Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Szybko i tanio

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    Powiem wam panowie jaką sytuacji miał mój brat.

Wystawialiśmy A4 2005r za 62.000zł. Wszytko pięknie foteczki git. Wystawił aukcje. Za 5minut patrze się ale jest cena 6200zł. Wołam go i mówię że nie dodał jednego zera... Trochę śmiechu że jest analfabeta poprawiamy cenę z 6200 na 62.000zł. Cena poprawiona idziemy zaa dom nagle telefon. Dzwoni gówniarz przez słuchawke słychać że zesr*** ma może z 20lat i mówi że kupił auto ale nie ma pieniędzy żeby sfinalizować zakup... Po prostu widział cenę 6200 a jak już kupował co w tym czasie zmieniliśmy cenę na 62.000zł...

Jak by brat był chamski powiedział by że ma przyjechać po auto i go to nie obchodzi co nie?

Odczekaliśmy 2 tygodnie napisaliśmy do allegro że transakcja nie doszła do skutku oddali nam prowizje za sprzedanie i na tym się skończyło...

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Cytat Zamieszczone przez ROBERTO
    ok. To nie takie proste z polskimi urzędami. Przyjmijmy że gość kupił po rozprawie sądowej za taką kwotę 7er 22,80. Idzie do US zapłacić podatek a oni mu mówią że cena auta jest zaniżona... i co znów sprawa sądowa??? Żyjemy w polsce, nie ma łatwo.
    No nie ma łatwo. Nie płacimy w Polsce podatku od kwoty transakcji tylko od wartości przedmiotu. To dopiero bezsens :D
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 manual 06.97
    Cytat Zamieszczone przez Wiktor
    Cytat Zamieszczone przez ROBERTO
    ok. To nie takie proste z polskimi urzędami. Przyjmijmy że gość kupił po rozprawie sądowej za taką kwotę 7er 22,80. Idzie do US zapłacić podatek a oni mu mówią że cena auta jest zaniżona... i co znów sprawa sądowa??? Żyjemy w polsce, nie ma łatwo.
    No nie ma łatwo. Nie płacimy w Polsce podatku od kwoty transakcji tylko od wartości przedmiotu. To dopiero bezsens :D
    bo to jest wyzsza szkola jazdy - ty mozesz kogos oszukac - ktos moze ciebie - a urzad skarbowy okrada wszystkich na ile sie da i to w majestacie prawa 8/

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez Jordi

Wystawialiśmy A4 2005r za 62.000zł. Wszytko pięknie foteczki git. Wystawił aukcje. Za 5minut patrze się ale jest cena 6200zł. Wołam go i mówię że nie dodał jednego zera... Trochę śmiechu że jest analfabeta poprawiamy cenę z 6200 na 62.000zł. Cena poprawiona idziemy zaa dom nagle telefon. Dzwoni gówniarz przez słuchawke słychać że zesr*** ma może z 20lat i mówi że kupił auto ale nie ma pieniędzy żeby sfinalizować zakup... Po prostu widział cenę 6200 a jak już kupował co w tym czasie zmieniliśmy cenę na 62.000zł...

Jak by brat był chamski powiedział by że ma przyjechać po auto i go to nie obchodzi co nie?

Odczekaliśmy 2 tygodnie napisaliśmy do allegro że transakcja nie doszła do skutku oddali nam prowizje za sprzedanie i na tym się skończyło...

Każdy kupujący może zrezygnować z zakupu towaru a także zwrócić towar w ciągu 7 dni ( jeśli zakupił go w sklepie z ręki do ręki ) lub jeśli kupił towar przez internet w ciągu 10 dni bez podania przyczyny, może powiedzieć że sie nie podoba i tyle.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730
    22,80 za 7er plus ewentualne koszty transportu - jakieś 21tys i będzie ok.

Ewidentna pomyłka i mam nadzieję że mnie jako sprzedającego nie spotka.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Każdy kupujący może zrezygnować z zakupu towaru a także zwrócić towar w ciągu 7 dni ( jeśli zakupił go w sklepie z ręki do ręki ) lub jeśli kupił towar przez internet w ciągu 10 dni bez podania przyczyny, może powiedzieć że sie nie podoba i tyle.
    Znowelizowali ustawę. Dzisiaj jak kupujesz w zwykłym sklepie (jest to bardzo kontrowersyjne) sprzedawca nie musi uznać zwrotu! Skrócono także czas zakupu przez internet. Nie wiem do ilu czy do 3 czy do 7 dni... nie czytałem ustawy info odbite od ucha z rozmów ludzi zajmujących się handlem!
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Jordi

Bitek to co przytaczasz dotyczylo tranzakcji Firma - osoba fizyczna, tu nie obowiazuje kodeks cywilny tylko prawo konsumenckie :]

Wracajac do przypadku opisywanego przez Jordi- kij ma 2 konce :] wiec tak samo jak sprzedajacy jest zobowiazany sprzedac auto za 100zl tak samo kupujacy ktory zawarl umowe za 100tys ma obowiazek sie z niej wywiazac- wlasnie dlatego Allegro jest przeznaczone dla uzytkownikow DOROSLYCH ponoszacych odpowiedzialnosc za swoje czyny. W kazdym servisie aukcyjnym jest punkt regulaminu:
    SPRZEDAJACY JEST ODPOWIEDZIALNY ZA TRESC SWOICH AUKCJI

Mowiac skrotem - podpisales umowe bez dokladnego przecztania jej tresci TWOJ problem, (glupota/niewiedza/pomylka od niczego nie zwalnia) przed sadem nie ma to tamto jesli zaden z paragrafow umowy nie lamie kodeksu cywilnego to ma ona moc prawna!
    Takze Jordi ten "lepek" mogl wam narobic niezlego bigosu jakby zdazyl kupic auto za 6200zl

p.s: jedynym przypadkiem gdzie umowe mozna prawnie uniewaznic jest niepoczytalnosc czyt. zolte papiery :D

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Michał525i
    22,80 za 7er plus ewentualne koszty transportu - jakieś 21tys i będzie ok.

Ewidentna pomyłka i mam nadzieję że mnie jako sprzedającego nie spotka.
    Zalezy jak bardzo zna sie na prawie gosc ktory wylicytowal auto... ;) Jak zna to za 2dychy z hakiem sprzedales E38 :D

ta "pomylka" to z reguly chec oszczedzenia 5zl oplaty za cene minimalna....

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    7 lub 10 dni masz na oddanie towaru zakupionego przez internet/telezakupy. Jeżeli coś kupisz w sklepie (np. spodnie) to jeżeli sklep nie wyrazi dobrej woli to nie możesz tego oddać - takie jest prawo. Niektóre sklepy zgadzają się na oddawanie, inne na wymianę a niektóre na nic.
    Tak jest, miałem ostatnia taką sytuację zrobiłem awanture w sklepie że nie chcą przyjąć spodni itp a oni nawet się nie ruszyli.. poszukałem w internecie i to prawda niestety.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Volumax
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    To prawo jest głupie ale nic na to nie poradzimy. Chora sytuacja - przychodzi delikwent do sklepu kupuje telewizor za 15 koła i za tydzień przychodzi oddaje i mówi że mu się nie podoba - chora sytuacja. Gdyby do mnie przyszedł taki koleś to by na kopach wyjechał ze sklepu (może i miałbym kłopoty ale i satysfakcje) Generalnie w dzisiejszych czasach kładzie się kłody pod nogi ludziom prowadzącym biznes znam to z autopsji - klient ma wiele praw i rzecznika za sobą a biznesmen ma g...o. Idąc dalej pracownik ma szerokie prawa i może robic w ciula pracodawcę który zawsze jest na straconej pozycji a pracodawca musi to znosi płakac i płacic bo nic nie może zrobic (straszni krwiopijcy ci nasi pracodawcy). Tylko tak dalej a małego i średniego biznesu w Polsce nie będzie zostaną tylko zachodnie korporacje a nas zapędzą do kołchozu wtedy to dopiero będziemy mieli Amerykę.

Uprawnienia umieszczania postów