Wiem totalna głupota - to co zrobiłem, szkoda że nie zrobiłem zdjęcia auta jeden wielki sopel lodu:-)Zamieszczone przez WojtekD
---
W poniedziałek podłącze pod kompa zobaczymy co się dzieje :-)Zamieszczone przez sylwek7
MOD: Edytujemy posty!
Wiem totalna głupota - to co zrobiłem, szkoda że nie zrobiłem zdjęcia auta jeden wielki sopel lodu:-)Zamieszczone przez WojtekD
---
W poniedziałek podłącze pod kompa zobaczymy co się dzieje :-)Zamieszczone przez sylwek7
MOD: Edytujemy posty!
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Witam,
Również mam problem z błędem 92 Pressure Sensor (plausibility precharge pump), objawy podobnie jak u autora tematu, jak jeżdżę spokojnie do 2tys. RPM i 40km/h - kontrola działa. Jak tylko przekroczę - błąd.
Dysponuje ktoś numerem części której potrzebuje? 735i '01.
Witam, u mnie od wczoraj nie mam kontroli trakcji, pierwszy odczyt inpa to dwa błędy 92 i 88 po skasowaniu został błąd 88, zaczeło się to od pierwszych opadów śniegu, na początku dsc zapalało się ale po zgaszeniu silnika wracało do normy teraz problem jest cały czas, czy może to być spowodowane zalegającym śniegiem, lodem na kołach i innych podzespołach, czy raczej ta pompka kwalifikuje się do wymiany?
Panowie, czy jeżeli przyjdzie mi wymiana pompy dsc to czy w jakiś sposób się ją odpowietrza? Jak tak to w jaki sposób?
dlaczego zaraz pompa ,akurat pompa psuje się bardzo rzadko ,bardziej możliwe że to sterownik ,posprawdzaj też mase od sterownika
W którym miejscu jest sterownik auto z 2001r dzisiaj tak na szybko podpiełem na krótko pompę doładowującą było słychać że pracuje, a tak wogóle to w którym momencie ona się załącza, nie sprawdzałem czy na zasilaniu tej pompki mam jakieś napięcie, jutro może będę miał więcej czasu na swzukanie
ja obstawiam pompę dsc ,miałem to samo,odłącz wtyczkę od pompy pod maską przy serwie hamulcowym,wtedy kontrolka abs się nie zapala,u mnie zatarło się łożysko w pompie dsc,jest nad odpływem z filtra, a auto stoi na dworku,po wymianie pompy trzeba odpowietrzyć cały układ hamulcowy.
730
Też miałem podobny objaw. W moim przypadku okazało się , że wykruszył się magnes, który jest wtopiony w łożysko koła, na podstawie, którego czujnik abs odczytuje prędkość obrotową koła. Wymiana łożyska pomogła.
kolego turek ale u mnie ewidentnie słychać jak pompa na krutko pracuje, tak więc łożysko bym wykluczył nop chyba że faktycznie się przyciera i spowalnia silniczek, ale to powinno skutkować palącym się bespiecznikiem. Yaro czy w twoim przypadcku komputer wywalał błąd pompy dsc? czy dodatkowo czujnik tego wadliwego koła?
Komputer wywalał, że jest uszkodzony czujnik ABS-u.