Strona 28 z 55 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 548

Wątek: Kodowanie sterownikow w e65 - NCS EXPERT !

Doświadczony Użytkownik Awatar charzun
    BMW
    E38
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    nie kombinuj bo przekombinujesz
    Moze masz i racje hehe :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 740d
    A ja mam znów inny temat.. W aucie programowąłem składanie lusterek dzienne swiatła zamykanie bagażnika po nacisnieciu wszystko wyszło ok .. Wziełem się za steronik cas a dokłądnie za pomoc przy wysiadaniu zaprogramowałem to co było opisywane na forum i na idivie wyswietlił sie czerwony komunikat żę silnik musi sie zresetować itd i nic sie nie zaprogramowało lecz na odwrót z cas wyszły dane tj.. Otwieranie dzwi kierowcy a następnie reszty automatyczne zamykanie dzwi po przekroczeniu 20km/h ..Chciałem to zaprogramować lecz bo wrzuceniu wszyskiego na activ niestety dalej ten sam komunikat na liczniku zapala sie kontrola trakcji i funkcje wyżej wymienione nie działaja.. Swiateł dziennych nie skasowało składania lusterek tez tylko te zamykanie auta i otwieranie .. Ma ktos jakis pomysł ??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 4.4
    Nie pamiętam ale w E65 chyba w CAS sa te funkje otwierania i zamykania. Jeśli kodowanie nie powiedzie się wtedy może cofać do fabrycznych ustawień.
    Zanim weźmies inny modul do kodowania wyczyść .MAN
    Poza tym warto czasem odpalić Dummy bo może nie ma być aktiv tylko np wert_01. W przypadku zamykania napewno dobiera sie parametr prędkości i nie będzie to Aktiv tylko wert_01 lub wert_02

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 740d
    No tak w CAS są funkcje otwierania zgadzam się tylko własnie nie chce włączać wszystkiego po kolei bo znów sie coś narobi.. A własnie nie wiem dlaczego to się usuneło ja tylko chciałem tą pomoc przy wsiadaniu i odrazu wyskoczył ten komunikat i wykasował to co było w aucie od nowosci zakodowane zwiazane z tym zamykaniem innych modułów nie ruszyło,,'

No ja koduje wszystko dummym
    Ostatnio edytowane przez palekkk ; 06-11-2016 o 20:00

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 740d, 335i, 750dX
    Cytat Zamieszczone przez charzun Zobacz posta
    Dzieki Panowie dziala! �� zaluje jeszcze tych swiatel powitalnych ale chyba nie ma sensu zmieniać na LM2 tylko dla tych swiatel... chyba ze bede mial duzo innych fajnych opcji do zakodowania? Czym szczególnym właściwie rozni sie LM1 od LM2?
    Z opcji do tych wymienionych
    Dzienne na ringach
    Brake force display
    Doswietlanie zakretu przeciwmglowym po wlaczeniu kierunku
    Follow me home uruchamiane z pilota a nie tylko manetka kierunkow tak jak w LM1

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 4.4
    To sprawdz sobie w Dummy jakie są wartości a zmieniaj poprzez notatnik

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK

@lysy_K ale Brake force display to było juz nawet w E46 więc E65 przedlift też chyba ma możliwość zakodowania...tak mi sie wydaje

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Dolozylem u siebie rolety w drzwiach i chciałbym zakodować składanie ich przyciskiem w drzwiach kierowcy widziałem na filmiku ze przytrzymując go można złożyć i rozłożyć wszystkie rolety. Wie ktoś która to opcja i czy czasami nie trzeba mieć rolety na tylniej szybie zeby to działało?

Zaawansowany Użytkownik Awatar twin7
    BMW
    E65 735i + E65 730d
    Nie było break force display w pierwszych E65
    Z funkcji powyżej nie udało mi się ogarnąć tego doświetlania zakrętów przeciwmgielnymi
    Może cursor się wypowie bo siedzi mocno w temacie
    Funkcje są, włączam je ale nie działają
    Reszta działa BFD ma wiele opcji ustawienia można sobie fajnie spersonalizowac
    Z ciekawszych rzeczy w LM2 można ustawić że naciskając stop świecą nie tylko zewnętrzne lampy ale i te w klapie
    Wygląda naprawdę świetnie
    Welcome lights i follow me home z pilota też super
    Ustawiłem sobie ze jak otwieram samochód zamiast migniecia awaryjnych włączają mi się Welcome lights (ringi przód i pozycyjne tył szerokie tj boczne i w klapie oraz podświetlanie tablicy)
    Na zamknięcie zostało mrugniecie awaryjnych
    Polecam też stroboskopowe awaryjne
    Ostatnio edytowane przez twin7 ; 11-11-2016 o 00:23

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    @Twin7 a nie wiesz od jakiej daty szły LM1 w których mozna było zakodować pulsacyjny STOP ?

Uprawnienia umieszczania postów