Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 88 z 88

Wątek: [ pozostale] Chcę kupić e38 740d...

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez 7ka
    bo mialem tylko 730d
    Temat dotyczy 740 d :)

Ja tak się czasami zastanawiam to kupiłem tego diesla, żeby być kozaczek - jak kupować to z najwyższej półki :) A jednak 740d do dziś to jeden z najlepszych diesli :) Fajnie tak lać rope i wszystkich w tyle zostawiać ;)

7ka
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez blitz
    Siodemka a miales 740d ze wymieniales turbosprezarke? Jezeli nie to twoja wypowiedz byla zbedna w temacie 740d i awarii.
    odpisalem na to pytanie..

Cytat Zamieszczone przez szczurek
    sadze ze to jest jakis mit o turbinach, kazdy mowi ze padaja a wymienial ktos??? wtryski???
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    Temat dotyczy 740 d
    temat moze tak ale autor ma dylemat

Cytat Zamieszczone przez Prosiak
    niestety teraz już nie wiem czy 740d czy 740i
    staram sie byc obiektywny i nie chwale tego co mam czyli 740i pisze szczerze jakie przygody mialem z dieslem BMW i jakie problemy ma slynny M62 ktory jak widac nie jest taka ach i och.. w kazdym silniku moze sie cos zjeb... taka prawda. trzeba tylko sobie zdac sprawe z ewentualnych kosztow naprawy.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750 iL
    Prosiak, szczerze Ci powiem, że z mojego (V12) punktu widzenia, 740d zawsze było
    łakomym kąskiem ale... niestety nie ma szans na kupienie LONGERA i to go przekreśla :D

Nie wchodzę w dyskusje na temat spalania i serwisu bo wydają mi się śmieszne. Jeśli ktoś
    szuka 7er (czyli jest zdecydowany) to ma świadomość i jest przygotowany, że ekploatacja
    pod żadnym względem nie będzie przypominała Seicento Sportinga :hah:

Chcesz 4.0 D bierz, tylko dobrze poszukaj.
    I tyle ode mnie w temacie...
    e38 750 iL cosmosschwarz metalic / M73 / 1995

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez |qp|
    nie będzie przypominała Seicento Sportinga
    Też fakt - JEST TAŃSZE - policz ile razy trzeba lawete ściągać, jak często wymieniać wszysttkie podzespoły i ile na leki uspakajające wydać trzeba :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    było e30, było e39, jest e32 740 :-)
    Cytat Zamieszczone przez |qp|
    Prosiak, szczerze Ci powiem, że z mojego (V12) punktu widzenia, 740d zawsze było
    łakomym kąskiem ale... niestety nie ma szans na kupienie LONGERA i to go przekreśla :D

Nie wchodzę w dyskusje na temat spalania i serwisu bo wydają mi się śmieszne. Jeśli ktoś
    szuka 7er (czyli jest zdecydowany) to ma świadomość i jest przygotowany, że ekploatacja
    pod żadnym względem nie będzie przypominała Seicento Sportinga :hah:

Chcesz 4.0 D bierz, tylko dobrze poszukaj.
    I tyle ode mnie w temacie...

dzieki :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    dziekuje wszystkim za odpowiedzi :) tak mysle że najlepszym rozwiązaniem będzie jak poszukam 740d, 740i, 750i, przejadę się pare razy nimi i popatrzę w jakim stanie można znależć dane modele na polskim rynku. Chyba nie ma sensu żebym z góry upierał sie przy 740d....

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Cytat Zamieszczone przez Prosiak
    tak mysle że najlepszym rozwiązaniem będzie jak poszukam 740d, 740i, 750i, przejadę się pare razy nimi i popatrzę w jakim stanie można znależć dane modele na polskim rynku. Chyba nie ma sensu żebym z góry upierał sie przy 740d....
    Rozsądne podejście do sprawy. W takim razie, życzę owocnych łowów i nie zapomnij pochwalić się nowym nabytkiem ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    podejrzewam ze może mi to zabrać trochę czasu ale jak juz coś będzie to dam znać :)

Uprawnienia umieszczania postów