Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 88

Wątek: [ pozostale] Chcę kupić e38 740d...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Widze ze juz sie przestraszyles cen. Moze cena vanosa Cie uspokoi? A moze poprostu porywasz sie na zbyt duzy silnik? Bo jezeli podchodzisz tak jak spora czesc naszych rodakow ze jezdzic do momentu az nie stanie to szkoda sie pchac w takie auto, bo wydatki sa i to naprawde niemale. Pomysl nad 728i bo to bardzo udany silnik wedlug mnie. Napisze jeszcze skad ja kupilem auto: kupilem w polsce od mlodego chlopaka tyle ze byl dosc pewny tego co posiada, wszystko w aucie dzialalo a na jezdzie probnej bez problemu rozpedzil sie do max predkosci. Auto nie puszczalo nawet najmniejszego dymka. Auto posiadal 2 lata. Wg mnie jest to bardzo zywotny silnik wraz z osprzetem, uwazam ze w naszym kraju mozna znalezc dobra sztuke ale trzeba za nia odpowiednio zaplacic i w zadnym wypadku nie sugerowac sie przebiegiem.

użytkownik Awatar tomassi99
    BMW
    e38
    Rozpędził się do 242km/h na polskiej drodze? Jestem pod wrażeniem.

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Cytat Zamieszczone przez Prosiak
    dziękuję wszystkim za wypowiedzi :) i może ktoś opisze jak sie sprawuje 740i lub 750i z gazem?
    Rewelacyjnie :)

p.s. jak jechaliśmy do Sulejowa były takie ceny gazu i ON że moją 750i na gazie wychodziło taniej niż 740d ROBERTO :D
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    było e30, było e39, jest e32 740 :-)
    czemi miałbym przestraszyć się cen? tak jak pisałem, posiadam beemke w benzynieu musze przejechać się dieselem i zobaczę co i jak :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Cytat Zamieszczone przez tomassi99
    Rozpędził się do 242km/h na polskiej drodze? Jestem pod wrażeniem.
    Tez bylem dlatego kupilem :D Jezeli ktos nie boi sie tego zrobic znaczy ze jest technicznie pewny auta i nie ma nic do okrycia. No to dobrze ze sie nie przestraszyles, czekaj az stopnieje snieg i ruszaj na jakas jazde probna, mysle ze sie nie zawiedziesz, bo wrazenia sa lepsze niz w benzynie

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Dołączę się do opinii -- 740d zrobił ogromne wrażenie na mnie i moim ojcu. Szczególnie moment obrotowy, który pozwala na naprawdę miłe przyspieszanie. Można się zakochać. A przy tym spalanie jest ok.

Dla mnie decydująca była wzmianka w gazecie motoryzacyjnej -- wg. serwisantów koszty napraw 4.0d są sporo wyższe niż 3.0d i benzyniaków, a diesle wrażliwe są na jakość paliwa. Jak ktoś się dobrze zna -- kupi dobrą sztukę. Ja nie znam się, więc nie kupiłem.

Wg tych informacji 4.0 d jest niezwykle skomplikowany -- pompę czy wtryski zrobisz w specjalistycznych warsztatach i będzie zrobione dobrze, ale wiele innych rzeczy może być nie do ogarnięcia poza ASO.
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    hatecraft przeczytaj ten temat, niesty któryś z modów go zablokował ale zawsze coś przeczytasz.

Ja jak bym kupował 7er e38 znowu to raczej było by to 744i. Jeśli imponują Ci osiągi 740d to muszę Cię zmartwić, że 744i jest bardziej dynamiczne i dodatkowo tańsze w eksploatacji (może pare zł mniej na paliwie ale za to dużo więcej wydasz na serwis (o diesla trzeba bardziej dbać) więc i tak wyjdzie, że 744 jest "tańsze w użyciu" a jeszcze jak założysz gaz to już wogóle będziesz miał i dynamicznie i tanio. Niewspomnę, że benzynę w dobrym stanie łatwiej jest kupić.

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Trzeb bardziej dbac? W jaki to sposob kolego? Czesciej swiece zmieniac? Czy moze olej? Bo nie wiem. Wtryski? Problem raz na milion tak samo prawdopodobne jak w benzynie. Jak juz mowilem benza+ lpg to diesel + program, Pb mieknie. Ale jak ktos chce sie pokazac to pewnie lpg i jezdzimy jak polonezem , za to na pytanie czym jezdzisz kolego? SIODEMA kolego SIODEMA i jest PRESTIGE. Takie polskie kozaczki

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    było e30, było e39, jest e32 740 :-)
    1) możesz napisać bliżej jaki program w dieselu?
    2) czy w 740i w rachube wchodzi tylko instalacja gazu na wtrysku?

Cytat Zamieszczone przez Wiktor
    Cytat Zamieszczone przez Prosiak
    dziękuję wszystkim za wypowiedzi :) i może ktoś opisze jak sie sprawuje 740i lub 750i z gazem?
    Rewelacyjnie :)

p.s. jak jechaliśmy do Sulejowa były takie ceny gazu i ON że moją 750i na gazie wychodziło taniej niż 740d ROBERTO :D

Na trasie 750 w gazie sumarycznie wychodzi tańsza ale.... to tylko trasa.... W podpisie mam spalanie 740d, kazdy może wejść i prześledzić. Jest to srednia z dobrych kilku miesięcy i tu myślę ze 750 w gazie jest troszkę droższa.

Nawiązując do tematu 4l v8 w dieslu to dobry silnik, też kupując to auto naczytałem się na forach o awaryjności tej jednostki, nigdy odpukać z nią najmniejszych problemów nie miałem, znam kilka osób które posiadają ten motor i również nie mieli problemów. Zauważyłem też że najczęściej negatywnie wypowiadają sie o nim użytkownicy którzy nigdy nie posiadali M67...

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Uprawnienia umieszczania postów