Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 88

W±tek: [ pozostale] Chcê kupiæ e38 740d...

u¿ytkownik Awatar tomassi99
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    Bi³ystok
    30000PLN to troszkê przyma³o na dobre 740d. W tej cenie to prawdopodobnie wyjd± od razu jakies bol±czki auta a wtedy i tak wyjdzie dro¿ej. Lepiej trochê do³o¿yc i kupic pewniejszy egzemplarz lub 730d (jest tego wiêcej i zawsze mo¿na co¶ fajnego w tej cenie znale¼c).

Vip Vip Awatar szczurek
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pêdzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    Sk±d
    wrocek city
    jezeli znajdziesz furaka nie zarejestrowanego, pamietaj o okcyzie :) 18,4% wartosci rynkowej auta. sory ale za 23 tysiace jest 740d???? sam silnik 10 klockow kosztuje . ja bym radzil troche poczekac moze cos sie znajdzie nie kupowac na hurrrrrrrrraaaa bo jest ³adny.
    codziennie rano budzê siê piêkniejszy, ale dzisiaj to ju¿ przesadzi³em :P

7ka
    Go¶æ
    panowie chcialbym cos podpowiedziec,doradzic

od tego roku (nie wiem dokladnie od ktorego miesiaca) auta z zolta plakietka nie beda mogly wjechac do centrum miast.. zolte plakietki maja takze e38 diesel...oczywiscie mozna przerobic katy ale czy to sie oplaca.. dlatego szykuja sie naprawde okazyjne propozycje cenowe na ten rok.. (tylko diesel)

jakis czas temu byla do sprzedania przepiekna 740d ImolaRot z 20" i poszerzanymi blotnikami za 8000euro.. rok chyba 2000.

warto poczekac bo jest tych diesli w De maseeee...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    by³o e30, by³o e39, jest e32 740 :-)
    Sk±d
    Wrze¶nia
    narazie przeszukuje internet i patrze co jest i za ile, jak narazie mam czym je¿dziæ ale chcialbym zmienic na 7er :)

Banned
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Sk±d
    Warszawa
    narazie przeszukuje internet i patrze co jest i za ile, jak narazie mam czym je¿dziæ ale chcialbym zmienic na 7er :)
    Ale dlaczego upar³e¶ siê na 740d a nie np 740 z benzynowym 4.4, 4.0? Jest ich trochê wiêcej, a i wiêksze prawdopodobieñstwo trafienia czego¶ w lepszym stanie (diesel zawsze ma sporo wiêkszy przebieg, dlatego zwróæ uwagê czy nie cofniêty licznik). W razie czego awarie ropniaka s± du¿o dro¿sze, a co za tym idzie radzê omijaæ szerokim ³ukiem OKAZJE. Poza tym 4.4 jest znacznie ¿wawszy i przy zagazowaniu (lub kupieniu zagazowanego) diesel traci swój jedyny zrozumia³y atut.

Odpowiadaj±c na Twoje podstawowe pytanie, tzn na co zwróciæ uwagê:
    1.) Ogl±daj auto tylko na zimnym silniku - najlepiej rano. Bêdziesz wiedzia³ jak siê zachowuje nierozgrzany.
    2.) Skrzynia, czy chodzi p³ynnie, bez szarpniêæ, bez przypadkowych niezrozumia³ych zmian, no i czy nie cieknie (bo lubi± - a naprawy asb s± wyj±tkowo kosztowne).
    3.) Zawieszenie - wbrew pozorom delikatne i drogie.
    4.) Blachy - miernik to podstawa. Zawsze zdekoduj nr VIN przed kupnem i sprawd¼ jaki by³ oryginalny kolor, je¶li jest inny masz odpowied¼...
    5.) Przy zapaleniu auta powinny za¶wieciæ siê wszystkie kontrolki (rzecz oczywista, ale czêsto przy oglêdzinach o tym zapominamy). Zwróæ uwagê na kontrolkê AIRBAG ów (choæ i tutaj nie masz 100% pewno¶ci - zawsze mo¿na spi±æ na krótko i te¿ bêdzie siê zapalaæ).
    6.) Koniecznie diagnostyka, w wybranej PRZEZ CIEBIE stacji kontroli pojazdów (ok 50z³). Jak wszystko jest w porz±dku, druga wizyta w ASO BMW i kolejny przegl±d (znacznie bardziej szczegó³owy), oraz sprawdzenie (jak jest) historii i sczytanie b³êdów - koszt zale¿y od Twoich zdolno¶ci negocjacyjnych - mi zrobili za 150z³ a maglowali auto z pó³ godziny.

NIE ¯A£UJ PIENIÊDZY NA DIAGNOSTYKÊ!!!! JEST TAÑSZA NI¯ EWENTUALNE NAPRAWY!!!

Powodzenia ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    by³o e30, by³o e39, jest e32 740 :-)
    Sk±d
    Wrze¶nia
    je¿d¿e beemk± w benzynie ale nigdy nie je¿dzi³em w dieselu :( , chcia³bym 740d ale nie wykluczam benzyny :) poszukam gdzie¶ 740d, przejade sie i zobacze....
    Pzdr.

7ka
    Go¶æ
    hehe,,,

myslisz ze 740d jest szybsza?

u¿ytkownik Awatar tomassi99
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    Bi³ystok
    Odpowiem 7ka - nie jest... ale za to fajnie siê je¼dzi i przebiegi rzêdu 400 000 km nie robi± na tym silniku wiêkszego znaczenia o ile oczywi¶cie jest odpowiednio traktowane.
    No i te spalanie...

Banned
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Sk±d
    Warszawa
    740d jest wolniejsza i to sporo, a szczególnie ze startu. Poza tym d¼wiêk V8 to melodia dla ucha.

Cytat Zamieszczone przez tomassi99
    ale za to fajnie siê je¼dzi i przebiegi rzêdu 400 000 km nie robi± na tym silniku wiêkszego znaczenia
    "fajnie siê je¼dzi" :zdziw: ... Ciekaw jestem czym motywujesz swoj± opinie, oczywi¶cie poza faktem posiadania diesla. Wiêkszych ró¿nic wizualnych nie ma, poza w mojej ocenie, tragicznym d¼wiêkiem ropniaka i gorszymi osi±gami. Wiêkszo¶æ tych 740d z allegro co maj± na liczniku po 200ty¶ tak naprawdê maj± przynajmniej 500 - wiem co mówiê bo trochê tych aut widzia³em. Od dawien dawna wiadomo, ¿e diesel robi wiêcej kilometrów ni¿ benzyniak. Ja mam na w tej chwili 215ty¶ (realnego, popartego histori±) przebiegu, a silnik mruczy jak niemowlak. Generalnie te silniki nie nale¿± do awaryjnych i podobnie jak w dieslu, czy maj± 200, czy 400 ty¶ km s± niemal, nie do zajechania. Tyle tylko ¿e wszelkie awarie diesla kosztuj± znacznie wiêcej jak benzyny, a jak powiedzia³em... przy zagazowaniu diesel traci jedyn± sw± zaletê. Oczywi¶cie przy za³o¿eniu ¿e kto¶ nie jest zagorza³ym przeciwnikiem LPG i nie montuje taniej instalacji, bo wtedy faktycznie mo¿na siê sparzyæ.

7ka
    Go¶æ
    ale za to fajnie siê je¼dzi
    a wiem wiem... jechalismy razem ;) i faktycznie zrobila na mnie pozytywne wrazenie

przebiegi rzêdu 400 000 km nie robi± na tym silniku wiêkszego znaczenia
    twoja jest tego przykladem ale nie wiem czy kazda 40d moze tym sie pochwalic..

ale i M62TU44 wcale nie jest taka bezawaryjna..

Cytat Zamieszczone przez ginspirations
    wszelkie awarie diesla kosztuj± znacznie wiêcej jak benzyny,
    dokladnie wiem cos o tym... i dlatego jezdze benzyna.. ale wszystko do czasu jak mnie nie wkurrrrrri ;)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •