Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 19

W±tek: Przesiadka z ma³ego OBC na du¿e OBC, mo¿liwe ??

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E32 '91 M30B30
    Sk±d
    Pod³ê¿e/ Kraków

Przesiadka z ma³ego OBC na du¿e OBC, mo¿liwe ??

Witam!!
    Mam pytanie, czy do E32 z 90r z ma³ym OBC? ( czy to ju¿ mo¿na nazwaæ OBC :P ) (godz, data, temperatura zewntêtrza), mo¿na wsadziæ du¿e OBC wraz ze sterowaniem przy kierownicy ?? Czy wszystkie funkcje bêd± dzia³a³y?? S³ysza³em ¿e je¿eli autko wychodzi³o seryjnie z du¿ym OBC to ma w sobie pare dodatkowych czujników do niektórych ukrytych funkcji OBC, czy jest to prawda?? Je¶li nie, to wyprowadzcie mnie z b³êdu :P

Pytam , bo w mojej buni niestety troszke pogmatfa³o sie z papierami i jest nieu¿yteczna :(:( Dlatego kupuje dawce z dobrymi papierami i b.³adn± bud± i kompletnie nic poza tym :P i bêde przy pomocy swojego kochanego dawcy tworzy³ cudeñko które potem my¶le zaprezentuje na forum :D

Pomó¿cie koledzy ;) Pozdrawiam

bmw4woman
    Go¶æ
    Ja w³a¶nie robi³em tak± konwersjê, mia³em ma³e obc, pod³±czy³em du¿e i nie dzia³a³o, musia³em te kable które s± w kostce po³±czyæ 9 z 17 (zmostkowaæ) bo na 17 nie by³o napiêcia, sprawd¼ u siebie jak na 17 nie ma napiêcia to ³±czysz go z 9 i wszystko smiga elegancko, mam te¿ ten prze³±cznik do kierownicy ale jeszcze go nie zak³ada³em, podobno te¿ powinien dzia³aæ ale ja to zrobiê kiedy¶ przy okazji, bo nie jest mi to jako¶ specjalnie potrzebne, ale jak Ci siê uda to przy kierownicy pod³±czyæ to daj znaæ czy s± jakie¶ komplikacje czy plug & play

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E32 '91 M30B30
    Sk±d
    Pod³ê¿e/ Kraków
    Ok , dziêkuje Ci bardzo za odp:) A masz mo¿e jaki¶ opis, lub zdjêcie tych pinów jak s± ponumerowane po kolei?? Na dniach my¶le sie zabraæ za to wiêc dam znaæ co i jak ;)
    A je¶li o chodzi o prze³±cznik przy kierownicy to je¿eli bêd± jakie¶ wiêksze komplikacje to przemienie ca³± kolumne kierownicz± ze wszystkim od swojej, a i tak najprawdopodobniej bêde to musia³ zrobiæ , bo u siebie mam kiere z poduch± która mi sie podoba a w tamtej jest ta brzydka, podstawowa wielka, której nie moge zcierpieæ :D A niewiem czy kiera z poduch± podchodzi pod wieloklin ze zwyk³ej kierownicy wiêc zrobie pewnie przek³adke ;) Wyjdzie wszystko w praniu :) Nie chce robiæ szybko i zeby zaraz co¶ zepsuæ albo potem ¿eby przesta³o dzia³aæ , to ma byæ porz±dna robota i chce siê tak odbudowan± buni± troche pocieszyæ jeszcze wiêc narazie zbieram powoli info na nurtuj±ce mnie pytania ;) Fakt, faktem to leciwe autka ale posiadacze E32 wiedz± jak± dusze maj± te autka i jak sie mog± odp³aciæ nam wiêc nie mo¿emy w ¿adnym wypadku pozwoliæ im wygin±æ !! :D Pozdrawiam

bmw4woman
    Go¶æ
    Jak wyjmiesz stare obc i bêdziesz mia³ t± kostkê w rêku to ¶ci±gasz z niej tak± zielon± plastikow± obudowê (zsuwasz j±) i tam masz ponumerowany pin 1 i 26 tak¿e policzysz od pierwszego i znajdziesz który jest który, a to sterowanie przy kierownicy to problem jedyny jaki mo¿e byæ z tego co wiem to nie chodzi o kolumnê kieorwnicy, tylko ¿e który¶ kabel od tego prze³±cznika trzeba do kostki na pin 25 pod³±czyæ ale to ju¿ nie wiem dok³adnie, by³o to gdzie¶ tu na forum. A i jeszcze jedno pe³ne obc jest du¿o d³u¿sze i nie wejdzie na miejsce starego, s± dwa wyj¶cia, u³amaæ w ramce w ¶rodku takie plastiki, jak wyjmiesz stare to zobaczysz o co chodzi, albo zmieniæ ramkê z auta z pe³nym obc

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E32 '91 M30B30
    Sk±d
    Pod³ê¿e/ Kraków
    Ooo, dziêki , my¶le ¿e sie przyda ;) Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    E32 M30B30 '88, G12 750ix
    Sk±d
    Wroc³aw
    Ja w³o¿y³em du¿e OBC i zaskoczy³o od razu, wszystkei funkcje dzia³a³y. BMW e32 730 88. Wcze¶niej mia³em ma³e obc z termometrem.
    <<STOS>>

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2010
    Pytanie

u siebie te¿ mam ma³e OBC mam kupiæ obc z koñcówk± 055 który korzysta z kosci pamiêci która jest przy zegarach ?

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    Cytat Zamieszczone przez Bumer
    Pytanie

u siebie te¿ mam ma³e OBC mam kupiæ obc z koñcówk± 055 który korzysta z kosci pamiêci która jest przy zegarach ?
    Pierw sprawd¼ czy masz pe³n± wi±zkê do OBC. Powinna posiadaæ 26 przewodów.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2010
    mam , w e34 tez zmienia³em z ma³ego kompa na du¿y , tylko mi siê rozchodzi czy ma byæ kom z koñcówka 055 ale chyba tak ... ?

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •