Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Awaryjnosc w normalnym starym automacie a steptronic'u?

Początkujący Użytkownik
    Dzieki za wszelkie wskazowki. Jestem spokojniejszy. Nie chcialem wzruszyc jakichkolwiek klotni. Ale temperament kolegow poszedl .
    DO Michala 5000 - wiosna zaczne sie poruszac troszke C4. Musze zrobic wnetrze, zegary itp( wersja Digital) :o Ale mechanicznei jest super lacznie z wymieniona skrzynia z Z01 6eg manual :D
    RobRoy

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Cytat Zamieszczone przez RobRoy
    DO Michala 5000 - wiosna zaczne sie poruszac troszke C4. Musze zrobic wnetrze, zegary itp( wersja Digital) :o Ale mechanicznei jest super lacznie z wymieniona skrzynia z Z01 6eg manual :D
    O stary - przybywaj nią na jakiś spot warszawski. Nawet zanim kupisz to E38 ;D
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Początkujący Użytkownik
    Wymienilem wlasnie gaznik na nowy 650cci.(oryginalnie miala wtrysk cross fire, ale byl uszkodzony) Wczesniej mialem 900cci. I ryjek podnosilo do gory ((((( kola 20cm nad asfalt. Waha wiadrami (ok 40l/100km) palil gume jak ruszalem z 4!!! Na nowym gazniczku jeszcze nie jechalem. Przywioze ja do Wawy w lutym najwczesniej. Wtedy mozemy polatac.
    RobRoy

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Przywioze ja do Wawy w lutym najwczesniej. Wtedy mozemy polatac.
    Z przyjemnością

Ale nie róbmy off-topa, bo to temat o automacie w BMW w sumie... ;D
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Przywioze ja do Wawy w lutym najwczesniej. Wtedy mozemy polatac.
    Z przyjemnością

Ale nie róbmy off-topa, bo to temat o automacie w BMW w sumie... ;D
    Które lepsze: stary automat czy steptronic?

Odp: Z01 manual w C4 ;D
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    ginspirations, czy jeździłeś kiedykolwiek ze skrzynią automatyczną bez steptronica?
    Owszem, chociażby w Grand Cherokee, ale biegi dostępne poza trybem automatycznym to 1,2,3. Poza tym w instrukcji jest informacja że wszystkie z tych przełożeń należy zmieniać na postoju, przy płaskiej powierzchni, a więc przynajmniej w WJ nie służą one do hamowania silnikiem.

Cytat Zamieszczone przez blitz
    ginspirations jestes na forum dwa miesiace a nabijasz posty wszedzie choc sam nie wiesz o czym piszesz, na dodatek sadzisz sie do kazdego. Krytykujesz kolege za olej w skrzyni mowisz o skapstwie a zabijasz silnik gazem. Co do ASB to nie sa zbyt awaryjne produkcji ZF czego nie mozna powiedziec o modelach GM.
    Nie zauważyłem abym z kimkolwiek wchodził w konflikt. Mam prawo udzielać się na forum, a informacje które przedstawiam zawsze są wiarygodne.

sennapowieka
    Proponuje Ci zapoznać się z tymi artykułami.

http://www.motofakty.pl/artykul/pami...w_skrzyni.html
    http://www.czesci-samochodowe.net/st...ni-biegow.html
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Automat...ia_bieg%C3%B3w
    http://www.auto-mat.malopolska.pl/eksploatacja1.html

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Wiarygodne? Dla mnie zadne twoje info nie jest wiarygodne piszesz zeby pisac nawet jak nic madrego nie masz do powiedzenia . Kazda skrzynia automatyczna jest zawsze spieta z silnikiem w pozycji D, wiec hamuje silnikiem :razz: PS. z checia przeczytam instrukcje z Granda

Apeluję o spokój!!

Skrzynie amerykańskie a konkretnie ich oprogramowanie ma się nijak do europejskich więc co tu robi Jeep? Jeździłem i jest to syf i pomyłka. Zupełnie nie współgrająca z kierowcą i żyjąca własnym życiem.

Skupmy się nad 7er i ich ASB
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Panowie smiem sie wtracic z refleksja ze cala zadyma jest o 1000 w porywach do 2000zl (koszt sprawnej uzywanej skrzyni 5HP18 5HP24 lub 5HP30) wiec przy E38 to zaden wiekszy wydatek... i sprawa ogolnie nie warta wiekszych dywagacji... ;) reszta to loteria- jeden smiga 500tys bez problemu inny co 100tys zmienia/remotuje skrzynie...
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Wiarygodne? Dla mnie zadne twoje info nie jest wiarygodne piszesz zeby pisac nawet jak nic madrego nie masz do powiedzenia . Kazda skrzynia automatyczna jest zawsze spieta z silnikiem w pozycji D, wiec hamuje silnikiem :razz: PS. z checia przeczytam instrukcje z Granda
    To Twoja subiektywna ocena, nie poparta żadną sensowną tezą. Także proszę Cie, pohamuj swoje emocje i nie pogrążaj się. Najpierw przeczytaj linki które podesłałem, a potem wypowiadaj swoje zdanie. Niestety, ale jak na razie, to ty udowadniasz, że nie masz nic mądrego do powiedzenia i szukasz zwady. Poza tym, proponuje Ci słownik poprawnej polszczyzny. Interpunkcja naprawdę nie boli.
    __________________________________________________ ___________________
    Jak sądzę, temat należało by zamknąć, ze względu na jego całkowite wyczerpany.

Uprawnienia umieszczania postów