740d jest wolniejsza i to sporo, a szczególnie ze startu. Poza tym d¼wiêk V8 to melodia dla ucha.

Cytat Zamieszczone przez tomassi99
ale za to fajnie siê je¼dzi i przebiegi rzêdu 400 000 km nie robi± na tym silniku wiêkszego znaczenia
"fajnie siê je¼dzi" :zdziw: ... Ciekaw jestem czym motywujesz swoj± opinie, oczywi¶cie poza faktem posiadania diesla. Wiêkszych ró¿nic wizualnych nie ma, poza w mojej ocenie, tragicznym d¼wiêkiem ropniaka i gorszymi osi±gami. Wiêkszo¶æ tych 740d z allegro co maj± na liczniku po 200ty¶ tak naprawdê maj± przynajmniej 500 - wiem co mówiê bo trochê tych aut widzia³em. Od dawien dawna wiadomo, ¿e diesel robi wiêcej kilometrów ni¿ benzyniak. Ja mam na w tej chwili 215ty¶ (realnego, popartego histori±) przebiegu, a silnik mruczy jak niemowlak. Generalnie te silniki nie nale¿± do awaryjnych i podobnie jak w dieslu, czy maj± 200, czy 400 ty¶ km s± niemal, nie do zajechania. Tyle tylko ¿e wszelkie awarie diesla kosztuj± znacznie wiêcej jak benzyny, a jak powiedzia³em... przy zagazowaniu diesel traci jedyn± sw± zaletê. Oczywi¶cie przy za³o¿eniu ¿e kto¶ nie jest zagorza³ym przeciwnikiem LPG i nie montuje taniej instalacji, bo wtedy faktycznie mo¿na siê sparzyæ.