Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Czy e32 ze standard zawiechą "wisi" na garbach...?

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    http://www.youtube.com/watch?v=MvRIlhDslpc
    ;D ;D

Ale tego przerobili na werande 8/

A kiedyś był standard u co niektórych na dociążanie auta (z obniżeniem środka ciężkości) przy użyciu betonu, by w zakrętach na większych prędkościach to latało dość stabilnie.

A wracając do tematu, to 7er nie powinna wyglądać jak płynąca motorówka.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    W mojej galerii możesz zobaczyć jak wygląda obniżona E32 i sobie porównasz :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    sprzedam e32
    siemasz. ja u siebie mam przód -70 tył -50 i są momenty ze coś tam gdzieś ślizgnę po czymś ale ogólnie nie zahaczam o żadne krawężniki czy jakieś tam garby. W galerii możesz zobaczyć.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW 750 IL e38
    jedyne co widziałem w aucie żeby było wylewką zrobione to podłoga w maluchu bo dziury były a fotel był wbetonowany jak ławka :hihi:
    Kubeł750

Początkujący Użytkownik
    Weź pod uwagę że w e32 było przynajmniej kilka rodzajów zawieszeń - więc cięzko to określić ... Było np sportowe zawieszenie obniżone ok 25mm...

Jak chcesz zobaczyć czy jest standard czy jest wyżej czy niżej to mogę ci podać wymiary do zmierzenia wysokości - mierzy się od rantu błotnika do dolnego rantu felgi , tylko napisz jaką masz średnicę felg i opony .
    z tego co pamiętam to zimową opcję mam 195/65/15 ale głowy nie dam, jutro sprawdzę dokładnie...

Co do zdjęć swojej lali to chwilowo nie mam opcji ponieważ cyfrówka odmówiła posłuszeństwa, może coś uda się zrobić telefonem...ale jak tak patrzę po waszych galeriach to jednak widzę, że mam cośtam niżej niż standard.

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    A kiedyś był standard u co niektórych na dociążanie auta (z obniżeniem środka ciężkości) przy użyciu betonu, by w zakrętach na większych prędkościach to latało dość stabilnie.
    Miałem tak w prestiżowej Skodzie 105 w wersji L czyli LUX ,w zimę bez dwóch worków z cementem z przodu w bagażniku nie dało się jeździć.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Jak chcesz zobaczyć czy jest standard czy jest wyżej czy niżej to mogę ci podać wymiary do zmierzenia wysokości - mierzy się od rantu błotnika do dolnego rantu felgi , tylko napisz jaką masz średnicę felg i opony .
    Bzdura! Mierzy się od rantu błotnika do środka piasty, nic nie trzeba wtedy bzdurzyć o średnicach, rozmiarach itp.

Myślenie nie było mocną stroną pomysłodawcy tego patenciku :706:
    Czarne e32 w benzynie!

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    A masz oryginalne wymiary fabrycznie nowego samochodu z takim pomiarem jak podałeś ? Dodatkowo dla różnych typów zawieszenia ?

Bo wysokość pomiarów które podałem mam :D

A porównywanie z 20-letnimi trupami z przebiegiem 500 tyś raczej nie ma sensu

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    3/4 E32 ma właśnie taki przebieg a to że na liczniku jest dużo mniejszy przebieg nie ma co się dziwić.W końcu 80% używanych aut na allegro ma taki przebieg.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    A masz oryginalne wymiary fabrycznie nowego samochodu z takim pomiarem jak podałeś ? Dodatkowo dla różnych typów zawieszenia ?

Bo wysokość pomiarów które podałem mam :D

Niestety, dane które tutaj ochoczo serwujesz mają nikłe zastosowanie w rzeczywistości:

- stoją obok siebie dwie siódemki, obie z przebiegiem 500 tys., właściciele nie wiedzą jakie są w nich sprężyny bo w obu były już zmieniane, jedna na fabrycznych 16" z e38 na niefabrycznym ogumieniu, druga na niefabrycznej aftermarketowej feldze 17" i różnych oponach na osaich przedniej i tylnej

Delikwenci z tych e32 chcą wiedzieć na ile mają obniżone auta wzgledem siebie, względem oryginału też. Żadna fabryczna dana z tego co zaproponowałeś tu nie pomoże.

Zmierzenie odcinka miedzy środkiem piasty a najwyższym punktem nadkola w obu tych pojazdach da prawdziwą informację o tym jakie jest obniżenie w tych autach, nawet jeśli OPTYCZNIE auta mogą się wydawać niższe albo wyższe, bo takie wrażenie dają felgi.
    Mierzenie wysokości od nadkola do rantu felgi w obu przypadkach nic nie da, bo felgi są nie fabrycznie i nie odpowiadają żadnym fabrycznym felgom, ogumienie tak samo.

Tak to wygląda, po raz kolejny nie przyznasz sie do błędu rzecz jasna i prosta - nie potrafisz tego zrobić i nie robisz tego nigdy. Nie dziwi mnie to.
    W sprawach pomiarów panuje dowolność, teraz forumowicze mogą sobie mierzyć i porównywać który sposób jest lepszy, bez upraszania się o "magiczne dane fabryczne" na których siedzi xsilver i które z 20 letnimi autami po 1000 przeróbek mają niewiele wspólnego.

Pozdro i BEZ ODBIORU :689:
    Czarne e32 w benzynie!

Uprawnienia umieszczania postów