Strona 51 z 55 PierwszyPierwszy ... 414950515253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 548

Wątek: Kodowanie sterownikow w e65 - NCS EXPERT !

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Witam.
    Temat poruszony w innym wątku. Ale odesłano mnie tutaj. Wymieniłem moduł SBSR Ponieważ pojawiały mi się błędy w innych modułach od poduszek "brak komunikacji z sbrs" to raczej nie będzie światłowód ani kabe (sprawdziłem wszystko) bo rano błędy się pojawiały i nie dawało się ich usunąć a po jakimś czasie jak auto pochodziło już się usuwały i nie powracały aż do rana. Aku wykluczone i wilgoć też.

Wiec zakupiłem moduł podłączyłem i próbowałem wgrać vin i zresetować czas systemowy. Teoretycznie chyba wszystko się udało. Raport z inpy (link) pokazuje że ok. Ale jakiś błąd jest i nie chcę się usunąć. Wszystko według instrukcji co kolega z forum podesłał. Dodatkowo jeszcze parę innych prób według innych instrukcji. Niestety nic nie pomaga. Niestety rozwiązania nie znalazłem (ale to już udowodnione że do szukajki nie mam szczęścia i i zdolności) Dobrego wiskacza wisze temu co to pomoże rozkminic.

https://zapodaj.net/c8c750bde0a84.jpg.html

https://zapodaj.net/bfe6f8facf1dd.jpg.html

Zaawansowany Użytkownik Awatar twin7
    BMW
    E65 735i + E65 730d
    Cytat Zamieszczone przez mlody1484 Zobacz posta
    Witam.
    Temat poruszony w innym wątku. Ale odesłano mnie tutaj. Wymieniłem moduł SBSR Ponieważ pojawiały mi się błędy w innych modułach od poduszek "brak komunikacji z sbrs" to raczej nie będzie światłowód ani kabe (sprawdziłem wszystko) bo rano błędy się pojawiały i nie dawało się ich usunąć a po jakimś czasie jak auto pochodziło już się usuwały i nie powracały aż do rana. Aku wykluczone i wilgoć też.

Wiec zakupiłem moduł podłączyłem i próbowałem wgrać vin i zresetować czas systemowy. Teoretycznie chyba wszystko się udało. Raport z inpy (link) pokazuje że ok. Ale jakiś błąd jest i nie chcę się usunąć. Wszystko według instrukcji co kolega z forum podesłał. Dodatkowo jeszcze parę innych prób według innych instrukcji. Niestety nic nie pomaga. Niestety rozwiązania nie znalazłem (ale to już udowodnione że do szukajki nie mam szczęścia i i zdolności) Dobrego wiskacza wisze temu co to pomoże rozkminic.

https://zapodaj.net/c8c750bde0a84.jpg.html

https://zapodaj.net/bfe6f8facf1dd.jpg.html
    Czas systemowy resetowales?

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Początkujący Użytkownik Awatar Mati745li
    BMW
    E66 745li

Moge prosic o pomoc w zakodowaniu ryglowania drzwi po przekroczeniu 20km/h , co zmienic w pliku ? Znajduje tylko do e46
    Ostatnio edytowane przez Mati745li ; 26-03-2019 o 17:07

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Koduje się to tak samo jak w E60
    Kodujesz moduł CAS

VERRIEGEL_XKM/H_OHNE_NR
    nicht_aktiv
    VERRIEGELN_XKM/H_SENDER_1
    nicht_aktiv
    VERRIEGELN_XKM/H_SENDER_2
    nicht_aktiv
    VERRIEGELN_XKM/H_SENDER_3
    nicht_aktiv
    VERRIEGELN_XKM/H_SENDER_4
    nicht_aktiv
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Witam.
    Przeczytałem cały ten wątek i kilka innych i nie mogę znaleźć rozwiązania swojego problemu. Otóż zabrałem się za wymianę modułu telefonu na ten z możliwością parowania po BT smartfona. Mam wszelkie instrukcje jak się za to zabrać, ale poległem w zasadzie na początku. Instrukcja (z netu) mówi najpierw o zmianie FA w CAS i LMA. No i w CAS udało mi się zmienić S638 na S633, natomiast w LMA mi już nie pozwala. Próbowałem różnymi profilami i za każdym razem ten sam komunikat. Mam gdzieś fotkę jego, ale w tłumaczeniu translatorem brzmi coś w rodzaju: "kodowanie niedozwolone dla tego modułu". Ktoś spotkał się z podobnym problemem? Gdzie może być przyczyna?

zalazłem fotki tych komunikatów, ale nie umiem dodać...
    Ostatnio edytowane przez Yoorek ; 09-04-2019 o 06:05

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d 06/2006
    wrzuc fotki na jakis zewnętrzny serwer i wklej link do nich

BMW
    E65 735i + E65 730d
    A nie działa Ci bez tego?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Nie działa, nie widzi nowego modułu TCU. Może nie widzi, bo nie kodowałem później pustym manem, ale chciałem najpierw zmienić to FA, jak instrukcja przewiduje. Ale czytałem też w innych wątkach, że niektórym użytkownikom w poliftach (moja jest z marca 2005) zadziałało wszystko na zasadzie plung&play. No u mnie nie chce.
    Ten komunikat przy kodowaniu brzmi: Der Codierindex folgender Steuergeräte ist für diesen Codierauftrag nicht zulässig: LMA 33 a po naciśnieciu OK wyskakuje: Error by setting a ECU No CoAPI errortext available

BMW
    E65 735i + E65 730d
    Zmieniłeś date produkcji w FA?

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Błąd wskazuje raczej na braki w plikach.
    Skąd pobrałeś sp daten dla NCSExpert?
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Uprawnienia umieszczania postów