twin7, dzięki za wszystkie podpowiedzi przez PW, teraz będę pisał na forum, bo komuś się może przydać. Na forum jest już wcześniejsza dyskusja o Bluetooth (
http://7er.pl/showthread.php/31106-B...ight=bluetooth), ale ta bardziej właściwa toczy się w tym wątku- w razie czego proszę Moda o przeniesienie.
Mam 730d z 07.2005r., wyposażoną w telefon w pierwszej szufladce w konsoli i wysuwaną klawiaturkę powyżej. Opcja w VIN zwie się: S638A / Autotelefon Professional / Car telephone Professional
W menu iDrive nie mogę połączyć się z żadnym innym telefonem, niż ten w szufladce. Używanie drugiej karty SIM mija się z celem, dlatego postanowiłem wymienić moduł w bagażniku na jeden z proponowanych przez Ciebie.
Otrzymałem go w zeszłym tygodniu, wczoraj próbowałem zamontować.
Numer części 9149615- według realoem.com montowany w E65 w czasie 03.2007-09.2007.
Zdjęcie:
Mój stary moduł:
Wtyczka w aucie:
Niestety wtyczka nie pasuje, tzn. wchodzi do połowy, a dalej ograniczają ją te zaznaczone przeze mnie wypustki- wystarczy je ściąć nożykiem do pierwszego progu (tyle wystarczy), czy trzeba przerabiać instalację? Już kawałek naciąłem, ale później zastanowiłem się, czy aby nie lepiej się dopytać, żeby nic nie zepsuć.
Pozdrawiam!