Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: [ zawieszenie] £±cznik stabilizatora przód

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Grudzi±dz

[ zawieszenie] £±cznik stabilizatora przód

Panowie potrzebujê pomocy,a sprawa jest do¶æ banalna.
    Kupi³em na Alledrogo ³±czniki stabilizatora (teknorot) i okaza³y siê zbyt d³ugie.
    Go¶ciu ,który mi to sprzeda³ wmawia mi,¿e innego typu do E38 nie ma!
    Tymczasem te wymontowane z mojego auta (Delphi) s± o 7 cm krótsze.
    Ile jest typów (d³ugo¶ci) ³±czników do E38 bo go¶æ mam wra¿enie robi ju¿ ze mnie debila i jakich ewentualnie szukaæ aby unikn±æ ju¿ tegio typu pomy³ek?
    Mixer

Vip Vip Awatar Wiktor
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    EVO VIII
    Sk±d
    Kraków
    A móg³by¶ podaæ d³ugo¶ci tych kupionych i tych wyci±gniêtych z auta?
    Pozdrawiam
    Wiktor
    U¿ywajcie polskich znaków - jest ró¿nica czy robisz komu¶ ³askê czy laske.

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    A mo¿e Delphi* s± z³e? Miêdzy producentami tego elementu bywaj± ró¿nice ale mowa o 5mm czy 1 cm a nie 7!

A na przysz³o¶æ polecam polskiej produkcji wykonane ca³e z metalu s± jednymi z lepszych i w porównaniu do Lemfordera banalnie tanie!

*ciary mam jak s³yszê o takich producentach w BMW
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Grudzi±dz
    Wygl±da na to,¿e bêdzie to jednak prosta sprawa na któr± chyba sam wpad³em przez przypadek...
    A mianowicie zajrza³em do skrzynki na forum gdzie mam rozkodowany VIN i data produkcji auta to 01.09.1994 czyli pokrywa³a siê jeszcze z dat± zakoñczenia produkcji E32.
    W³a¶nie rozmawia³em z kilkoma osobami i twierdz±,¿e w³a¶nie mo¿e tak byæ,¿e producent u¿y³ jeszcze w okresie przej¶ciowym czê¶ci od odchodz±cego modelu.
    Tak czy tak mój wymontowany ³±cznik ma 240mm z ma³ym hakiem rozstawu od sworznia do sworznia ,a dosta³em o rozstawie 310mm czyli E38.
    Widaæ ewidentnie,¿e mam te od E32,a "mi³y" Pan sprzedawca z Alledrogo nie chce mi daæ mo¿liwo¶ci zwrotu ze wzglêdu na rozciêty nieprawid³owo karton. Tak¿e polecam DEXX auto z £odzi.

Oczywi¶cie nie mam zamiaru wk³adaæ tam Delphi tylko pytanie co?
    Moog,Febi(ostatnio s³yszê tylko narzekania),Lemforder???
    A te nasze polskie solidne o ktrórych mowa w po¶cie powy¿ej to maj± jak±¶ nazwê?
    Mixer

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Nie znam producenta na allegro sprzedaje kole¶ w opisie ma je oznaczone jako nasze polskie! Na prawdê od lat je kupuje do takich i owakich aut. Wytrzymuj± d³u¿ej jak Lemforder a przy tym kosztuj± grosze! Lemforder nie ca³e 100z³ a za polskie dasz mo¿e z 20z³ ;)

A je¿eli chodzi o firmê DEXX to stary! Z dala od frajera! Mnie te¿ ju¿ oszuka³ i w kilku w±tkach absolutnie go odradza³em. Mogê siê za³o¿yæ, ¿e rachunku te¿ nie dosta³e¶ mimo, ¿e o niego prosi³e¶. Kole¶ robi non stop dziwne rzeczy. Nie przyjmie Ci tego na pewno i oleje Ciê z góry do do³u.

MOD: Piszesz na forum ogólnodostêpnym!

W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    E38 730d 1999r
    Sk±d
    Wejherowo
    Witam :)

W±tek o ³±cznikach, i zainteresowa³y mnie te polskie, o których mówi Coboss.

Link 1

Link 2

To które¶ z tych? Go¶æ daje rok gwarancji, wiêc chyba nie jest ¼le? :)

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Ja kupowa³em od kolegi UNKEL do dzi¶ lataj± ¶licznie jak i przy innych autach w rodzinie.
    Lemforder da³ rade 35tys km!! Rewelacja zwa¿ywszy na to ¿e kosztuj± ok 90z³/szt (kupowa³em w sklepie nie na Allegro wiêc 100% ori) :o

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    £ód¼

Dotkn±³ mnie ten sam problem... Auto mam z 04.1998, wiêc kupi³em sobie ³±czniki LEMFÖRDER dla OE 31351095695, zgodnie z tym co mi podaje http://www.realoem.com/bmw/enUS/show...04#31351095695. Maj± one d³ugo¶æ 310 mm.
    Stare wyjête z auta mia³y 240 mm, czyli takie jak wg katalogów w E30, E36, E24, E28, E31, E32, E34. Wg mechanika ³±czniki 310 mm opiera³yby siê o wahacz. Ja nie jestem do koñca przekonany
    Czy mo¿liwe aby ETK siê myli³o? Czy kto¶ z Was jeszcze przerabia³ taki temat i z jakim skutkiem?

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •