Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 88

Wątek: [ pozostale] Chcę kupić e38 740d...

A ja i tak uważam że koszty na 100km są tańsze w PB niż 4.0d

Piszecie o ON + program? No dobrze. A dlaczego nikt nie napisze że skrzynie padają do zwiększeniu mocy? A to się najczęściej zdarza :/

Dlaczego nikt nie pisze, że turbo kosztuje 9 tys PLN za nowe a nie ma innych od innych samochodów? A są 2 sztuki. Oczywiście da się zregenerować, ale nie zawsze się da a z używkami jest ciężko

Wtrychy można jakoś przeskoczyć bo to koszt jak w 3.0 a tego dużo.

A separator oleju? Koszt ponad 1kPLN a trzeba zdjąć kolektor.

Jakie są koszty w benzynie choćby bez gazu? No niech i będzie wolniejsza, gorzej moc rozwija, nawet głośniejsza.

Mi to nie przeszkadza i jestem nadal za PB

Faktycznie ON mniej pali (pieniędzy) ale jak przyjdzie do naprawy to co? A mechaniora ciężko znaleźć co nie przerazi się silnikiem a i trochę się zna :)

Tak dorzucę kilka słów od siebie :]
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

użytkownik Awatar tomassi99
    BMW
    e38
    Wiadomo jak ktoś trafi w zakatowany 4.0d to będzie psy wieszał na wszystkich egzemplarzach. Dlaczego nikt z kolegów użytkowników M67 nie napisał negatywnych opinii o tej jednostce? Nawet jeśli raz na jakiś czas muszę wymienic jakis droższy element to nie mam wrażenia wywalenia pieniędzy w błoto. Auto odwdzięczy mi się bezawaryjnością. Dlaczego większośc przesiada się z 4,4 na 4,0d a nie na odwrót? Silnik M67 podobnie jak M51(tds) zawsze wzbudza kontrowersje ale to dodaje mu pewnego uroku. Roberto 100% masz racji.

1) Silnik M67 po odpowiednich modyfikacjach zaskoczy do 295KM i 640Nm. Jednak istnieje duże ryzyko uszkodzenia skrzyni.
    2) Tak

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cytat Zamieszczone przez blitz
    Pb mieknie. Ale jak ktos chce sie pokazac to pewnie lpg i jezdzimy jak polonezem , za to na pytanie czym jezdzisz kolego? SIODEMA kolego SIODEMA i jest PRESTIGE. Takie polskie kozaczki
    Ciesze się stary, że Ci się powiodło w życiu i że masz tyyyle kasy że aż śmiejesz się z pogardą z tankujących LPG ale ja osobiście wolę zatankować paliwo o połowę tańsze i tak samo dojechać do celu mając parę stówek w kieszeni gratis - jedni uważają to za "obciach" i brak możliwości "przykozaczenia" przed panem z CPN'u a drudzy poprostu za oszczędność i przedsiębiorczość.

Wracając do tematu jeśli gaz w v8 i v12 działa rewelacyjnie (oczywiście jeśli jest dobrze założony) to jest to tańsza tak naprawdę alternatywa dla 740d.
    Oczywiście 740d uważam za ciekawy silnik i dobry ale jeśli miał bym polecić coś to polecił bym benzynkę z gazem lub bez jak kto woli i jak komu się oplaca

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    było e30, było e39, jest e32 740 :-)
    znalazłem ciekawy temat na forum 740d vs 740i, jakies 10 stron i ile użytkowników tyle opinii :)

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Niezbyt podoba mi sie porównanie 7er lpg do poldka i kozaczenia - bo każdy chce mieć a zarobki są takie a nie inne. Nie lubie gazu szczególnie w takich autach bo uważam że sprawiają kłopot a nie że są czymś przypałowym. Ale jak ktoś chce benzyne porównywać z dieslem to niech nie miesza w to gazu bo wtedy trzeba by raczej pogadać o opale.. Temat rzeka i chyba nie ma co rozwijać.
    Ja już zaoszczędziłem w porównaniu między dieslem a pb pewnie z 10tys zł więc na turbine bym miał lub wiele innych napraw :) Tfu tfu oczywiście.... :)

A oczywiście że w spór pomiędzy ON i PB nie można mieszać LPG.

To oczywiste :)

Wszystkim nam życzę bezawaryjności

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    Ja już zaoszczędziłem w porównaniu między dieslem a pb pewnie z 10tys zł więc na turbine bym miał lub wiele innych napraw :) Tfu tfu oczywiście.... :)
    Dokładnie, bagatelizujecie panowie oszczędności z tytułu samego paliwa, które przy przebiegu 25 tyś rocznie, zakładając zużycie paliwa 14l ON i 17l PB w 4.4 V8 wyniosą ok 5000 zł rocznie. ;)
    Poza tym prawdopodobieństwo, że zaraz po kupnie nagle polecą nam 2 turbiny, 8 wtrysków i 2 przepływki na raz jest jak 1:10000 ;)

Cytat Zamieszczone przez Słowik
    ...prawdopodobieństwo, że zaraz po kupnie nagle polecą nam 2 turbiny, 8 wtrysków i 2 przepływki naraz jest jak 1:1000
    Oczywiscie że tak. jednak awaria turbo jest kłopotliwe w trasie a ja właśnie w trasie uzywam E38 i taka przygoda z rodziną raczej nie należy do miłych.

Nie zyczę nikomu żadnych awarii

Własnie po to są różne silniki, żeby każdy mógł wybrać i polecam jazdy próbne. Pomimo mojej sympatii do 4.4 mam wielki szacunek dla diesla. Mimo wszystko

7ka
    Gość
    Pany szkoda gadki ,jedni Maja to inni tamto Ale nic nie jest bez wad wiec skonczmy debatowac ktore lepsze bo znowu temat dostanie blokade ,ŕ wlasnie moze by tak Mod odblokowal Tamten temat?

Ŕ wiec wszystko dobre Co sie nie psuje ;)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Oczywiscie że tak. jednak awaria turbo jest kłopotliwe w trasie a ja właśnie w trasie uzywam E38 i taka przygoda z rodziną raczej nie należy do miłych.
    Sylwek, a benzyna nie może stanąć w trasie...?
    Najlepszy przykład Krzyśka 7-ki, super zadbane auto, a jednak nawaliło... ;)

Uprawnienia umieszczania postów