Najprawdopodobniej dokodowane lub dolozone do FA.
KleMarine03 w jakim module szukales ?
Najprawdopodobniej dokodowane lub dolozone do FA.
KleMarine03 w jakim module szukales ?
moduł KOMBI wyczytałem kilkanaście sekund temu na niemieckiej stronie, że podobno w silnikach M57 nie ma tej temp. silnika na obrotomierzu a to jest bzdura. Znajomy też z tej samej miejscowości E65 2003 rok diesel ma tą funkcję na obrotomierzu.
Nie znalazłem kodu, moduł prawdopodobnie KOMBI z tego co wyczytałem
No jak niema w dieslu jak jest!! Ja mam 3.0D polift. Po osiągnięciu odpowiedniej temperatury gasną środki zegarów i znika pasek.
U mnie w przedlifcie Dieslu nie ma tego paska
U mnie w 730d polift również występuje ten pasek na obrotomierzu, nie gasł więc podpiąłem kompa i podczas jazdy okazało się że silnik osiąga jedynie 70 stopni więc wymieniłem oba termostaty na nowe behr. Auto zaczęło się dogrzewać i pasek teraz normalnie gaśnie a zegary ciemnieją.
Ostatnio edytowane przez Dean2 ; 27-01-2018 o 12:46
W moim też to mam.
Wszyscy, którzy piszą, że mają to w 3.0d mają samochody po FL- tam ta opcja jest fabrycznie. Natomiast w przedlifcie w 3.0d zegary są czarne, nie ma paska z temperaturą- czy można to dokodować, niestety pojęcia nie mam. Może ten pojedynczy przypadek, w którym to było, miał nowsze zegary włożone?
Sprawdziłem w mojej 750i , też jest pasek. Dodam że przed pełnym rozgrzanie zegary maja inne podświetlanie i kolor .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk