Odp 1.

najlepszym sposobem na takie coś albo klejenie, są specjalne kleje 2 składnikowe które po zmieszaniu robią się jak metal i można w tym po ( jak dobrze pamiętam) 24h robić wszystko nawet gwintować, sam używałem tego kleju.

Odp 2.

Ja na twoim miejscu był złożył na nowych uszczelkach, komplet uszczelek do naprawy to koszt ok 150zł. Wtedy, samochód zacznie lepiej się zbierać, mniej zacznie palić... No i będziesz miał spokój na jakiś czas.

Odp 3.

Nie mam pojęcia do jakiej mocy jest ten parownik ale jak wciśniesz gas nie powinien Ci strzelać, a przy 4 tyś obrotów nie powinien Ci mulić... U mnie np. w BMW jak był za mały parownik to było słychać jak membrany obijają się o obudowę :hah: i zmieniłem go na większy.

Gdzieś na Parowniku może pisać do jakiej mocy jest ten parownik.. Nie wiem czy on jest SUPER( wersja) jeżeli nie to jest do mocy 130 KM lub do 150 KM a wersja SUPER jest do 190KM

Najlepszy parownik jaki jest dostępny do takich dużych mocy i pojemności to jest KME GOLD lub tzw EDELMAYERa. Są to parowniki do 300 KM

Pozdrawiam