Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

W±tek: Czy e32 ze standard zawiech± "wisi" na garbach...?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Pocz±tkuj±cy Użytkownik
    Doł±czył
    Dec 2009

Czy e32 ze standard zawiech± "wisi" na garbach...?

Jak w temacie - chodzi o standard zawieszenie i standardow± wysoko¶ć osiedlowych "garbów"... Ostatnio jeĽdziłem po osiedlach i zaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że mam co¶ dłubnięte - nie do¶ć, że jest nisko, z tyłu niebieskie amory co dostrzegłem jak zakładałem zimowe obuwie, springi - trudno orzec...wydaje mi się, że standard-nie skacze jak piłka...

Jak jest u Was??

Vip Vip
    Doł±czył
    Oct 2008
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Sk±d
    mazury
    Blog
    21
    ...ja na standardowym i podkre¶lam zdrowym zawieszeniu niemiałem problemu dosłownie z żadnymi garbami,progami itd.Niema możliwo¶ci żeby obcierało.
    ...Najlepiej jak wrzucisz foto,sam będę auto obniżał i popatrzę z chęci± jak twoje wygl±da itd...

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    Doł±czył
    Jan 2009
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    Sk±d
    Mielno/Koszalin
    W standardzie nie ma takiej opcji autko ,,płynie'' po nierówno¶ciach :),a przód jest do¶ć wysoko,wręcz jakby chciał wystartować w chmury ;D
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Do¶wiadczony Użytkownik Awatar xsilver
    Doł±czył
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    WeĽ pod uwagę że w e32 było przynajmniej kilka rodzajów zawieszeń - więc cięzko to okre¶lić ... Było np sportowe zawieszenie obniżone ok 25mm...

Jak chcesz zobaczyć czy jest standard czy jest wyżej czy niżej to mogę ci podać wymiary do zmierzenia wysoko¶ci - mierzy się od rantu błotnika do dolnego rantu felgi , tylko napisz jak± masz ¶rednicę felg i opony .

Vip Vip
    Doł±czył
    Jul 2008
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Sk±d
    Kraków
    Zrób foto auta jak stoi na równym i wrzuć tu - to się będzie łatwiej wypowiedzieć.

A tak zdrugiej strony, to poogl±daj sobie fotki ze spotów, jak wygl±daj± inne e32.

W sumie na standardowych progach nie powiniene¶ się ¶lizgać podwoziem, chyba że co¶ Ci wystaje zbytnio od dołu.
    Standard zawias nie jest aż tak niski, bo oczywi¶cie w aucie pod wywanikami nie masz wylewki betonowej ;D ;D ;D (jako doci±żenie ;D )
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, że kto¶ was zdrowo wyruchał...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Cychol
    Doł±czył
    Oct 2009
    BMW
    R 1200 RT
    Sk±d
    się bior± dzieci?
    Mi się zdarzyło, że przytarłem o "leż±cego psa" ale po pierwsze: miałem urwane jedno mocowanie tłumika (gumowa obejma), po drugie: miałem auto załadowane papierem (ponad 300kg), po trzecie: przejeżdżałem przez ten próg za szybko, po czwarte: to nietypowy próg (wysoki) ;D

Zaawansowany Użytkownik
    Doł±czył
    Nov 2009
    To ja tez sie wypowiem,
    Moja becia ma standardowe zawieszenie i sprezyny z przodu ma dobre, z tylu juz troszke mniej :)
    Lata nie tylko po miescie, ale czasami trzebadojechac gdzies po duzych nierownosciach na budowe, i niemialem problemu nigdy zbey gdzies sie powiesic, nie slyszalem tez zeby obcieralo...
    U mnie nie wisi na garbach :)
    Pozdrawiam
    Lada Niva do zabaw w terenie...

Zaawansowany Użytkownik
    Doł±czył
    Nov 2009
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    Standard zawias nie jest aż tak niski, bo oczywi¶cie w aucie pod wywanikami nie masz wylewki betonowej ;D ;D ;D (jako doci±żenie ;D )
    Kiedys w top gear mietka s-klasse zrobili z wylewk± betonow± :)

tak mi sie przypomniało :P

Do¶wiadczony Użytkownik Awatar xsilver
    Doł±czył
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków

Zaawansowany Użytkownik
    Doł±czył
    Nov 2009
    Tak, dokładnie o tego mietka chodziło :)

Uprawnienia umieszczania postów