Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 27

W±tek: [ wnetrze] nawiew-zima

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Dziewon
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    sprzedane
    Sk±d
    O¶wiêcim

[ wnetrze] nawiew-zima

witam, wiem,¿e ju¿ by³o du¿o postów na ten tmt ale wydaje mi siê,¿e ja mam troszkê inny przypadek.
    Teraz przy takich niskich temp jest zimno w aucie i cz³owiek chcia³by szybko nagrzac. Mam w³ klimê, ustawiona na 32st, pokrêt³o na ciep³e,ty³ wy³ i po jakim¶ czasie w aucie jest ciep³o, ale chcia³bym np ¿eby wia³o mi na rêce bo niestety nie mam podgrzewanej kiery ,a na 32st leci takie lekko ciep³e powietrze ,a chyba powinno byc parz±ce.P³ynu mam stan tylko mo¿e byc stary bo jaki¶ spieniony.
    Drugim problemem u mnie przy takich temp jest jakby brak wspomagania, kierownica ciê¿ej chodzi ni¿ normalnie.

OT przepraszam ,¿e nie u¿ywam c jako polskiego znaku ale wciskaj±c alt+c wyskakuje mi okienko od karty gr.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    740iA
    Sk±d
    P³ock-Drobin
    kolego mo¿e byæ wiele przyczyn np. zapowietrzony uk³ad lub zawory steruj±ce ciep³o-zimno moze te¿ byæ ze masz zagiety który¶ przedów do nagrzewnicy a jak stoisz i wci¶ciesz gaz tak oko³o 2 tys obrotów i chwile przytrzymasz to robi siê cieplejsze a z tym wspomaganiem to mo¿e byæ ze olej jest gesty i daltego kreci ci siê cie¿ej

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2008
    BMW
    E38 740i z 1999 r. i E39 528i z 1997 r. ma³¿onki
    Sk±d
    Bia³ystok
    Z Twojego opisu wynika, ¿e masz w³±czon± klimê, a po co? Je¶li faktycznie masz w³±czon± klimê to co siê dziwisz.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    735 M62TUB35
    Sk±d
    Zambrów
    Powolutku, a czy przypadkiem ze ¶rodkowego nawiewu nie powinno lecieæ ch³odniejsze lekko powietrze nawet przy maksymalnej temperaturze tzn 32 stopniach? Wydaje mi siê ze jest to celowe ¿eby na twarz kierowcy nie lecia³o gor±ce powietrze. Prze³±cz nawiew na np szybê lub na nogi i sprawd¿ czy wtedy nie bêdzie lecia³o gor±ce. U mnie jest tak ¿e przy ustawieniu na obie strony temperatur na 32 stopnie jak w³±czê nawiew na twarz to od strony kierowcy leci lekko ch³odniejsze powietrze, jak przestawiê na co¶ innego obojêtnie np na szybê czy nogi to wali i na jedn± i na drug± stronê wrz±tkiem. Zawory mam nowe i tak jest i by³o te¿ na starych. Nie wiem czy tak nie powinno byæ. W jakim¶ aucie te¿ tak by³o. Wojtku ja te¿ je¿dzê ca³y rok z w³±czon± klimk± i wieje gor±ce jak ustawie temperaturê na ciep³e w niektórych autach klima wogóle nie jest wy³±czana pracuje non stop chocia¿by z powodu suchszego powietrza (osuszacz). Kiedy¶ mia³em Volvo s70 i tam po w³±czeniu nawiewu na szybê automatycznie w³±cza³a siê klima mimo ¿e by³a wy³±czona. Wszystko po to aby na szybê lecia³o osuszone powietrze, wówczas szron czy rosa z szyby schodzi o wiele szybciej.

Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    sprzedane
    Sk±d
    O¶wiêcim
    Na nogi jak dam to leci takie same, lekko ciep³e, od strony drzwi te¿. 32st i nawiew na maxa.Nawet s³abo wieje.Zauwa¿y³em te¿ ,¿e przy takich mrozach jak jadê spokojnie to temp trochê spada,jak dodam gazu to wska¼nik siê równa do pionu.
    Czy naprawdê nikt nic wiêcej nie wie?!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    740iA
    Sk±d
    P³ock-Drobin
    kolego z t± teperatur± silnika to bedzie na 99% termostat i mo¿e dlatego leci ci letnie
    sprawdz na licznikach w funkcjach dodatkowych to jest test nr.7 (chyba) jak± masz temp.p³ynu

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    735 M62TUB35
    Sk±d
    Zambrów
    Cytat Zamieszczone przez tobiasz
    kolego z t± teperatur± silnika to bedzie na 99% termostat i mo¿e dlatego leci ci letnie
    sprawdz na licznikach w funkcjach dodatkowych to jest test nr.7 (chyba) jak± masz temp.p³ynu
    Potwierdzam w te¶cie nr 7 temperatura powinna sie wachaæ w okolicy 100 do 108 stopni. Je¶li jest mniej ni¿ 90 to auto masz niedogrzane, a skoro wskaznik temperatury opada to nie masz nawet 80 stopni na silniku. Termostat najprawdopodobniej ci±gle otwarty.

Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    sprzedane
    Sk±d
    O¶wiêcim
    sprawdzê po robocie ten test ale wska¼nik lekko opada jak dam nawie i temp na maxa. A nawiew te¿ powinien ostro dmuchac,a moim zdaniem nie ma ró¿nicy miêdzy maxem ,a ¶rednim

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    735 M62TUB35
    Sk±d
    Zambrów
    a czy steruj±c nawiewem s³yszysz ró¿nice w prêdko¶ci z jak± dmucha wentylator? Je¶li ró¿nice s³yszysz a nie czujesz podmuchu to warto by sprawdziæ filtry przeciwpy³kowe. Mog± byæ zabite brudem i wentylator nie daje rady poci±gn±æ powietrza, co skutkuje s³ab± si³± nadmuchu mimo sprawnego wentylatora. Je¶li chodzi o wska¿nik temperatury nie ma prawa opadaæ, ca³y czas ma trzymaæ pion, bez wzglêdu na to czy masz nawiew na 16 stopni czy na 32. Termostat do sprawdzenia.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    e38 m62b35 98'
    Sk±d
    lubelskie zadupie
    Cytat Zamieszczone przez tobiasz
    a jak stoisz i wci¶ciesz gaz tak oko³o 2 tys obrotów i chwile przytrzymasz to robi siê cieplejsze

A je¶li tak w³a¶nie siê dzieje to co wtedy. O czym to ¶wiadczy? Zapowietrzenie?

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •