Było jeszcze M57 ;D 3.0 ale to nie Bp ;)Zamieszczone przez sylwekk
Było jeszcze M57 ;D 3.0 ale to nie Bp ;)Zamieszczone przez sylwekk
Temat dotyczy Pb, zatem powyższy komentarz uważam za zbędny. ;)
Zgadza się, pomyliłem się :? Kumpel miał V8 ale M62B35, także Dzuda zwracam honor ;)Zamieszczone przez sylwekk
Wiem,wiem.Tak jak napisaliśmy wcześniej.M54b30 to jedyny 3litrowy silnik benzynowy w E39.
Słowik :564:
m54 to jest to :),dobre osiągi i przedewszystkim spalanieZamieszczone przez sylwekk
Wracając do m60b30 i m30b35 .... ;D
m60b30 jest nowszy,ale nie znaczy,ze lepszy,spalanie zdrowego m30b35 i m60b30 jest praktycznie takie same ale eksplatacja m30b35 jest znacznie prostsza i tańsza.Należy też zauważyć,ze m30b35 jest solidniejszym silnikiem niz m60,taka prawda.Wiem bo w e34 m60 miałem i przy paleniu gumy szybko puchł ;) Co innego m60b40 :medit: ale to inna bajka,bo jest naprawdę dobry ale i też delikatny a szczególnie na vanosach.
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(
Dzuda Napisał: A porównywanie 3.0 z 3,5 jest tak zasadne jak porównywanie 4.0 z 3,5 - bo to taka sama różnica w pojemności...
Z00FY: tylko pojemnosciowo masz tą sama różnice w wykresie % będzie się on różnił.
myślę, że inżynierowie bmw przewidując upalaczy zrobiłoby m60 tak aby to wytrzymał ;) ... a tak na poważnie... BMW powstało do jazdy na wprost i z dużą prędkoscią... nie w miejscu albo bokiem... to są wariacje na temat użytkowania auta ;)Zamieszczone przez MCGUMA
Dobrze,ale to było w czasie przeszłym i miałem samochód specjalnie przygotowany do palenia gumy na zlotach.Początkowo korzystałem z silnika m60b30,ale szybko się przesiadłem na e34 535i,bo lepiej sobie dawała radęZamieszczone przez Flashpointman
Swoją siedem traktuje poważnie i jeszcze ani razu nie paliłem gumy w miejscu,czasami lubię przelecięć bokiem na rondzie,ale to inna bajka ;D
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(
ja lubie odcinke w m30 :D
radzik
Panowie ile można, m60 jest najlepszy, m30 też jest najlepszy