Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [mechanika] Cena serwisu skrzyni biegów w E38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    Jak tam tak auta naprawiają to ja dziękuję i współczuję kupić w Polsce taką skrzynię na wymianę do swojego samochodu. Jednak chyba lepiej remontować niż szukać używki, w końcu większość części pochodzi właśnie z angoli.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Coboss ,za 250 zł to Ci załatwie cztery filtry MANNA z uszczelką :) oryginał chyba nawet jest tańszy :)
    < Zgadzam się trzeba odkręcić miske ,wyczyścić magnesy ,wymienic filtr ,wymienić uszczelkę ,zakręcić miske z powrotem i nalać oleju i tyle :)
    > Jeśli ktos robi inaczej to robi to nieprawidłowo :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar cutthr0at
    BMW
    735i 99'

4. Za 12 funtów to kupisz uszczelki a nie filtr
    5. ok 250zł to cena za komplet MANN a nie oryginał bo ten jest droższy a jakościowo to samo.
    IBS dostaracza filtry dla bmw i oryginalny cały zestaw serwisowy kosztuje ~42 dolary
    Na ebayu filtr,uszczelka i cała reszta do Range Rovera też skrzynia ZF kosztuje 12 funtów

6. Olej ZF to olej ZF i tu zależy od skrzyni czy taki Dexron IV spełnia specyfikację ZF, niektóre skrzynie mają inne oleje i oprócz ori oleju w dyspozycji jest głównie ESSO

też o tym wiem, co mnie trochę przeraziło ale z tego co wiem mój ojciec po tym jak mu się skrzynia rozsypała serwisował swoje 735 we Wrocławiu i też od 2 lat ma zalaną Dexronem IV i od tamtej pory zrobił ok 60tyś. km?

7. Robili Ci to Polacy?
    nie

Z tego co wiem jest to jeden z lepszych serwisów zajmujących się naprawą i serwisem skrzyń biegów i innych podobnych mechanizmów. Są często polecani na angielskich forach związanych z BMW. Z tego co wyczytałem/widziałem zajmują się naprawą w ramach gwarancji. Co do uszczelki pod miską to mój błąd została zmieniona. Na prawidłowość wykonania usługi i wszelkie naprawy dają gwarancję. Skrzynia subiektywnie oceniając chodzi lepiej. Póki co odpukać nie mam powodów do narzekania i mam nadzieję że tak zostanie:-D

Tak przy okazji o co chodzi z tym filtrem w skrzyni biegów? Bo dla mnie to on wygląda jak kawałek blachy z dziurą?!? Może miał ktoś z nim do czynienia
    Ostatnio edytowane przez cutthr0at ; 28-07-2015 o 10:24

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    przez tą dziurę pompa zasysa olej, który przelatuje przez wkład filtra (jest w środku) i ot cała konstrukcja. Dziwi mnie jak go wogule można czyścić.

Zaawansowany Użytkownik Awatar cutthr0at
    BMW
    735i 99'
    Może ten filtr jest zbudowany podobnie do tych filtrów powietrza(PIPECROSS) które też się czyści. W każdym bądź razie przy następnej zmianie oleju poproszę żeby jednak wymienili.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    no coż wszystko da sie rozebrać mniej lub bardziej tylko ze składaniem może być kłopot. Swoją drogą filtry zawsze się wymienia a nie czyści no przynajmniej większość a już napewno wymienia się olejowe.

Uprawnienia umieszczania postów