Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 67

Wątek: Światła do jazdy dziennej Philips LUXEON

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Myślałem, że bardziej się będzie gryzło- ringi z linią prostą ale nie ma tragedii.
    Diody w linii prostej w cale nie są z innego świata bo nasze auta mają surową prostą linię więc więc ciężko mówić, że takie lampy to jest coś co zupełnie nie pasuje do linii nadwozia...

Zanim zacznę grzebać to minie trochę czasu ale wiem, że rozpatrzę taką możliwość.

I tak zawsze wyzywacie moje auto więc dodatkowa zabawka z której będziecie robić jaja nie zaszkodzi ;D
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    coboss ale się żeś nałykał na sylwestra że jeszcze cię trzyma ;D [/b]
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Zaawansowany Użytkownik
    Stary ja bym tego nie zakładał bo się chamówa robi i kojarzy mi sie z oplem calibrą :D:D

czy to jest dobrej jakości czy nie to i tak efekt równie dobrze mógłbyś sobie to na lusterka założyć jako kierunkowskazy albo świecące wentylki w oponach :D

pisze Ci tak żeby Cie wyleczyć z tej głupoty :D:D
    pozdrawiam
    BMW - Bo Moderator Widzi :D

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    Dokładnie jak koledzy piszą nie rób tego masz piękne auto nie szpeć go ... :o

Zaawansowany Użytkownik Awatar Cychol
    BMW
    R 1200 RT
    coboss, mi też się to nie podoba, ale zrób tak, żeby Ci się podobało, to jest najważniejsze :]

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Jeszcze minie trochę czasu zanim będę grzebał przy aucie, póki co jest zimno i auta nawet nie myje :D przyjdzie wiosna będę myślał czy kombinować coś z tym czy nie.

Najgorsze jest to, że przez zalew chińszczyzny wszyscy odbierają takie światła w taki a nie inny sposób.
    Ciekawi mnie to ile osób byłoby dalej takiego samego zdania gdyby widok takich świateł należał do rzadkości. W sumie i tak należy do rzadkości bo tego typu prawdziwych reflektorów jest bardzo mało :)

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    @coboss - nie byłeś pierwszy z tym pomysłem. Tu sobie oblukaj jak to może wyglądać:

Filmik

Co do oceny - niech każdy robi ze swoim autem co mu się podoba i będzie git. ;)
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Mimo, że widziałem ten filmik wiele razy nigdy nie zauważyłem tych diod.
    Pytanie czy to właśnie reflektory Philips? Na pewno nie bo to raczej "świeża" sprawa.

I też od razu zaznaczę Sylwkowi, że do auta nic nie chce przyklejać bo to co tutaj jest w temacie to najprawdziwszy reflektor który trzeba gdzieś zamontować i nie będzie to łatwa sprawa.

Słowo "przykleić" zostało podane w cudzysłowie, co oznacza, że nie skupiałem się nad metodą montażu tylko umiejscowieniem.... Dodatkowo cudzysłów wyraża pewną drwinę, gdyś moim skromnym zdaniem tego typu nowoczesne oświetlenie nie komponuje się z kształtem e38. Oczywiście zrobisz jak uważasz.

Cytat Zamieszczone przez coboss
    nie będzie to łatwa sprawa
    W tym pokładam nadzieję..... :medit: ;)

Oczywiście to Twój samochód, ale pytasz o opinie, zatem je otrzymujesz.

Idąc dalej jak takie światła będą obsługiwane? Do czego je podłączysz? Dodasz osobny przełącznik?

Moim skromnym zdaniem oświetlenie LED do jazdy dziennej poza praktyczną stroną nie poprawia wizerunku pojazdu nawet, jeśli producent przewidział na nie miejsce w lampie. Mi się nie podoba.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Idąc dalej jak takie światła będą obsługiwane? Do czego je podłączysz? Dodasz osobny przełącznik?
    Z tego co się orientuję światła do jazdy dziennej szanowanych firm działają na zasadzie kontroli napięcia w akumulatorze.Jeżeli alternator ładuje na wyłączonych światłach powiedzmy 14V to ustrojstwo się zapala,a jak włączysz światła i ładowanie spadnie powiedzmy do 13.5V to ustrojstwo się wyłącza.
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Uprawnienia umieszczania postów