Zamieszczone przez BOSS
Boss dlaczego jest dziwne że lusterko nie jest składane? Składają się ale nie elektrycznie, chyba że ja nie wiem że one są składane elektrycznie, chociaż pewnie miałbym jakiś przycisk :-)
Zamieszczone przez BOSS
Boss dlaczego jest dziwne że lusterko nie jest składane? Składają się ale nie elektrycznie, chyba że ja nie wiem że one są składane elektrycznie, chociaż pewnie miałbym jakiś przycisk :-)
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Boss
Drwaso tu raczej nie masz racji bo szkoda nie idzie z AC tylko z OC sprawcy, idac twoim tropem wychodziloby ze rozbijajac felge 20tke Alpiny mozesz przy szkodzie liczyc max na 16tke ori? :D
Jesli Bitek mialby pozlacane lusterka to po "usunieciu szkody" nowe lusterko tez musza pozlocic i final.
Jak znam zycie to rzeczo(nie)znawca nie zajarzyl nawet co to fotochrom ;D (do mnie przyjechal kiedys taki "fachura" co E32 od E38 nie odroznial ;D ) a ze lustro nie jest skladane (co jest przynajniej dziwne) wiec policzyl jak za zwykle ktore jest duzo tansze i odljal wspolczynnik zuzycia auta, stad i taka suma- radze zatem oddac auto do ASO i bedzie spokoj :]
Raczej się nie mylę , tak jak napisałem jeżeli zakładasz do auta 21" Alpiny to powinieneś do ubezpieczyć auto (zwiększyć wartość auta)
Ale to nie jest takie proste bo agent ubezpieczeniowy może zażądać faktury zkapu na dane części
Sprawdź u swojego agenta jak z tym jest , ja ten problem przerabiałem z P...U i Wa.....Tą
Niemożliwe jest to co piszesz. Jako posiadacz auta nie musisz mieć żadnego ubezpieczenia na własny pojazd. Jeżeli jedziesz na 21" Alpinach i ktoś Ci w wypadku niszczy tą felgę to z Jego OC auto musi być przywrócone do stanu sprzed wypadku. Jeżeli przed wypadkiem było na 21" to po wypadku też ma być na 21". Tak samo z fotochromem, jeżeli sobie dołożyłeś fotochrom i ktoś Ci go uszkodził w wypadku to po naprawie też masz mieć fotochrom. Wiadomo, że ubezpieczalnie pierwsze co robią to lecą z wyposażeniem wg VINu ale trzeba się kłócić o swoje, jeżeli miałeś coś więcej niż fabrycznie.Zamieszczone przez darwaso
Np. mi w wypadku gość rozwalił oponę. I nie dostałem 300 zł na ori opone 235/60/16 tylko wypłacili prawie 1000 zł na 255/40ZR19.
Pozdrawiam
Wiktor
Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.
Zamieszczone przez Wiktor
Faktycznie
- dzwoniłem do kolegi z ubezpieczalni i w przypadku AC jest tak jak ja powiedziałem, przy OC tak jak ty piszesz
Sorrrrrki pomyliłem rodzaje odszkodowania
Wiktor, co do tych opon to nie powinieneś dostać na 2 sztuki tak żeby na osi były jednakowe?
W sumie to nowa opona kosztuje 900 zł. Także zakładam, że ten 1000 zł to był właśnie na 2 nowe opony przy założonym jakimś tam zużyciu tego co miałem na aucie...
Pozdrawiam
Wiktor
Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.
Dziwne poniewaz fotochromy ZAWSZE sa skladane elektrycznie- jedno z drugim jest powiazane.Zamieszczone przez bitek-bitek
W E38 sa 2 rodzaje lusterek:
1. Zwykle niebieskie szkla + skladane recznie
2. Fotochromy (zolte lub biale) + skladane elektrycznie
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Zamieszczone przez BOSS
Aha to nie zauważyłeś mojego postu - szkiełka wsadziłem sobie od rozbitego bmw które przytargał mój kolega, myślałem o wsadzeniu całych elektrycznych - ale to chyba już była by grubsza sprawa .
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Mało tego oni mają VIN i wyceniają z tego samego programu co co ASO!
ASO widzi, że mam lustro fotochromatyczne a ubezpieczyciel już oślepł i tego nie widzi! Mało tego on (ubezpieczyciel) widzi, że ASO ma szkło za 120zł ;D ;D ;D czarna magia i festiwal kretynizmu!
Po prostu VIN pokazuje co auto ma ale jelenie nie potrafią tego czytać! Zaznaczają byle jakie opcje w programie zawsze najtańsze z możliwych!
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
A ja mam niebieskie składane elektrycznie. Więc można było sobie jeszcze inaczej skonfigurować.Zamieszczone przez BOSS
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/