Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Szybko i tanio

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 manual 06.97
    we wszystkich normalnych krajach mozna oddac zakupiony towar w pewnym okreslonym czasie. i jakos wszedzie sobie z tym radza i nikt wielkich problemow nie robi.
    jak bym kupil telewizor za 15k i bym w domu jednak stwierdzil ze obraz jest slaby i chce inny to powiniennem miec prawo go oddac.
    ale polscy sprzedawcy woleli by powiedziec kupiles - spier**** . a to juz prawie jak naciagactwo wyglada. jasne w druga strone tez nie mozna przesadzac bo bym mogl co tydzien w innym sklepie 60" plazme wymieniac :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Volumax
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    Kolego niepopadajmy w skrajności oczywiście że jeśli coś nie tak jest ze sprzętem lub jakimkolwiek towarem który zakupiliśmy to klient ma prawo go oddac w ustawowym terminie. Ja piszę o nagminnych poczynaniach cwaniaczków którzy przychodzą do sklepu i zawijają sprzęt z póły co gorsze zamawiają często produkty pod zamówienie za grubą kasę po to tylko aby się nim przez tydzień pobawic lub pochwalic się rodzinie a potem go oddają pod pretekstem bo niespełnia moich oczekiwan. Sorry ale to kóre...o którego u mnie w firmie nie toleruję i tolerowac nie będę nawet pod groźbą poniesienia z tego tytułu konsekwencji. Jeśli ja kupuje jakiś sprzęt to najpierw go oglądam analizuję parametry sprawdzam czy mi pasuje dopiero gdy jestem pewny dokonuję transakcji. Uważam że przepis jest denny mało tego uważam że polscy sprzedawcy mają rację kupiłeś spierdalaj jesteś dorosła osobą i powinieneś przemyślec co kupujesz przed zakupem a nie po zakupie.
    Patrzysz tylko od swojej strony a nie od strony sprzedawcy. Co ma zrobic sprzedawca ze sprzętem cieżko rotującym który ściągnął pod zamówienie i na dodatek używanym - bo przecież pudełko trzeba rozpakowac - a to już sprzęt używany. Dlaczego sprzedawca ma ponosic koszty nieprzemyślanego zakupu jakiegoś patafiana. Na zachodzie samo otwarcie pudełka skutkuje spadkiem wartości towaru o 10% tzw (open box)
    No ale chyba trochę odbiegliśmy od tematu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 manual 06.97
    nie no co do cwaniaczkow to sie zgadzam w 100% ze trzeba tepic.
    ale przez to ze takowi sa nie mozna ograniczac praw normalnych konsumentow.
    z mojej strony dodam ze mi sie nie zdarzylo nic zwracac za to moja kobieta oddala buty po 4 dniach ktore przy normalnym noszeniu sie najzwyczjniej rozpadly - poszla z paragonem i butami i dostala gotowke spowrotem - buty najprawdopodobniej dalej do producenta polecialy bo zdecydowanie cos z nimi bylo nie tak. zero problemow w sklepie :) ale to bylo w UK. bo nie wiem czy by sie udalo w PL ??
    a co do tych naciagaczy to gdzies czytalem ze jest to grupa osob ktore tylko czekaja na takie bledy a zeby sie po sadach nie szlajac to szybko ida na ugode z takim czlowiekiem i za okreslona sume rezygnuja z umowy kupna.
    przy 20 paru tysiacach za bmw pewnie pare tysi wystarczy ale ciekawe jakie sa kwoty przy błędach przy sprzedaży ziemi - a tam tez się takowe zdążają.

happy129 po kropce piszemy z DUŻEJ litery-zwracaj na to uwagę bo ciężko sie czyta Twoje posty.

Cytat Zamieszczone przez Volumax
    potem go oddają pod pretekstem bo niespełnia moich oczekiwan. Sorry ale to kóre...o którego u mnie w firmie nie toleruję i tolerowac nie będę nawet pod groźbą poniesienia z tego tytułu konsekwencji
    Nie zgadzam się z Tobą. Wyobraź sobie człowieka co kupuje tv 42" a mieszka w bloku i ma mały pokoik. Po 2h oglądania bolą go oczy bo musi biegać oczami od lewej do prawej. Nie ma szans aby ktoś to na dluższą metę wytrzymał. I teraz pytanie: Ilu nieświadomych tego klientów kupiło za duże tv tylko dlatego że nie zdawali sobie sprawy z wygody oglądania???? Myśle że jest ich wiele. I nie nazwał bym tego naciągactwem w przeciwieństwie do pana z allegro który w ten sposób wyszukuje okazje aby dorobić.

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730 V8 92'
    Dlatego najbezpieczniej jest dawać takie ogłoszenia np na gratkę albo otomoto... Przynajmniej nie ma żadnych licytacji :) no chyba, że telefonicznie lub "face to face"
    e38 vs e32

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez ROBERTO
    Cytat Zamieszczone przez Volumax
    potem go oddają pod pretekstem bo niespełnia moich oczekiwan. Sorry ale to kóre...o którego u mnie w firmie nie toleruję i tolerowac nie będę nawet pod groźbą poniesienia z tego tytułu konsekwencji
    Nie zgadzam się z Tobą. Wyobraź sobie człowieka co kupuje tv 42" a mieszka w bloku i ma mały pokoik. Po 2h oglądania bolą go oczy bo musi biegać oczami od lewej do prawej. Nie ma szans aby ktoś to na dluższą metę wytrzymał. I teraz pytanie: Ilu nieświadomych tego klientów kupiło za duże tv tylko dlatego że nie zdawali sobie sprawy z wygody oglądania???? Myśle że jest ich wiele. I nie nazwał bym tego naciągactwem w przeciwieństwie do pana z allegro który w ten sposób wyszukuje okazje aby dorobić.
    Od tego jest wykwalifikowany sprzedawca aby doradził i podpytał klienta. Dobra firma dba o to aby klient był zadowolony z zakupu! Ja też już od 8 lat dbam o to aby moi klienci byli bardzo zadowoleni z mojej rodzinnej firmy i nie będę ukrywał, że po 10 latach istnienia jesteśmy jedną z najlepszych firm w branży na naszym rodzimym rynku.
    Ja np. niejednokrotnie proszę o uruchomienie danego sprzętu w sklepie aby utwierdzić się czy to co chce kupić na prawdę jest dobre czy tylko komercyjną ściemą.
    Podałeś przykład TV. Kupując swojego LCDka poprosiłem o włączenie na wszystkich TV tego samego sygnału i nie patrząc na marki skupiałem się na obrazie! Zafascynował mnie Sharp FullHD i takowy stoi u mnie w pokoju. Zawsze każdemu polecam ten sprzęt :)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów