Cytat Zamieszczone przez mrowa59 Zobacz posta
Robisz dokładnie tak samo jak w przypadku lusterek tylko do pliku zgrywasz dane z modułu LMA czyli File>load profil i ładujesz zmodyfikowany profi, następnie F1>F3>E65>CAS>F6>F4>LMA>F4 i zamykasz okienko które wyskoczy, nie wyłączaj ncs expert. Uruchamiasz ncs dummy obok pola FSW/PSW or Nettodata to trace1 klikasz BROWSE i wybierasz plik FSW_PSW.trc z folderu NCSEXPER\WORK następnie obok pola Modules klikasz filter, filter by tracefile i wczytują ci sie funkcje modułu. Zjeżdżasz do pola w którym znajdują sie opcje dla follow me Home(nie pamietam jak sie dokładnie nazywają ale powinieneś je rozpoznać bo maja to w nazwie, bedą one w jednym kolorze), i tam ptaszkiem zaznaczasz sobie swiatła które chcesz mieć aktywne po naciśnięciu przycisku. Jest nazwa światła i pod spodem aktiv i nicht_aktiv i zaznaczasz sobie czy ma być aktywne czy nie. Jak już wszystko poustawiasz to klikasz przycisk Export FSW/PSW to man. I nie wyłączasz ncs dummy bo wyzeruje ci plik MAN. Uruchamiasz ncsexpert klikasz F2 Change Job SG_CODIEREN a następnie F3 execute job i gotowe teraz możesz wszystko wyłączyć

Jak byś się nie połapał to powrocie z pracy mogę nagrać filmik

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mrowa59 Wielkie dzięki! Bardzo dokładna instrukcja, bardzo pomocna. Pełen sukces w kodowaniu. Szczerze mówiąc trochę się obawiałem sposobu z NCS Dummy. NCS Expert jest wystarczająco skomplikowany a tu jeszcze trzeba kolejny soft w trakcie używać ale okazało się, że nie taki diabeł straszny...

Czwarty guzik na pilocie uruchamia ksenony. Udało mi się wybrać odpowiedni czas święcenia, nie udało mi się znaleźć opcji które żarówki mają się świecić. Domyślnie są właśnie ksenony i myślę że to jest dla mnie najlepsza opcja ale jeśli można to zmienić to fajnie by było wiedzieć gdzie tych ustawień szukać (np przeciwmgielne dodatkowo jeśli trzeba więcej światła) - który to wpis?

Przez pomyłkę przeleciałem wszystkie moduły pustym plikiem .MAN i musiałem kodować wszystkie mody raz jeszcze... Więcej praktyki, lepsza wyprawa ;) w kilkanaście minut zrobiłem światła do jazdy dziennej (przygaszone drogowe z LM1 tyle mogę zrobić), składane lusterka z pilota i światła home light z pilota.

Dzięki raz jeszcze za pomoc i szczegółową instrukcję.

Wracając do mojego pierwszego wpisu w tym temacie, odnośnie alarmu wydaje mi się, że go u mnie po prostu nie ma. Jest lusterko z diodą ale większość opisów wskazuje by przy kodowaniu alarmu w NCS znaleźć moduł GM5 czy DWA ja u siebie nie znalazłem takich skrótów, chyba, że są gdzieś głębiej schowane. Trochę mnie to nurtuje bo po VIN alarm widnieje na liście wyposażenia. Może źle szukam, gdzie to powinno być?

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka