Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Wątek: Zamiana Opel OMEGA B na piękne (?) E32 730 + LPG

jacek04, tak się składa, że Twój wywód na temat skrzyń nie znajduje odzwierciedlenia w rzeczywistości. Te "nieszczęsne" 4-biegowe automaty są długowieczne i naprawdę cierpliwie znoszą "ciężkie" buty ;) .

W temacie instalacji gazowych jak i innych pytań (spalanie), poszukaj na naszym forum... Tematy wielokrotnie wałkowane.

To i ja dorzucę coś od siebie. Auto jakie jest, każdy widzi. Szalony chyba wystarczająco szczegółowy wszystko opisał. Z zewnątrz wygląda ok, felgi przyjemne, ale reszta śmierdzi padaką. A skoro określasz się mianem "biednego studenta" i dla tego chcesz wybrać silnik 3.0 LPG to możesz się grubo przejechać. Bo E32 to nie tylko spalanie, na które przy tym silniku- zakładasz- będzie Cię stać. Nawet jak byś kupił auto za 10 czy 15 tyś zł w idealnym stanie, to trzeba pamiętać że będzie ono miało +/- 20 lat i raz na czas coś się na pewno zepsuje. A serwis i części nie kosztują tyle co do fiata marea czy 90'. Padnie Ci jakaś pierdoła za 1000zł (a o to nietrudno) i będzie auto stało 3 miesiące. A do fury za 4 tyś to przez pierwsze 3 miesiące dołożysz pewnie drugie tyle. Nie mówiąc o zdjęciu i położeniu od nowa gazu. Wiem że cyfra 7 jest magiczna, ale może pomyśl nad czymś, czym będziesz mógł jeździć na co dzień i będzie Cię stać zarówno na paliwo jak i bieżące serwisowanie- mam tu na myśli ligę niżej, czyli równie dobre i piękne E34 :)
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez Jey
    Padnie Ci jakaś pierdoła za 1000zł (a o to nietrudno) i będzie auto stało 3 miesiące.
    Oświeć mnie Jey które "pierdoły" kosztują 1000zł do E32?Bo aż ciekaw jestem...Chyba że masz na myśli tylko ASO.Ale 75% posiadaczy E32 nie kupuje części w ASO...

Jacek04-jeśli szukasz kompromisu między mocą/spalaniem/częściami zamiennymi to polecam M30B35.Jeśli trafisz na dobry egzemplarz to przez parę lat nie dołożysz "nic".

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Padnie Ci jakaś pierdoła za 1000zł (a o to nietrudno) i będzie auto stało 3 miesiące.
    Oświeć mnie Jey które "pierdoły" kosztują 1000zł do E32?Bo aż ciekaw jestem...Chyba że masz na myśli tylko ASO.Ale 75% posiadaczy E32 nie kupuje części w ASO...

Jacek04-jeśli szukasz kompromisu między mocą/spalaniem/częściami zamiennymi to polecam M30B35.Jeśli trafisz na dobry egzemplarz to przez parę lat nie dołożysz "nic".
    Np remont skrzyni, wymiana przepływki, ktore często padają przy instalacji LPG. Zapewne kolega Jay ogólnie podał kwotę 1000 zl. jednak jak by nie patrzył eksploatacja E32 do tanich nie należy. No chyba ze ktos jeździ do kościoła i spowrotem. Ja użytkuje 7 praktycznie codziennie i nie ukrywam ze eksploatacja nie jest tania. A autor postu jest studentem wiec uważam ze to zbyt drogi samochód jak na studenta. Ale to moje prywatne zdanie i nie życzę sobie głupich komentarzy panie dzuda.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    W formie grzecznościowej zwraca się z wielkiej litery ;) Chyba że się ma kogoś w d...

Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw
    A autor postu jest studentem wiec uważam ze to zbyt drogi samochód jak na studenta. Ale to moje prywatne zdanie i nie życzę sobie głupich komentarzy panie dzuda.
    Ale jakich głupich??Nie rozumiem.Ja też jeszcze jestem studentem a za razem prowadzę już własną firmę.

Np remont skrzyni
    To nie jest koszt 1000zł a rzędu 4-5tys zł

Owszem,jeśli E32 chce się serwisować na częściach z ASO to jest dość drogi gips-coś o tym wiem(ostatnio zmieniałem komplet wahaczy i wiem jaki to wydatek).

Nie rozumiem Twojej aluzji do mnie :/

do kościoła i spowrotem.
    do kościoła i z powrotem ;)

P.S. Rodzinabmw-jak chcesz jeszcze meszki na pasy na przód to napisz PW

Nie czepiaj się szczegółów :) Co za różnica, czy jakaś pierdoła kosztuje 500, 1000 czy 3000zł? I tak jest to kilkukrotnie więcej niż do przeciętnego auta klasy kompakt :] A jak kolega jest studentem i kupuje 3.0 LPG bo na więcej go nie stać, to tym bardziej nie będzie go stać na serwis takiego auta, nawet u pana Mietka w szopie na najtańszych zamiennikach. A bądźmy szczerzy, jak kupi E32 za 4-5 tyś zł to nie ma opcji żeby nie musiał parę razy w ciągu roku podjechać na serwis. Nawet jeśli to będą jakieś pierdoły, to może go trzepnąć po kieszeni. Albo i nie, bo się okaże że trzeba wyłożyć na wstępie 6 tyś, bo sypie się skrzynia, zawias i z 5 modułów, a funduszy brak. Wiem ile kosztowało mnie za czasów studenckich tankowanie i serwisowanie E34 M20B25. Źle nie zarabiałem (2-3 tyś miesięcznie), nie jeździłem dużo (12-15 tyś rocznie), auto nie było zbyt awaryjne, a serwis sprowadzał się głównie do części eksploatacyjnych typu hamulce, amory, świece. A i tak potrafiło odczuwalnie uszczuplić portfel. I bynajmniej, nie odwiedzałem ASO. A w E32 taniej nie będzie. Nie chcę po prostu, żeby kolega wpakował się w kłopoty napalając się na E32 za 4 tys zł, bo nic dobrego z tego raczej nie wyjdzie. Niech podejdzie racjonalnie do sprawy. Kupi sobie zadbane E34 tds, albo któryś z 2,5 litrowych benzyn (wiem, nie jest łatwo znaleźć, ale da się :) ) pojeździ chociaż kilka miesięcy i pomnoży sobie koszty użytkowania i serwisowania tak razy 1,5-2. Jeśli stwierdzi że jest ok, to niech szuka E32, ale bardziej w kwocie 7-10 tyś

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Nie czepiaj się szczegółów :) Co za różnica, czy jakaś pierdoła kosztuje 500, 1000 czy 3000zł? I tak jest to kilkukrotnie więcej niż do przeciętnego auta klasy kompakt :] A jak kolega jest studentem i kupuje 3.0 LPG bo na więcej go nie stać, to tym bardziej nie będzie go stać na serwis takiego auta, nawet u pana Mietka w szopie na najtańszych zamiennikach. A bądźmy szczerzy, jak kupi E32 za 4-5 tyś zł to nie ma opcji żeby nie musiał parę razy w ciągu roku podjechać na serwis. Nawet jeśli to będą jakieś pierdoły, to może go trzepnąć po kieszeni. Albo i nie, bo się okaże że trzeba wyłożyć 6 tyś, bo sypie się skrzynia, zawias i z 5 modułów, a funduszy brak.
    Zgadam się z Tobą ale nie wszystkie zamienniki do E32 są aż tak drogie.Np lamforder czy febi nie są drogie a uważam że to dobre graty...

Jak na pierwsze auto 3,0+LPG to nie takie złe rozwiązanie o ile jest się go w stanie utrzymać.

Widzę że się zrozumieliśmy :)

Cytat Zamieszczone przez Dzuda

Jak na pierwsze auto 3,0+LPG to nie takie złe rozwiązanie o ile jest się go w stanie utrzymać.
    No właśnie. A z pierwszego postu wywnioskowałem, że kolega może mieć z tym pewne problemy. O ile na paliwo, wymianę świec czy elementów zawiasu i układu kierowniczego (zamienniki) wysupła kasę, to w przypadku większej awarii, jak skrzynia biegów, może być już problem

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    g11 740d xdrive
    witam a ja dziś tak z ciekawości napisałem do tego gościa od tej e 32 na gg i oto co się dowiedziałem
    witam ja w sprawię e32

12904125
    11:21:10
    witam
    11:21:14
    i slucham

Michał
    11:21:42
    prosiłbym o podanie numeru vin jeśli istnieje taka możliwość

12904125
    11:22:22
    jest taka możliwość

Michał
    11:22:59
    może mi Pan podać ?bo widzę tam parę nie jasności co do opisu w ogłoszeniu

12904125
    11:23:18
    tzn

Michał
    11:24:04
    tzn.napisane jest ze auto posiada klimatyzację ??ale jakoś jej nie widać ani na panelu ani pod maska

12904125
    11:24:41
    to jewst manualna lima
    11:24:55
    jest inna niz pozostale

Michał
    11:25:02
    tzn?

12904125
    11:25:05
    to jakis patent bmw

Michał
    11:25:13
    aha
    11:25:25
    a lpg tez jest fabryczne?

12904125
    11:25:27
    ustawia sie temp i taka jest
    11:26:26
    jest w niemczech zakladana

Michał
    11:27:02
    aha to co z tym numerem vin?

12904125
    11:28:32
    WBAGA81080DA11328

Michał
    11:28:51
    oki rozkoduje go i się do pana odezwę

12904125
    11:28:59
    OKI

a gg to taki patent BMW ustawia się i jest :D

Cytat Zamieszczone przez miglanc153
    taki patent BMW ustawia się i jest
    Bajkopisarz :x :what: mają ludzie zdolności do lania wody,cyce opadają :hihi:

Uprawnienia umieszczania postów