Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: Czy e32 ze standard zawiechą "wisi" na garbach...?

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Mierzyłem wielokrotnie, na stalówkach, alu, cokolwiek chcesz.
    Mierzyłeś wielokrotnie tylko, że wcześniej nie miałeś wymiarów - więc teraz dałeś już całkowity upust swojej głupocie i chęci udowodnienia wszystkim swojej racji , popierając to nawet kłamstwem :x
    Mało mnie obchodzą twoje wymiary.

Wartości zmierzone u siebie, porównać wystarczyło z 735i kolegi, auto utrzymane, zawieszenie serwisowane, komponenty seryjne. Wyszło 40 mm mniej - bo takie mam sprężyny. Podobe odniesienie było robione w e30 Mtechnik Przemka, tak samo mierzy Marek z 16" też na obniżanym zawieszeniu i generalnie każdy sobie radzi, ty natomiast wyraźnie tematu nie ogarniasz, wykazując się tutaj indolencją.

Wyobraź sobie że obniżananie zawieszeń, zmiany kół i ogólnie grzebanie przy BMW zaczeło się dużo wczesniej i dobrze się miało zanim pojawiłeś się ty i twoja śmieszna tabelka.

Masz wypowiedzi kilku osób w tym temacie, które piszą jasno i wyraźnie, jak widac na krzykacza twojego pokroju nie ma sposobu. Uważaj też zanim nazwiesz kogoś kłamcą, bo w swojej bezsilnej pasji zapętlasz się coraz bardziej.

Ciao!
    Czarne e32 w benzynie!

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Te tabelki powstały prawdopodobnie w czasie, kiedy ty pchałeś malucha po osiedlu ;) Wiec ja bym ich tak nie negował ...

Zresztą nie ma co dyskutować - ja podałem konkretne wartości a ty potrafiłeś porównywać tylko dwa samochody między sobą , co nie stanowi żadnego odniesienia do stanu fabrycznego...

"sz4lony , śledzę twoje posty od dawna i wreszcie nie wytrzymałem: NIE UPOKARZAJ SIĘ JUŻ, oceniają Cie ludzie którzy myslą i potrafią wyciągać wnioski..."

może skończmy temat - niech każdy mierzy jak chce i porównuje z czym chce ...

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Te tabelki powstały prawdopodobnie w czasie, kiedy ty pchałeś malucha po osiedlu ;) Wiec ja bym ich tak nie negował ...
    Niewątpliwie, jednak wierzyć w to ze są jedynym istniejącym odniesieniem przy pomiarze wysokosci zawieszenia e32 - to już trzeba być potężnie ograniczonym.

Zresztą nie ma co dyskutować - ja podałem konkretne wartości a ty potrafiłeś porównywać tylko dwa samochody między sobą , co nie stanowi żadnego odniesienia do stanu fabrycznego...
    Dla całej reszty świata, poa tobą, jednak stanowi. Przykładem mogą być chociażby producenci markowych i atestowanych sprężyn obniżających. Podają ORIENTACYJNE obniżenie auta w danej wersji silnikowej i nadwoziowej - wzgledem wysokości fabrycznej. Z tąd tez znajdujesz zestaw sprężyn -25mm, -35mm, -40mm.
    To tylko przykłady, ale skoro pomiar wzgledem auta na fabrycznym zawieszeniu pokazuje że w drugim aucie po założeniu sprężyny -20 mm, auto ma faktycznie 20 mm mniej wysokosci względem wspomianego wzorca, to istotnie tak właśnie jest i daremne są próby udowadniania że tylko odniesienie do fabrycznej tabelki daje właściwy odnośnik.

Niemniej jednak, to co leży u podstawy całego tego wątku - większość tych aut ma już mało wspólnego z fabrycznymi danymi, część osób które mają poobniżane pojazdy wręcz je wyśmiewa gdyż e32 na zwykłym zawieszeniu i fabrycznej 15" z pełnym bakiem wygląda jak wystraszony kot, a ludziom bardziej zależy na prezencji auta niż trzymaniu fabrycznego parametru.

Problem wieszania się na progach zwalniajacych był tylko zaczątkiem do pozornie banalnej kwestii "obniżać czy nie obniżać", a właściwie "skąd wiedzieć ile jest już obniżone, wzgledęm normy". Na to pytanie znajdziesz odpowiedź dzięki pomiarowi który zaproponowałem. Tabelka fabryczna o niewątpliwym znaczeniu hstorycznym nie dotarła do wszystkich posiadaczy e32 w Polsce i na świecie. Ciesz się że ją znalazłeś i mogłeś się tym pochwalić.

A co do cytatów, to ja też potrafię cytować, oto wersik dla ciebie:

Mysle ze racje ma jak zwykle "kolega" Xsilvera
    Twoje wykłocanie staje się powoli legendarne.
    Jest tak samo jak w temacie zepsutego przycisku kick-down gdzie w pierwszym poście zasugrowałem który element jest przyczyną awarii, ty natomiast przez następne kilka postów wypisywałeś bzdury o poziomach oleju, rozbieraniu skrzyń i niewiadomo czym.

Innymi słowy mam gdzieś FOCHY od kogokolwiek kto nie potrafi poprzeć swych wypowiedzi konkretami, a taką właśnie wypowiedzią było to co wydusił z siebie amator driftu z 740i w manualu, którego gorąco pozdrawiam.

A oto słowo końcowe, takze cytat dla ciebie:

myślę że zamiast próbować udowadniać swoje racje xsilver wystarczyło potwierdzić i udowodnić swoją wiedzę podają właściwe wymiary niż prowadzić taką zbędną dyskusje .
    Czarne e32 w benzynie!

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Zamykam te przepychanki
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    A nie moglibyście spotkać się gdzieś na kawce (lub czymkolwiek innym), obgadać temat i dać jakąś istotną i miarodajną informację co do zasadniczego tematu wątku ?? :)

Bo jak na razie to wszyscy wyraźnie widzimy, że się trochę "posprzeczaliście" :x

I jeszcze raz bardzo gorąco apeluję o powstrzymanie się od jakichkolwiek osobistych dywagacji i uszczypliwych przycinków.

Zobaczcie sami jaka jest olbrzymia różnica ładunku emocjonalnego choć zawartość merytoryczna taka sama :
    1. "Posiadam BMW 728 iA"
    2. "Każdy głupi i nierozgarnięty cymbał powinien wiedzieć, zwłaszcza Ty, że posiadam BMW 728 iA"

Pomyślcie o tym - proszę !!!
    Gra muzyka

Uprawnienia umieszczania postów