Cytat Zamieszczone przez xsilver
Te tabelki powstały prawdopodobnie w czasie, kiedy ty pchałeś malucha po osiedlu ;) Wiec ja bym ich tak nie negował ...
Niewątpliwie, jednak wierzyć w to ze są jedynym istniejącym odniesieniem przy pomiarze wysokosci zawieszenia e32 - to już trzeba być potężnie ograniczonym.

Cytat Zamieszczone przez xsilver
Zresztą nie ma co dyskutować - ja podałem konkretne wartości a ty potrafiłeś porównywać tylko dwa samochody między sobą , co nie stanowi żadnego odniesienia do stanu fabrycznego...
Dla całej reszty świata, poa tobą, jednak stanowi. Przykładem mogą być chociażby producenci markowych i atestowanych sprężyn obniżających. Podają ORIENTACYJNE obniżenie auta w danej wersji silnikowej i nadwoziowej - wzgledem wysokości fabrycznej. Z tąd tez znajdujesz zestaw sprężyn -25mm, -35mm, -40mm.
To tylko przykłady, ale skoro pomiar wzgledem auta na fabrycznym zawieszeniu pokazuje że w drugim aucie po założeniu sprężyny -20 mm, auto ma faktycznie 20 mm mniej wysokosci względem wspomianego wzorca, to istotnie tak właśnie jest i daremne są próby udowadniania że tylko odniesienie do fabrycznej tabelki daje właściwy odnośnik.

Niemniej jednak, to co leży u podstawy całego tego wątku - większość tych aut ma już mało wspólnego z fabrycznymi danymi, część osób które mają poobniżane pojazdy wręcz je wyśmiewa gdyż e32 na zwykłym zawieszeniu i fabrycznej 15" z pełnym bakiem wygląda jak wystraszony kot, a ludziom bardziej zależy na prezencji auta niż trzymaniu fabrycznego parametru.

Problem wieszania się na progach zwalniajacych był tylko zaczątkiem do pozornie banalnej kwestii "obniżać czy nie obniżać", a właściwie "skąd wiedzieć ile jest już obniżone, wzgledęm normy". Na to pytanie znajdziesz odpowiedź dzięki pomiarowi który zaproponowałem. Tabelka fabryczna o niewątpliwym znaczeniu hstorycznym nie dotarła do wszystkich posiadaczy e32 w Polsce i na świecie. Ciesz się że ją znalazłeś i mogłeś się tym pochwalić.

A co do cytatów, to ja też potrafię cytować, oto wersik dla ciebie:

Mysle ze racje ma jak zwykle "kolega" Xsilvera
Twoje wykłocanie staje się powoli legendarne.
Jest tak samo jak w temacie zepsutego przycisku kick-down gdzie w pierwszym poście zasugrowałem który element jest przyczyną awarii, ty natomiast przez następne kilka postów wypisywałeś bzdury o poziomach oleju, rozbieraniu skrzyń i niewiadomo czym.

Innymi słowy mam gdzieś FOCHY od kogokolwiek kto nie potrafi poprzeć swych wypowiedzi konkretami, a taką właśnie wypowiedzią było to co wydusił z siebie amator driftu z 740i w manualu, którego gorąco pozdrawiam.

A oto słowo końcowe, takze cytat dla ciebie:

myślę że zamiast próbować udowadniać swoje racje xsilver wystarczyło potwierdzić i udowodnić swoją wiedzę podają właściwe wymiary niż prowadzić taką zbędną dyskusje .