-
Zaawansowany Użytkownik
Jak tam tak auta naprawiają to ja dziękuję i współczuję kupić w Polsce taką skrzynię na wymianę do swojego samochodu. Jednak chyba lepiej remontować niż szukać używki, w końcu większość części pochodzi właśnie z angoli.
-
Vip
Vip
Coboss ,za 250 zł to Ci załatwie cztery filtry MANNA z uszczelką :) oryginał chyba nawet jest tańszy :)
< Zgadzam się trzeba odkręcić miske ,wyczyścić magnesy ,wymienic filtr ,wymienić uszczelkę ,zakręcić miske z powrotem i nalać oleju i tyle :)
> Jeśli ktos robi inaczej to robi to nieprawidłowo :)
-
Zaawansowany Użytkownik
4. Za 12 funtów to kupisz uszczelki a nie filtr
5. ok 250zł to cena za komplet MANN a nie oryginał bo ten jest droższy a jakościowo to samo.
IBS dostaracza filtry dla bmw i oryginalny cały zestaw serwisowy kosztuje ~42 dolary
Na ebayu filtr,uszczelka i cała reszta do Range Rovera też skrzynia ZF kosztuje 12 funtów
6. Olej ZF to olej ZF i tu zależy od skrzyni czy taki Dexron IV spełnia specyfikację ZF, niektóre skrzynie mają inne oleje i oprócz ori oleju w dyspozycji jest głównie ESSO
też o tym wiem, co mnie trochę przeraziło ale z tego co wiem mój ojciec po tym jak mu się skrzynia rozsypała serwisował swoje 735 we Wrocławiu i też od 2 lat ma zalaną Dexronem IV i od tamtej pory zrobił ok 60tyś. km?
7. Robili Ci to Polacy?
nie
Z tego co wiem jest to jeden z lepszych serwisów zajmujących się naprawą i serwisem skrzyń biegów i innych podobnych mechanizmów. Są często polecani na angielskich forach związanych z BMW. Z tego co wyczytałem/widziałem zajmują się naprawą w ramach gwarancji. Co do uszczelki pod miską to mój błąd została zmieniona. Na prawidłowość wykonania usługi i wszelkie naprawy dają gwarancję. Skrzynia subiektywnie oceniając chodzi lepiej. Póki co odpukać nie mam powodów do narzekania i mam nadzieję że tak zostanie:-D
Tak przy okazji o co chodzi z tym filtrem w skrzyni biegów? Bo dla mnie to on wygląda jak kawałek blachy z dziurą?!? Może miał ktoś z nim do czynienia
Ostatnio edytowane przez cutthr0at ; 28-07-2015 o 10:24
-
Zaawansowany Użytkownik
przez tą dziurę pompa zasysa olej, który przelatuje przez wkład filtra (jest w środku) i ot cała konstrukcja. Dziwi mnie jak go wogule można czyścić.
-
Zaawansowany Użytkownik
Może ten filtr jest zbudowany podobnie do tych filtrów powietrza(PIPECROSS) które też się czyści. W każdym bądź razie przy następnej zmianie oleju poproszę żeby jednak wymienili.
-
Zaawansowany Użytkownik
no coż wszystko da sie rozebrać mniej lub bardziej tylko ze składaniem może być kłopot. Swoją drogą filtry zawsze się wymienia a nie czyści no przynajmniej większość a już napewno wymienia się olejowe.
Uprawnienia umieszczania postów