b³êdu.

Koszta:
    Diody 3z³
    Trochê kabla 5z³
    Wiertarkê z wiert³em i pistolet do kleju na gor±co mia³em :)

Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Ja akurat mam przed liftem 98r. wiêc pozostaje mi przeróbka podobna do Twojej :) tak to zrobiê ¿e na przegl±dzie albo kontroli nie bêdzie problemu. Wiêcej pracy bêdê mia³ z kombinowaniem z ¿aróweczk± bo mam bia³e kierunki i muszê co¶ poszukaæ ¿eby ¶wieci³o na pomarañczowo ale nie za mocnym ¶wiat³em.Nie wiecie gdzie mogê kupiæ wtyczki, gniazda z kablem do ¶wiate³ postojowych w5w( takie jak np. mamy teraz w 7er)? szukam i nic.dziêki za odp.pozdrawiam!

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Vip Vip Awatar wisior
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    BMW E61 525ia
    Sk±d
    Gdañsk
    generalnie patent z pozycjami w kierunkach mi siê bardzo podoba ale mam pytanie czy wiecie jak to siê ma do przepisów co policja na to ????

Cytat Zamieszczone przez wisior
    generalnie patent z pozycjami w kierunkach mi siê bardzo podoba ale mam pytanie czy wiecie jak to siê ma do przepisów co policja na to ????
    Trzy posty wy¿ej napisa³em...

Vip Vip Awatar wisior
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    BMW E61 525ia
    Sk±d
    Gdañsk
    ok dziêki nie doczyta³em

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci