I właśnie możliwość kontroli prawie pełnej nad skrzynią przy jednoczesnym możliwym trybie w pełni automatycznym moim zdaniem jest świetnym rozwiązaniem. Zresztą o trafności tego rozwiązania świadczy fakt że dalej takie skrzynie są wkładane do nowych aut. Wypowiedzi osób, że steptronic to zbędny bajer i takie tam w mojej ocenie świadczą o nie do końca przemyślanych wnioskach. Co tu dużo mówić możliwość wybór biegów w steptronicu, w dół czy w górę wedle własnej oceny czyli przyspieszanie czy hamowanie silnikiem to wielkie zalety.
Co do awaryjności to jak koledzy wcześniej mówili - przede wszystkim traktowanie i oleje. Ja na dzień dobry po kupnie musiałem wymienić skrzynię - była zaniedbana - olej jak smoła.
Tak na marginesie to ciekaw jestem jak sprawują się skrzynie bezstopniowe (chyba toyota stosuje) - może to jeszcze lepsze rozwiązanie - ale nie jest szeroko stosowane więc ma pewnie jakieś istotne wady (cena, żywotność?)
Czyli zadbana skrzynia posłuży długo. Dodam jeszcze, że do silnika 2800 pasuje skrzynia z e39 więc kupno drugiej to nie problem.