Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: [e32] sterowanie webasta

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    niestety i u mnie są one wolne, a na realoem.com nie mogę znaleźć nawet całego tego sterownika co powyżej...

Może działa to na zasadzie zworki? :?

Np. jeżeli przełoży się bezpieczniki w pozostałe dwa sloty może zadziała coś inaczej? Wiem że to z lekka demagogią zalatuje ;) ale może faktycznie jest to na zasadzie zworki? Poszperam w swoich dokumentacjach i schematach, może coś znajdę... może.... :/
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 M30B30 '88, G12 750ix
    W e32 przed 89 webasto moglo byc montowane bez 2 aku i wtedy sterownik byl przymocowany do akumulatora pod kanapa. Sterownik identyczny jak na zdjeciach.

Wiazke z webasto idaca z komory silnika mozemy zobaczyc nad schowkiem pasazera, gdzie jest modul tzw relaybox, obslugujacy glownie wentylator a takze kontakt webasto-obc-ihka. Relaybox odpowiada tez za funkcje przewietrzania.Wiazka sie tu rozdziela do ihka i do sterownika z tylu auta. Przewody ida w rynience obok prawego progu.
    <<STOS>>

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    I to się nazywa fachowa wypowiedź :] wiesz może @stos coś na temat tych dwóch "wolnych bezpieczników"? Widać na fotce dwa puste miejsca pomimo idącej tam wiązki.
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Obecnie brak
    Sprecyzuję - do tego pierwszego wolnego miejsca u mnie nie dochodzi ani kabel, ani nie ma "gniazda" bezpiecznika, natomiast w tym drugim otworze jest to wszystko, tylko bezpiecznika brakuje. Nie zauważyłem, żeby z tych funkcji, które mam (na podstawie VIN) coś nie działało. Jakoś się nie odważyłem włożyć tam bezpiecznika i szukać czegoś nowego w możliwościach mojego autka ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 M30B30 '88, G12 750ix
    Nie ma zadnych przewodów idacych do tych 2 pozostałych bezpieczników. Mysle, że po prostu takie złacze na 4 bezpieczniki było standardem i na 2 bezpieczniki nie opłacało się nic projektowć. Nieuniknione, że gdy mieliśmy lodówke/fax i inne bardzo rzadkie opcje, to te sloty były wykorzystane.

Ja tez poprosze o pomoc. Koło tego przekaznika jest 3 pinowa wtyczka. O ile wiem są tam 2 przewody?. Jakie są napięcia wzgledem masy na nich podczas.
    - wyciagnietego kluczyka
    - kluczyk-akcesoria
    - kluczyk run, silnik wylaczony.
    - uruchomiony silnik.

Pozwoliło by to rozwiazac problem, kiedy 2 aku jest ladowany i czy rzeczywiscie 2 aku wspomaga rozruch. W zadnym schemacie nie ma tych przewodów rozpisanych a w moim dokladaniu webasta by się to przydało.:)
    <<STOS>>

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Obecnie brak
    Niestety nie znam tych napięć. Dopiszę, że w e38, jak masz słaby akumulator główny, to wystarczy dłużej przytrzymać przekręcony kluczyk i odpalasz z tego dodatkowego - przynajmniej tak jest u mojego kolegi w 750iL z 1995 roku. U mnie taki patent nie zadziałał, ale też akumlator w bagażniku miałem kiepski.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez stos
    W zadnym schemacie nie ma tych przewodów rozpisanych a w moim dokladaniu webasta by się to przydało.:)
    Fotorelacyjke na forum by zamieścił?
    Czarne e32 w benzynie!

Uprawnienia umieszczania postów