Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Wątek: Zamiana Opel OMEGA B na piękne (?) E32 730 + LPG

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    Panowie...
    Dzięki za pomoc i wszelkie odpowiedzi.

Nie rozmawiałem zbyt intensywnie z nim, ale po tym co zobaczyłem (rozmowa gg) to jest skreślony u mnie.

Poza tym właśnie godzinę temu był u mnie kupiec :) 6200 poszła + jakieś 500zł mam swoje.
    Myślę że i tak zrezygnuje z zakupu E32 ze względu na koszty.
    Skłonię się bardziej ku Vectrze B.

Ps.
    Co się tak tej skrzyni czepiłeś ? Ponoć te automaty 4biegowe są super wytrzymałe, tak wywnioskowałem z poprzednich postów. A czemu od razu zakładać najgorsze ? Tak samo w każdym aucie może paść skrzynia? Masz argument że tam naprawa jest tańśza? Ok to w każdym aucie może posypać się rozrząd. Samochód to nie tylko zabawka ale i urządzenie które może się zepsuć i każdy nie jako bierze to pod uwagę...

Zaawansowany Użytkownik
    jacek04 moim zdaniem z pelnym szacunkiem dla twojej osoby na twoim miejscu nie interesowal bym sie jakimkolwiek modelem BMW bedac biednym studentem nieobraz sie ale ta marka nie jest tania w utrzymaniu a zakladam ze napewno chcial bys miec autko ktore by ci sluzylo w miare niezawodnie i nie nadszarpnelo skromnego budrzetu skonczysz studia bedziesz mial dobra prace bedzie czas na bejce

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    jacek04 chcesz kupić BMW e32 to kup,nie zniechęcaj się,jeśli byłeś w stanie utrzymać audi to i e32 też dasz radę .Piszecie o wymianach hamulcy,świec,amortyzatorów,ale w którym aucie nie ma tych elememntów,w każdym aucie wiąże się to z uszczupleniem portfela.Nowych zamienników jest sporo a ceny części nie różnią się zbytnio od konkurencyjnych marek(od niektórych są tańsze).Śmiem twierdzić,że z aut luksusowych e32 jest najtańsza w utrzymaniu w porownaiu do takich rodzynków jak Merc w126 lub Audi v8.Wszystkie elementy blacharskie,plastki,tapicerki,sterowniki,komputery itp.są ogólnie dostępne i to naprawdę za nieduże pieniądze oczywiście mowa tu o elementach używanych.Bo kto o zdrowych zmysłach pojedzie po drzwi,skrzynię biegów,sterownik silnika czy maskę do ASO?

Zaawansowany Użytkownik
    nie tylko czesci bo i takie e32 pali napewno wiecej niz audi a jak wezmiesz pod uwage jeszcze robocizne dobrego mechanika bo o innym tu nie ma mowy to juz robi sie nie ciekawie co innego jezelisam jestes w stanie sobie poradzic sam ale to juz czas a mlody czlowiek niech kozysta z zycia oczywiscie jego wybor a to moja sugestia i nikt nie musi sie z nia zgadzac

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez marek1132
    jacek04 chcesz kupić BMW e32 to kup,nie zniechęcaj się,jeśli byłeś w stanie utrzymać audi to i e32 też dasz radę .Piszecie o wymianach hamulcy,świec,amortyzatorów,ale w którym aucie nie ma tych elememntów,w każdym aucie wiąże się to z uszczupleniem portfela.Nowych zamienników jest sporo a ceny części nie różnią się zbytnio od konkurencyjnych marek(od niektórych są tańsze).Śmiem twierdzić,że z aut luksusowych e32 jest najtańsza w utrzymaniu w porownaiu do takich rodzynków jak Merc w126 lub Audi v8.Wszystkie elementy blacharskie,plastki,tapicerki,sterowniki,komputery itp.są ogólnie dostępne i to naprawdę za nieduże pieniądze oczywiście mowa tu o elementach używanych.Bo kto o zdrowych zmysłach pojedzie po drzwi,skrzynię biegów,sterownik silnika czy maskę do ASO?
    Elementy zawieszenia-amortyzatory itd itp, świece, olej, filtry tez kupisz używane?

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez jacek04
    Panowie...
    Dzięki za pomoc i wszelkie odpowiedzi.

Skłonię się bardziej ku Vectrze B.
    W utrzymaniu na pewno lżejszy temat niż jakiekolwiek 7. Tylko czy po Audi Coupe 90 to miał być krok w przód czy w tył?
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw
    Elementy zawieszenia-amortyzatory itd itp, świece, olej, filtry tez kupisz używane?
    Oczywiście że nie ale jak Marek wspomniał że do innych aut też to się kupuję.Vectra będzie tańsza w utrzymaniu ale zwróćmy też uwagę że to auto jest mało litrarzowe w porównaniu z E32.Dobre Kolega dał porównanie z SEC-iem czy audi V8.Wcale nie będzie tańsze niż E32

A kolega Mnih chyba nie jeździł nigdy audi V8.Z Markiem mamy na myśli taką wersje:
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11112239

Założyć LPG do takiego auta,czy wymienić amory to też koszt nie mały ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Nie,ale czy takie elementy eksploatacyjne kosztują majątek i zmieniasz je co miesiąc????Dzuda,właśnie o taki rodzynek mi chodziło Większość ludzi porownuje ten model do setki "cygaro",ale to już inna bajka.
    W kosztach robocizny też nie widzę radykalnej różnicy w porównaniu z inną marką.Czy koszt robocizny wymiany wahacza lub sprzęgła w tym samym warsztacie będzie większy w e32 niż w Golfie???Myślę,że cena będzie podobna.Choć nie ukrywam,że znajomość mechaniki i zamiłowanie do majsterkowania jest wskazane,napewno obniży to dodatkowo koszty eksploatacji e32.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E34,E60,E92 :)
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Oczywiście że nie ale jak Marek wspomniał że do innych aut też to się kupuję.Vectra będzie tańsza w utrzymaniu ale zwróćmy też uwagę że to auto jest mało litrarzowe w porównaniu z E32.Dobre Kolega dał porównanie z SEC-iem czy audi V8.Wcale nie będzie tańsze niż E32

A kolega Mnih chyba nie jeździł nigdy audi V8.Z Markiem mamy na myśli taką wersje:

...lub chociażby rozrząd lub tarcze ufo na przedniej osi
    E12 525 79' było....
    E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
    E39 540i manual 96' było...

E60 530iA 03'

...E34 S38B38 :)
    ...E92 S65B40 :)

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda

Kolega Marek napisał ze skoro kolesia stać na utrzymanie audi to stać go bedzie na utrzymanie Bmw co jest totalną bzdura wg mnie. I zaznaczył ze używane części sa tanie- owszem z tym sie moge jeszcze zgodzić, ale kupować np używane elementy zawieszenia itp jest bez sensu. Opel napewno bedzie tańszy w utrzymaniu i do tego moze trafi sie diesel, czego w E32 brakuje.

Uprawnienia umieszczania postów