Cytat Zamieszczone przez BOSS
Cytat Zamieszczone przez darwaso
Witam
Co do wyceny tego lusterka.
Firma ubez. wylicza na podstawie taryfikatora, ale podstawą wyceny jest to co ubezpieczyłeś. To znaczy kod Vin twojego auta określa jakie lustro masz fabrycznie w tym aucie. I tak jeżeli to jest zwykłe lustro bez elektryki, fotochromu, lakieru. To z takiego lustra cie rozliczą , a to że ty masz fotochrom itd. to jest tylko twój problem. No chyba że doubezpieczyłeś auto o wartość swoich dodatków. Taka sytuacja dotyczy wszystkiego w autach CD, Navi, TV, nawet felgi. Więc rzeczoznawca może podważyć to ,że ty masz to czy owo. Może ale nie musi jak jest to sami wiecie
Ja osobiście walczyłem z P...U i Wa...tą . wygrałem ale sprawa trwała dwa lata i bez adwokata to bym se pogwizdać mógł.
Pozdro
P.S
Pamiętaj każdy dokument niech ci kopiują i stawiają pieczątkę z datą , Każdy . To jest podstawa do wszystkiego nic na gębę . Z założenia wychodź że to są najbardziej zalegalizowani oszuści , Zaraz po Z U S
Drwaso tu raczej nie masz racji bo szkoda nie idzie z AC tylko z OC sprawcy, idac twoim tropem wychodziloby ze rozbijajac felge 20tke Alpiny mozesz przy szkodzie liczyc max na 16tke ori? :D
Jesli Bitek mialby pozlacane lusterka to po "usunieciu szkody" nowe lusterko tez musza pozlocic i final.
Jak znam zycie to rzeczo(nie)znawca nie zajarzyl nawet co to fotochrom ;D (do mnie przyjechal kiedys taki "fachura" co E32 od E38 nie odroznial ;D ) a ze lustro nie jest skladane (co jest przynajniej dziwne) wiec policzyl jak za zwykle ktore jest duzo tansze i odljal wspolczynnik zuzycia auta, stad i taka suma- radze zatem oddac auto do ASO i bedzie spokoj :]

Boss dlaczego jest dziwne że lusterko nie jest składane? Składają się ale nie elektrycznie, chyba że ja nie wiem że one są składane elektrycznie, chociaż pewnie miałbym jakiś przycisk :-)