Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 88

Wątek: [ pozostale] Chcę kupić e38 740d...

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Cytat Zamieszczone przez ROBERTO
    Cytat Zamieszczone przez Wiktor
    p.s. jak jechaliśmy do Sulejowa były takie ceny gazu i ON że moją 750i na gazie wychodziło taniej niż 740d ROBERTO :D

Na trasie 750 w gazie sumarycznie wychodzi tańsza ale.... to tylko trasa.... W podpisie mam spalanie 740d, kazdy może wejść i prześledzić. Jest to srednia z dobrych kilku miesięcy i tu myślę ze 750 w gazie jest troszkę droższa.
    Wiadomo - każdy chwali to co ma :) Z tego co pamiętam ostatnio miałeś spalanie w mieście w granicach 14-15 litrów. Przy moich 25 gazu i tak 750 wychodzi taniej ;) Ale i tak najważniejsze jest to, że jak ktoś kupi tak zadbaną sztukę jak Twoja to jakiego silnika by nie miał nie będzie narzekał :)
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Temat.................. rzeka !! Ile ludzi tyle opinii albo i 2 razy więcej. Dajcie chłopakowi czarno na białym + i - bo mu mętlik z głowy robicie.

Przejedź się dobrym 740i i dobrym 740d i dla porównania 750i. Policz na sucho koszty w razie awarii jak coś ci walnie.

Dla przykładu remont silnika 4,4 na vanosie - z mojego nieskromnego doświadczenia . gdzie wymieniasz prawie wszystko z regeneracją alusilu włącznie to ok 8 kPL +- zależy od mechanika i od dojścia do częśći i mechanika.

Policz ile kosztują tarcze i klocki hamulcowe z tego co wiem 740d ma większe tarcze a co za tym idzie są droższe ( takie jak w 750 ). Nie wiem co Ci jeszcze napisać po prostu zrób sobie taką kalkulację ....
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

7ka
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Słowik
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Oczywiscie że tak. jednak awaria turbo jest kłopotliwe w trasie a ja właśnie w trasie uzywam E38 i taka przygoda z rodziną raczej nie należy do miłych.
    Sylwek, a benzyna nie może stanąć w trasie...?
    Najlepszy przykład Krzyśka 7-ki, super zadbane auto, a jednak nawaliło... ;)

Dokladnie

wszystko niestety stac sie moze bez wzgledu na silnik

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Mi też kiedyś w E39 4.4 nawaliła pompa paliwa i auto w trasie sobie zdechło ni z tego ni z owego... Co do brania pod uwage remontu silnika to chyba nie to forum, rozumie jakbyśmy mówili o golfie 1 czy 2 ale nie o bmw ! Głowne remonty silnika w E38 to raczej nic częstego...

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Cytat Zamieszczone przez positiv
    Wracając do tematu jeśli gaz w v8 i v12 działa rewelacyjnie (oczywiście jeśli jest dobrze założony)
    V12 i gaz = duży kłopot. Zaczynając od montażu - bo nie ma instalacji która by do v12 pasowała i trzeba zakładać dwie, i rzeźbić z niczego. Gdzie koszt dwóch dobrych instalacji to minimum 10k. Po późniejszy serwis i kończąc na astronomicznym spalaniu, które nie pozwoli aby taka modyfikacja kiedykolwiek się zwróciła.

V8 i gaz = ok ale tylko dobry. Pojedynczy wtrysk nigdzie nie będzie działał dobrze. Sekwencja IV generacji to podstawa i problemu nie ma.

Cytat Zamieszczone przez Aldik
    Niezbyt podoba mi sie porównanie 7er lpg do poldka i kozaczenia - bo każdy chce mieć a zarobki są takie a nie inne. Nie lubie gazu szczególnie w takich autach bo uważam że sprawiają kłopot a nie że są czymś przypałowym. Ale jak ktoś chce benzyne porównywać z dieslem to niech nie miesza w to gazu bo wtedy trzeba by raczej pogadać o opale..
    A słyszałeś kiedyś o rajdach na 1/4, drifcie itp hamerykańskich zabawach? Bardzo często tego typu auta jeżdżą w gazie, a pompa paliwa nie rzadko, jako pierwsza idzie do kosza. Dlaczego? Otóż jest teoria, która mówi, że na gazie jesteś w stanie znacznie bardziej podkręcić auto.

Odnoszę wrażenie, że temat chyba został wyczerpany.... Aldik, ginspirations, w Waszych ostatnich postach nawet "na sztukę" nie pojawiła się wzmianka o tytułowym modelu. Proszę pisać na temat.

Banned
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Odnoszę wrażenie, że temat chyba został wyczerpany.... Aldik, ginspirations, w Waszych ostatnich postach nawet "na sztukę" nie pojawiła się wzmianka o tytułowym modelu. Proszę pisać na temat.
    W ostatniej wiadomości, odniosłem się w dużej mierze, do odpowiedzi na pytanie zadane przez głównego zainteresowanego. Chyba nie ma w tym nic złego, że odpowiadamy koledze na pytanie?

MOD: Forum służy temu, aby zadając pytanie otrzymać odpowiedź. Ale reguły przewidują, że w temacie o 740D piszemy o 740D (względnie lekki OT biorący pod uwagę porównanie z innym modelem. Mam nadzieję, że to jasne.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    On sie pytal gdzie sie uzywa lpg? Poza tym te twoje teorie o drifcie i 1/4 to bzdury, to ze trafi sie jakis rodzynek na gaz to nie znaczy ze juz jest lepszy. Na zbiorniku zrobilem 1150 km i mialem do dyspozycji caly bagaznik i kolo zapasowe. :P Bo nie rozumiem po co kupowac bmw 7 jak chce sie oszczedzac. To przeciwienstwa :/

Banned
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez blitz
    Bo nie rozumiem po co kupowac bmw 7 jak chce sie oszczedzac. To przeciwienstwa :/
    To po co kupiłeś ropniaka? Sam sobie kolego zaprzeczasz.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Vice versa w takim razie zaloz gaz i wykrecaj swoje 4,4 tylko uwazaj zeby Ci sie zawory nie popalily :hah: . Kupilem diesla bo mi sie wygodniej jezdzilo to raz, dwa zaplacilem za niego wiecej niz za benzyne, trzy ktos pisal ze jest drozszy w utrzymaniu wiec jakos bylo mnie stac mimo to :P

Uprawnienia umieszczania postów